Gå til innhold

Vet faglærer hva slags karakterer som blir gitt til den enkelte på høyskolen?


Kaudervelsk

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Normalt sett så er nok karakterane underlagt tauseheitsplikt etter forvaltningslova § 13 med begrunnelsen at det omtaler "noens personlige forhold". Men dette er ikkje til hinder for at læraren har tilgang til opplysningane sidan læraren er innanfor høgskulen, og at høgskulen må kunne ha eit hensiktsmessig arkivsystem (§ 13b, 3. ledd).

 

Det vil derfor overraske meg om faglæraren ikkje kjenner til, eller ikkje har muligheit til å gjere seg kjent med karakterane som du har i andre fag.

 

Men for å få eit sikkert svar så bør du ta kontakt med den som er ansvarlig for karakterane på din høgskule. Det kan være at forskjellige høgskular bruker litt forskjellige ordningar.

Lenke til kommentar

Tusen hjertelig takk for godt og utfyllende svar :).

 

Jeg ble bare så paff og forvirret da faglærer kom bort til meg, så meg ordentlig inn i øynene, og utbrøt: "Så bra det gikk på eksamen". Skjønte ingenting...

 

Er en veldig oppegående faglærer også, så om h*n hadde ment klassen totalt, kunne det jo blitt totalt feil om h*n hadde sagt det til en tilfeldig student som jo kunne vært på bunnen av karakterskalaen og blitt dødelig fornærmet i stedet hehe.

Lenke til kommentar

Trodde poenget med kandidatnummer på eksamen nettopp var å anonymisere kandidatene for sensor/faglærer?

 

Ja det er det som er hensikta, men då for å hindre at faglæraren har muligheit til å sette høg karakter på bestemte besvarelser. Etter at karakteren er satt så er det ikkje hemmelig kven som har fått god og dårlig karakter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...