Gå til innhold

Fått tilbud om å kjøpe leksikon i det siste? :)


Skismøring

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Store Norske er på nett http://snl.no/

 

Ja, men jeg synes det er elendig illustrert (ikke i det hele tatt?) og ikke en god avløser til Store Norske Leksikon i bokform. Dessuten er noe av opplevelsen med et leksikon i bokform å bla i det og finne artikler som kun er sortert alfabetisk og ikke på tema, og dermed lære ting man ikke visste at man ikke visste mens man leiter seg fram til det man egentlig lurte på. Selvsagt kan man legge inn en random-artikkel-funksjon eller bla-funksjon i elektroniske leksika også, men jeg tror det kan være et marked for brukte papirleksikon selv om de ikke automatisk oppdateres. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg vet av mange som fortsatt slår opp i leksikon fremfor Wikipedia.

Og ikke alle av dem er eldre heller.

 

Samt, hva skal du gjøre om du virkelig trenger å finne ut noe, ikke har nett og ikke har strøm på mobilen / nettbrettet? Jo, da tyr du til leksikonet i hylla.

 

Selvsagt noen som fortsatt slår opp i leksikon, men wikipedia har enorm fordel i tilgjengelighet. Det er en enorm barriere at folk må reise seg fra sofaen for å slå opp i leksikon. Derfor er de fleste leksikon i dag kun pynt i bokhylla.

 

Om internett er nede er det eneste folk virkelig trenger å finne ut når internett kommer tilbake igjen. Det står ikke i leksikon :)

Endret av EternalSunshine
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...