Gå til innhold

Alternativ til telenor modem/router. For VDSL.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det routermodemet du får med fra Telenor (Zyxel P2812) er faktisk ganske bra. Eneste grunn til å kjøpe noe annet er dersom du har behov for enda bedre rekkevidde, eller ønsker å bruke 5 GHz (dersom du har mange naboer på 2.4). Da kjøper du en annen router, og setter routermodemet i bridge mode som foreslått over. Dette kan (trolig?) ikke gjøres dersom du bruker IPT fra TN, jeg går ut fra at routermodemet da må stå i vanlig mode (ikke testet dette selv, da jeg ikke har IPT lenger).

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Min erfaring med Zyxel P2812 er så som så... Men, slik er det også med de 4 (muligens 5) andre modemene jeg har testet. Jeg klarer lett å kresje dem, dog usikker på hvorfor jeg klarer dette (de er merkvedig ustabile), og de fleste av dem må gis (minst) en daglig rebot. Alle er testet lenge (måneder), og stort sett altid bridget, da mot en ASUS RT-n16. Zyxel's P2812 er vel blandt de beste, men jeg fåretrekker Inteno DG301, men den er forferdelig å bridge, altså det å finne ut hvordan jeg skulle bridge den tok en halv evighet, og litt til.

Intenoen står sterke grunnet mer RAM, faktisk dobbelt så mye: 256MB. Har noe lavere CPU-clock en Zyxelen, men tror virkelig ikke Zyxels CPU (en VRX288?) er sterkere en Intenoens BCM63268 (som er en 400MHz dual-core). Selv lillebror til denne vil jeg si utkonkurerer Zyxel P2812, da snakker jeg om DG201(b).. DG201 bruker BCM6368-chipsettet, som integrerer TO 400MHz MIPS32 Viper-kjerner, men de er gjerne på lik linje, men grunnet lite ram, så havner Zyxelen og DG201 på ganske lik linje.

Jeg konkluderer med at OM du skal ha et saftig (router)modem så har Inteno DG301 mye å tilby. Men, det er heller vanskelig å fa tak i denne. NextGenTel har vel såvidt begynt å levere ut denne.

PS, som jeg skrev på første linje: Alle modemene jeg har testet yter litt "så som så".

 

Edit: Så ikke at posten var en måned gammel... =P

Endret av warpie
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Får ikke satt den i bridge modus, men det du kan gjøre er å gå til Home Network -> Devices og nederst da vil det være en link som det står Vil du sende WAN IP til annet enhet, eller noe i den duren... Klikk på den og velg interfacet routeren din er koblet til...

Endret av _Christian_N
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...