Gå til innhold

OSX finner ikke Xerox skriver på nettverk


Anbefalte innlegg

Sliter med et problem her: Har en Xerox Phaser 6130N koblet via kabel til vår Telenorruter (zyxel p2812). Maskinen, en iMac, er koblet trådløst til samme.

 

Problemet er at når jeg kjører OSX (Mountain Lion) og skal skrive ut noe så finner den ofte ikke (evt. klarer ikke å vekke opp) skriveren. Det samme fungerer helt fint fra Windows 8 på samme maskin, noe som antyder at det er et OSX printerdriver-problem. Jeg har installert siste versjon fra Xerox.

 

Det fungerer hvis jeg sletter skriveren og legger den til manuelt på nytt, men det varer ikke, neste dag er det samme problem.

 

Interessant nok startet jeg nå i Windows og skrev ut et dokument, og så restartet jeg i OSX og prøvde, og da fungerte det. Så lenge det varer. Kan det være ruteren som "mister" skriveren av syne? I så fall, hvorfor klarer Windows 8 å finne den?

 

Jeg har et par hjemmeboende sønner, og en av dem må av og til omstarte ruteren fordi et eller annet han driver med henger seg opp. Det er vel mulig at det er da printeren "faller ut", men det har jeg ikke noe grunnlag for å si.

 

Rask googling sier at folk har vært litt skuffet med Xerox når det gjelder å oppdatere Mac-driverne for nye versjoner av OSX. Får se mer på det også.

 

TIA,

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har Xerox'en fast IP-adresse, eller er den tildelt via DHCP? Hvis printeren "bytter IP-adresse" av og til, så er det kanskje en discovery-prosess e.n.s. som feiler på iMac'en?

 

Hjelper det å 'pinge' Xerox'en fra iMac før man forsøker å printe noe?

(Kunne man evt. laget en bakgrunnsprosess som pinget med jevne mellomrom?)

 

Er det et problem relatert til bruk av trådløst nett? Funker det bedre med kabel? (Selv om det kanskje ikke er en viabel opsjon.)

 

Kan det ha noe med ruter-support for Multicast å gjøre? (Noe jeg så noen mumle noe om i et annet forum.)

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Har Xerox'en fast IP-adresse, eller er den tildelt via DHCP? Hvis printeren "bytter IP-adresse" av og til, så er det kanskje en discovery-prosess e.n.s. som feiler på iMac'en?

 

Det var problemet: Ruteren tildeler printeren nye IP'er, tilsynelatende uten noen trigger. I forgårs var den .103, igår var den plutselig .104. Skal prøve med fast IP etterhvert og se om det løser problemet. Men nå har jeg installert 10.9 Mavericks, så skal forsøke det litt først, siden første utskriften gikk bra idag. Antagelig en tilfeldighet, men...

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...