Gå til innhold

"Et Magisk Liv?" ?


Delvis

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ganske synd egentlig at tryllekunstnere er gått fra spektakulære og nøye gjennomtenkte og presist utførte scene show og intime korttriks til å nå stort sett bare være filmtriks og innleide skuespillere som "publikum".

 

Det er gått fra å lure hele publikums synsvinkel til å i dag handle om å manipulere TV kameraene i riktig vinkler for å kun få med seg det det skal se, klippe sammen flere filmklipp til et også ha noen skuespillere som liksom er imponert over trikset.

 

De "gammeldagse" illusjonistene hadde jeg respekt for, det lå mye arbeid og tenking bak triksene (så fremt man hadde funnet på det selv da og ikke bare stjålet eller kjøpt det fra noen andre, som jo veldig ofte er tilfellet) selv om det ofte var ganske lett å gjennomskue illusjonen når man så tykke bordplater man kan gjemme seg i, bokser som blir gjennomboret hvor man bare ser den forfra så man ikke får noe perspektiv, tydelige plasser hvor stålstenger kunne skjules ved levitasjon, osv.

Mens dagens "ilusjonister" har jeg ikke noe til overs for når de bruker betalte skuespillere som publikum og bruker kameraets synsfelt og vinkel og klipping for å utføre illusjonen. Da er det ikke lenger noe kløkt og hardt arbeid som ligger bak, bare en TV'produksjon som alle andre. ikke noe imponerende, ikke noe prestasjoner.

Noen eksempler på disse kameratriks "ilusjonistene":

http://www.youtube.com/watch?v=E2pL5iN_Yus

Jepp Det er en stor kran bak kameraet. Denne kranen ser selvsagt "publikumet" og de er dermed batalte skuespillere.

http://www.youtube.com/watch?v=UfluXQOaXeg

http://www.youtube.com/watch?v=lrqkEHJsvLo

http://www.youtube.com/watch?v=7tMkujAki6g

 

 

Å oppriktig lure et helt publikum med en illusjon er en prestasjon, å "lure" et kamera med en illusjon kan alle gjøre og er ikke noe imponerende.

542127506_9db1f88eae.jpg

Endret av flesvik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...