Gå til innhold

Erfaringer med omstigning?


Anbefalte innlegg

Vurderer å ta fly til Japan i slutten av sommeren. Finner billetter til nesten greie priser. Men jeg blir litt skeptisk når jeg ser at det er omstigninger på reisen og jeg må rekke fly som går allerede 1 time etter flyet har landet i f.eks. Helsinki.

Er det noen som har erfaringer med omstigninger? Slik jeg forstår det må man hente bagasjen sin selv på rullebåndet og sjekke inn på nytt for den neste flygningen og greier?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det beste er vel å høre med flyselskapet der du skal bytte hvordan de lokale forholdene er. Får du en forsinkelse, en lang sikkerhetskontroll og problemer med å finne ut hvor du skal hente bagasje etc. blir det for problemer. Noen steder har de direkte overføring av bagasjen din til nytt fly.

 

Stuck midt i nowhere p.g.a knappe frister blir for både kjedelig og dyrt.

Lenke til kommentar

Så lenge du har gjennomgående flyybillett og ikke gjør noe dumt bør du ikke engste deg. Alle flyplasser har en minimum tid man trenger for forskjellige typer transit etter hvor mange kontroller/sluser man skal gjennom. Det skal ikke utstedes gjennomgående billetter som har kortere transit enn dette. Om det er forsinkelse for ankomst eller lange køer slik at du ikke rekker til gaten i tide vil de booke deg om slik at du så snart som mulig kommer deg frem dit du skal. Har du derimot gjort som dumt slik som å shoppe eller gå på restaurant istedenfor å komme deg til gaten i tide vil de kanselere resten av billetten din. De ser fort om alle, unntatt en eneste person, som var på samme fly som deg klarte komme seg til gaten i tide.

 

Du må ut med bagasjen og fortolle den om du kommer til en nytt land og skal videre med et innnriks fly. For transit i USA må bagasjen også fortolles selv om du skal rett videre til et annet land, det er noen ytters få unntak for dette. Ellers trenger du ikke tenke på bagasjen og du flyt for eksempel via Helsinki til Asia.

 

Ellers bør du vite at det regner veldig mye i Japan om sommeren.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Slutter meg til Robertaas.

Kan legge til at Helsinki Vantaa er relativt liten og oversiktlig så dersom flyet er i rute er 1 time helt greit. Regner med at det er Finnair du har kikket på. Normalt vil Finnair vente på passasjerer fra forsinkede fly fra eget eller tilsluttede selskaper dersom det er snakk om små eller moderate forsinkelser.

Lenke til kommentar

Jeg har selv flydd med 2 omstigninger, først på O'Hare Airport i Chicago (et av verdens største flyplasser) så videre til Kastrup (tror jeg) i Danmark.

 

Begge omstigningene gikk fint og jeg hadde vel 1-2 timer på meg, men endte opp med å gå i ring på O'Hare og gikk gjennom sikkerhetskontrollen 2 ganger så gikk det bra :p

Lenke til kommentar

Er det lett å finne fram på Gardemoen? Har 40 min. etter at flyet fra Stockholm har landet, til jeg må checke inn på flyet som går fra Gardemoen til Værnes.

Si at du lander i tide, hvor du er plassert i flyet kan ha noe å si på om du rekker det eller ikke.

Når du kommer fra utlandet til gardermoen og skal videre innenlands, må du sjekke ut bagasjen for så sjekke den inn igjen, for så å stille seg i sikkerhetskontrollkø.

 

Grov estimate fra meg, da jeg var ute å fløy i mai.

Landet i tide. Satt midt i flyet. Tok ca 5-10 min til flyet var landet til jeg var ute av flyet, men jeg stresset heller ikke med å komme fort ut. Etter 10-15min så står du å venter på bagasjen.

Etter 20-25 minutt så starter bagasjebåndet. Er du uheldig å får bagasjen din sent, så har det gått ca 30-35 min. Best case scenario etter 26 min.

Du går nå ut av bagasjehallen og opp 1 rulletrapp, finner flyselskapet ditt sin bagasjeinnleverinsplassering.

Mest sannsynlig 10-15 kø eller mer. Er du heldig, så går det fortere. Det har nå gått 36-45 minutt. Du går nå direkte til sikkerhetskontrollen. Den tar fra 5-20 min. Det har nå gått 39-65 min. Du løper som en galning. 1-4 minutter avhengig av gate plassering og fysisk form.

 

Som sagt bare svake estimeringer fra meg. Da jeg var ute å fløy i mai så var det ikke høysesong, det var mindre folk. Jeg hadde god tid, jeg brukte ca 1t20min, fra fly landa til jeg var ute av sikkerhetskontrollen. Hadde jeg stressa så hadde jeg sikkert klart det på 40-50 min

Lenke til kommentar
Si at du lander i tide, hvor du er plassert i flyet kan ha noe å si på om du rekker det eller ikke. Når du kommer fra utlandet til gardermoen og skal videre innenlands, må du sjekke ut bagasjen for så sjekke den inn igjen, for så å stille seg i sikkerhetskontrollkø.

 

Regner med at på Gardermoen, som andre steder, kan bruke "Drop" funksjonen, om en har gjennomgående billett.

Bagasjen er i realiteten sjekket inn hele veien om en har gjennomgående billett, men den må bæres påersonlig gjennom tollen.

Lenke til kommentar

Ang. mellomlandinger med så kjappe flybytter som trådstarter nevner her...ikke gøy. Ville unngått det om du har mulighet til å finne en annen reiserute.

 

Jeg har hatt flere lignende turer, og alt går som regel greit om ditt første fly er nøyaktig i rute.

Et kvarter forsinket avgang og stresset er i gang - det er en helt rævva følelse å sitte i flere timer på det første flyet og lure på om man skal rekke det neste. Har selv sprunget til sikkerhetskontrollen, og alle mine lomme-eiendeler har regelrett spruta ned i boksen pgr.av stress. (til ingen nytte)

 

Man skal tross alt komme seg av flyet, komme seg til og gjennom sikkerhetskontroll og deretter finne gaten. Noen flyselskaper krever også at du skal møte opp en halvtime før avgang - men dette er vel en "pakketur" så det er sikkert lagt opp til at det skal gå greit.

 

Ikke for å være negativ, men jeg unngår slike turer for alt i verden. Mye bedre å ha 2-3 timer i mellom flygningene. da kan du slappe av på det første flyet og eventuelt rekke en pils på flyplassen du mellomlander på :xmas:

Lenke til kommentar

Hadde selv omstigning i Oslo på vei til Harstad, med ca 40 min. Flyet til Oslo var forsinket og jeg kom ca ett minutt for sent til gaten(flyet stod der men gaten var tom), og måtte nesten overnatte og ta et fly klokka syv neste morgen. Heldigvis fikk jeg en ny avgang klokka ni samme kveld. Ble fortsatt fem timer venting, da

Endret av Diabetus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...