Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Plaget av hodepine


Anbefalte innlegg

Jeg er ofte plaget av hodepine, og har vært det stort sett hele mitt liv. Hodepinen kan komme av årsaker jeg er klar over, som at jeg har fått for lite frisk luft, drukket for lite vann, sovet for mange/for få timer (pleier ofte å få hodepine hvis jeg sover i 6-7 timer, men det går fint hvis jeg sover i 4-5 eller 8+) og listen går videre. Som regel er smerten tilstede, men såpass svak at den kun forblir litt irriterende, men ikke hemmende, og jeg tar aldri smertestillende for dette. Det skjer ikke hver dag, men ofte nok til at det er irriterende. Etter å ha spurt et variert utvalg av venner og bekjente kunne ingen av dem identifisere seg med beskrivelsen min. En sjelden gang våkner jeg med svært vondt i hodet, men jeg har funnet ut at det mest sannsynlig kommer av at jeg gnisser tenner i søvne. Den gir seg som regel av seg selv etter en liten stund.

 

Men noen ganger får jeg en intens hodepine uten å ane hvorfor. Dager hvor jeg har sovet tilstrekkelig over flere netter, jeg har trent og drukket masse vann, spist riktig, vært ute, sett lite på skjerm, men likevel får jeg skikkelig vondt i hodet. Opplever dere noen ganger dette, og vet dere isåfall hva det kommer av, eller har dere kanskje noen tips til hva jeg kan gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har nøyaktig det samme, og det har å gjøre med bihulene. Alle beskrivelsene du ga passer perfekt til mine hodepineplager.

 

Har du tilfeldigvis behov for synskorreksjon (briller/linser)? Dager hvor jeg går uten linser og myser/fokuserer på objekter for å se detaljer, f.eks skilt langs vei eller damer på andre siden av treningssenteret, så ender jeg ofte opp med en ganske sterk hodepine.

 

Jeg har i de siste 6-7 mnd vært relativt tett i nesa uten at jeg har kjente allergier e.l., men det er absolutt en sannsynlighet at jeg har en allergi jeg ikke vet om. Denne mulige allergien kan plage bihulene mine nok til å gi meg delvis tett nese og samtidig en liten, irriterende hodepine.

Lenke til kommentar

Ja! Jeg bruker linser, og jeg får også veldig vondt i hodet hvis jeg ikke bruker de eller brillene mine. Når du nevner det føler jeg at jeg har vært tett i nesa (og følt at jeg var litt tett i hodet generelt) ganske mye det siste halvåret. Takker! Sjekket meg for allergi for 3-4 år siden og fant ingenting da, men kanskje en tur til legen for å høre angående hodepinen og en eventuell allergi kan være lurt. :)

Endret av Lucre
Lenke til kommentar

Da virker det ikke som om det noen gang er gjort en grundig helseundersøkelse relatert til dine plager. Således er det der du begynner.

Eloquent sitt forslag om synsrelaterte problemer kan være relevant. Det er også stor sannsynlighet for at lege først vil stille deg spørsmål om ditt syn. En god optiker vil kunne finne mindre avvik som andre optikere ikke vil finne. Selv små feil kan resultere i hodepine. Be derfor om synsundersøkelse relatert til hodepine hos en anerkjent optiker.

Som nevnt, kan allergi helt sikkert bidra til plagene. Ellers er lavgradet hodepine nålen i høystakken å diagnostisere hos unge mennesker. Over halvparten er livsstils- stressrelaterte. Det er også sjelden at det faktisk er noe alvorlig som er årsaken. Derfor er det heller ikke sjelden man blir møtt med skuldertrekk hos legen.

Hvis det nå er slik at du i løpet av 2013-2014 blir utredet for din hodepine, men at man ikke finner noen årsaker, ville jeg har henvendt med til det alternative. Det kan være kostrelatert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...