Gå til innhold

Ubuntu Edge - Pre Order Now!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg synes Ubuntu har blitt ubrukelig med tiden, men jeg liker ideen med denne telefonen. Så lenge jeg kan kjøre og bygge AOSP og bytte ut Ubuntu-partisjonen med annen Linux, så er jo dette kult.

 

Flott å se at noen andre enn Apple forstår verdien av opplevd kvalitet. :)

 

Håper det blir suksess.

Endret av Untouchab1e
Lenke til kommentar

Dette må da friste alle gadgets hoder der ute?!

Jeg la i allefall inn støtte mot en telefon så fort jeg så dette. Vi får nå se om de faktisk når målet sitt men jeg anbefaler alle å ta en titt. Dersom de ikke oppnår målet så får vi uansett igjen pengene og dersom det går igjennom så får vi noe som kan virke som en high end mobil. Jeg er veldig nysgjerrig, håper de lykkes. Spre ordet.

Lenke til kommentar

Vil tro staten tar sitt men det kommer jo an på hvordan de sender mobilene når eventuelt blir laget. Så ja uansett hva som skjer så blir det rimelig dyr mobil men så har den da også i følge prospektet ekstreme high end funksjoner. Alt av støtte vil jo gå til fabrikkering av mobil så du vil jo faktisk få mye mobil for pengene selv om de ikke kommer til å produsere i samme volum som andre high end mobiler. Sammenligne "tap" i forbindelse med fortjeneste til selskapene som lager feks en iphone eller dyr android mobil mot "tap" pga lavt antall ubuntu edge mobiler blir noe vanskelig. Noe unikt vil man uansett få;)

Lenke til kommentar

hva gjør jolla mer interessant. Hvor og når kan man få første mobilen med disse og gjør de samme som ubuntu og konvergerer et produkt i retning av "mobil datamaskin". Den første mobilen jolla lager var såvidt jeg kunne se bare en helt vanlig mid end mobil med sailfish på?

Lenke til kommentar

hva gjør jolla mer interessant. Hvor og når kan man få første mobilen med disse og gjør de samme som ubuntu og konvergerer et produkt i retning av "mobil datamaskin". Den første mobilen jolla lager var såvidt jeg kunne se bare en helt vanlig mid end mobil med sailfish på?

 

Nå vet ikke jeg hvor mye du vet om Jolla fra før, men kan jo prøve å forklare meg litt.

Selskapet Jolla ble opprettet etter at Nokia droppet MeeGo på N9, og folk som jobbet med dette prosjektet ville fortsette med det. Så de har nå utviklet dette videre enn det MeeGo var.

De første Jolla-telefonene skal bli sendt ut før året er omme, til de av oss som forhåndsbestilte, mulig den kommer ut for salg også om sluttfasene går glatt.

 

Spec-messig vil ikke Jolla ha en mobil som er av high-end kaliber, fordi de vil at dette skal være en telefon som alle kan ha. De har ingen plan om å ta over mobilverdenen, men heller gi folk ett alternativ til Android/Apple/WP. Det at den ikke er high-end ser ikke jeg på som ett minus da OS'et ikke trenger all verdens ressurser for å være glatt og smidig. Dette har vi sett når de har kjørt Sailfish på en gammel N950.

 

Det jeg syns deres telefon gjør som kan bli interessant, er Sailfish, og "The Other Half".

OS'et er bygd opp for å være "gesture-based", altså lite trykking av knapper, men mer sveiping.

The Other Half er en betegnelse for bak-coverene til telefonen, som skal ha innebygd NFC for å kunne gjøre om på innstillinger og diverse ting. Dette kan du lese mer om hvis du søker på det.

 

 

 

Denne mobile datamaskinen som Ubuntu Edge går for å være, ser jeg på som litt unødvendig. Greit nok, du får alt på en plass, med alle fordelene og ulempene som det har, men fremdeles ser jeg ikke helt poenget. De fleste har nok en datamaskin av ett eller annet slag, og de kan enkelt legge inn Ubuntu der for dualboot om de vil. Hvorfor da trenge en telefon som er en data også?

 

Tar man bort denne datafunksjonen, vil denne telefonen ikke være noe annet enn en telefon, med ett annet OS enn de vi har i dag. Altså det samme som Jolla.

 

Så hva syns DU gjør Ubuntu Edge mer interessant?

Kunne godt ha tenkt meg en av disse selv, men som nevnt syns jeg Jolla taler mer til meg.

Lenke til kommentar

Ubunto på mobil er også i stor grad gesture basert. Sveipe inn fra de fire sidene vil føre til en eller annen handling. Jeg liker tanken på at den også kan kjøre standard os og på den måten dekke mine behov når den kobles til en større skjerm. Dette jeg syns er spennende. Måten den fungerer når den kobles til en større skjerm.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det ser ikke ut som Edge når målet. Jeg tipper det er leveringstiden på 10 måneder som er hovedproblemet. Deretter kanskje pris og uklare spesifikasjoner. Jeg mistenker at Edge var delvis ment for å ta tempen på markedet for å kunne dimmensjonere og spisse satsingen videre.

 

Jeg spår at neste kampanje dukker opp i oktober-november, med klarere og noe nedjusterte spesifikasjoner og en prislapp rundt 4-500 dollar. Videre spår jeg en budsjettvariant til 250-300 dollar rundt mars-mai.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...