Gå til innhold

Athlon 64 Fx vs. G5?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Jeg har ikke lest benchmark-tester av disse systemene. Jeg har derimot brukt PC og Mac i noen år, og ville ut ifra operativsystemene mot hverandre, velge Mac, utvilsomt.

 

En PC med Windows 2000 eller XP ville selvfølgelig oppføre seg som en drøm med en slik prosessor i forhold til andre PC'er, men operativsystemet har ikke innebygget støtte for 64-bits arkitektur, noe som ikke vil dra nytte av kraften, og innehar ei heller stødighet nok til å fungere like effektivt som en G5 med OSX. Nå kommer snart et nytt operativsystemet fra apple ut, og jeg tror vi kan regne med enda økt effektivitet fra systemet sin side, ettersom G5 er forholdsvis ny.

 

Hvis du har tenkt å bruke maskinen primært til spilling, ville jeg valgt PC. Hvis du har tenkt å bruke maskinen til andre oppgaver, (Apple har aldri apellert til spill-produsenter) ville jeg valgt Mac, grunnet overlegen stødighet og hardware til software-kommunikasjon. Dette er ikke ment for å provosere noen altså, men det er et faktum at Jaguar, på en nyere Mac er utrolig stabilt.

 

Mvh

Lenke til kommentar

Er ikke det jeg sier.

 

XP på en helt ordinær, ny PC er veldig stabilt det - men ikke i sammenligning med en ny Mac med OSX. Skal du ha ustabilitet på en Mac kjøper du en gammel en og installerer OSX, eller installerer OS9 på en nyere, eldre, samme hva.

 

Jeg bruker begge platformene til daglig, og ser dette som en gjennomgående trend - et slags gjennomsnitt i bruksområder.

 

I et større brukermiljø slik det jeg jobber i, har tidligere kun-pc-brukere blitt enormt overrasket over stabiliteten i OSX. Dette kan kun diskuteres hvis man bruker begge platformene, mener jeg. :)

Lenke til kommentar
Hvordan klarer en singel Athlon64 Fx seg i forhold til Dual 2Ghz G5?

 

Vurderer begge systemene meget sterkt, så bare lurte på om det var noen som visste sånn ca hvordan det ligger an?

Du har ikke vurdert en dual Opteron som kjører på GNU/Linux? Prisnivået bør iallfall ligge litt lavere enn g5'en. Uansett så tror jeg at to 2Ghz G5 kjører ræva av en enkelt Athlon FX 51 - spesielt på "pro" oppgaver. :yes:

Lenke til kommentar

Tusen takk for alle svar. Har en PowerMac dual 1.25 Ghz fra før, og en nydelig 17" iMac.

 

Tenkte jeg skulle bruke den til Photoshop, Final Cut Pro evt. Premiere om det ble PC, slike programmer, men det frister også veldig med Half Life 2 da :) Ellers er det vel Warcraft 3 jeg spiller mest, og det er jo Mac-kompatibelt.

 

Ut ifra det lurte jeg på hva folket ville anbefale?

Lenke til kommentar

Hva venter du når du befinner deg på et Mac diskusjonsforum? ;)

 

Jeg bruker begge platformer, men sverger personlig til at Apple er et velfungerende, effektivt firma som virkelig vet hva de holder på med, og igjen produserer software og hardware som fungerer i lag. Dette er noe alle PC-merker og typer sliter med, udiskuterbart. Jeg sier ikke at Apple er feilfritt, men at det til mitt private bruk fungerer effektivt, noe PC'ene ikke gjør, ikke i nærheten av i like stor grad.

 

Men objektivt - hvis du kun spiller èr PC overlegen. Eller for den saks skyld X-Box eller en annen spillemaskin.

 

Trenger du en arbeidshest derimot, med brukbare muligheter til å spille, kjøper du deg en Mac.

Lenke til kommentar

Hvis du har tenkt å kjøpe to maskiner så tett oppi hverandre, høres vel det fornuftig ut, så har du en spill-PC til HL2 når du har kjøpt G5'en. Men jeg ville venta litt til 2. revisjon av G5'en og så bare kjøpt en maskin. Satsa på at HL2 kommer til Mac også, eller at det suger skikkelig ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...