Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hvordan er reglene for Cannabis i Christiania (Danmark) ?

 

Hei!

 

Har tenkt på en guttetur til København i sommer og vi har hørt om den spesielle kulturen i Christiania. Jeg har hørt masse ulikt om reglene angående hasjbruk i fristedet.

 

Er det noen her som har vært der, eller vet noe om det er lovlig eller i det minste avkriminalisert der?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er samme lover der som i resten av Danmark. De blir bare ikke håndhevet like godt der.

 

Politiet er der, de er klar over hva som skjer. De jakter hovedsaklig på de som står bak, men se ikke bort i fra at du blir sett av en politimann om du handler noe der. Hvorvidt dem gjør noe er en annen sak. Det kan jeg dessverre ikke svare på.

 

Du kan jo prøve å lese litt rundt på det danske internett. Det står sikkert mye der.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Mange ser ikke en bot eller utvisning som et stort problem, men stadig flere land deler idag den typen informasjon og dette kan følge deg resten av livet. Har man tenkt reise til andre land kan det by på problemer, for eksempel om man skal til USA. Om man noengang har blitt utvist fra et annet land er et spørsmål man finner på ganske mange immigrasjonsskjemaer. Så da er valget om man skal lyge og håpe på at de ikke har den informasjonen og heller ikke ser man er urolig fordi man lyger, eller man kan krysse av og bruke endel tid på forhør og kanskje bli nektet innreise.

 

Dette kan som sagt forfølge deg resten av livet.

Lenke til kommentar

Sist jeg var der var det fult av folk i "parken" som røyka joint. Jeg vil virkelig anbefale folk å dra dit, er noe du ikke ser hver dag. Men ville nok også holdt meg unna hasj og kamera, selvom jeg ikke tror det vil være store konsekvenser om du blir stoppet av noen.

Lenke til kommentar

Dra for alle del ikke frem kamera på "dealer street" i Christiania, det er veldig lite populært.

Hovedgaten heter Pusher Street. Hadde den glede å besøke stedet noen ganger på slutten av sin glanstid sent på 90-tallet, har mange gode minner derfra, husker blant når en bestefar la en nyinnkjøpt hasjplate i sjakkbrettet sitt før han gikk sin vei :D

 

Du kan sjekke kildene til infoen som ligger på wikipedia:

http://da.wikipedia.org/wiki/Hash#Cannabis_i_Danmark

 

På trods af en generel offentlig tolerance over for hash til eget forbrug er cannabis ulovligt. Besiddelse af mindre end 10 gram cannabis kan udløse en bøde på 2000 kroner første gang, 3000 kroner for anden forseelse, og 4000 kroner for tredje forseelse. Men besiddelse af selv små mængder cannabis, eller offentlig brug af det, tolereres ofte af politiet og de involverede personer nøjes med en mundtlig advarsel.
Endret av mandela
Lenke til kommentar

Det er vel litt som kokain i Brasil/Argentina (og sikkert flere land i Sør-Amerika): man blir neppe tatt for å bruke det; det er bakmennene politiet slår hardt ned på. Det flyter av kokain og hasj på nattklubber, barer, hosteller og gatelangs på kvelds- og nattestid, og salg og bruk skjer åpent, men det er ikke dermed sagt at det er lurt å kjøpe. Som Robertaas sier over: det kan følge deg resten av livet …

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...