Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Gratis IP telefoni, er dette sant ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Svortevik.

 

Med tilfeldigvis mente jeg at vi ikke leser innlegg på dette forum jevnlig (som du vil se er det svært lenge siden vi var inne med oppklarende kommentar).

 

Ad UPC : Nei, Telio har ingen tilknytning til UPC. Hvem som koplet deg oss og hvorfor vet vi ikke.

 

Leveringstid : Vi sa når vi la oss ut på nett i september at vi skulle gå live i Januar. Så sent som sent desember trodde vi at vi skulle rekke det. Vi bommet med et par uker, fordi selve logistikk/provisioning løsning har tatt lenger tid enn forutsatt (ikke fordi VoIP løsningen ikke var klar).

 

Vi er nå i full gang med å sette kunder på nett, men vil måtte bruke resten av februar til dette. :)

Lenke til kommentar
Ip-telefoni kan avlyttes....

Hehe, dersom du forutsetter sikkerhetshull i programvare - noe som dukker opp fra tid til annen i alle systemer, så er vel dette en selvfølge? Det gjelder ethvert data-system. Her må man altså ha tilstrekkelig sikre støtte-systemer, så ikke det er mulig å utnytte slike bugs. Sagt på en annen måte: Selv om f.eks. folkeregisteret antakelig bruker Windows-PC-er som har hatt sikkerhetshull, så betyr ikke det at crackere automatisk kan få tilgang til dataene.

 

Dette dreier seg om et hull i H.323, en konkurrerende standard til SIP. Telio bruker sistnevnte, og så vidt jeg vet er ikke SIP-systemer affektert av sikkerhetshullet.

Lenke til kommentar
[quote name='thevoice' date='10/02/2004 : 08:47'] Jeg fikk faktura på oppstartsavgiften fra dem i går, og de sendte adapteren samme dagen, så jeg regner med at den kanskje er hos meg i morgen.

Fakturaen hadde fakturanummer 180, så de har nok snart sendt ut 200 adaptere. [/quote]
Dæven noen som e heldige.
Lenke til kommentar

Hva om de med ip telefon går helt av skaftet og ringer som gale til telenor kunder f.eks... og i tillegg så ringer nesten ingen til ip telefonene fra vanlig telefon men ordner det slik at de blir ringt opp.. hva skjer da?

 

Hva er worst case? At Telio ikke tjener tilstrekkelig og går konk etter et par måneder?

 

Hva er innvirkningen på markedet om flere og flere får ip-telefoner? Har Telio utgifter hvis en med ip telefon ringer til en annen ip telefon?

Lenke til kommentar

La oss si de må betale 14 øre pr minutt til telenor (det er worst case, det er jo det faktisk koster for sluttkunder nå) Da tjener de penger på alle som ringer under 18 timer i måneden. (Av de 159 kronene)

I tillegg så tjener de penger på folk som ringer til mobil (hvem er det egentliig som har fasttelefon i dag)

og utlandet.

De tjener også penger når folk ringer inn til telio.

 

De koster vel neppe noe for telio når folk ringer innen telio, annet utgifter de allerede har til nettleie etc.

 

Alt dette er bare vill gjetting fra min side da :D

Lenke til kommentar
Hva er worst case? At Telio ikke tjener tilstrekkelig og går konk etter et par måneder?

 

Hva er innvirkningen på markedet om flere og flere får ip-telefoner? Har Telio utgifter hvis en med ip telefon ringer til en annen ip telefon?

Regner med Telio har noen investorer som kan backe dem opp første 2 årene. Et selskap som henvender seg til "hele folket" er så og si aldri lønnsomt i begynnelsen uansett hvilket tilbud de har. Lanserer man et produkt med for høy pris får man ikke nok kunder, og lanserer man med for lav pris lønner det seg ikke (før det har gått en stund og man får mange kunder).

 

Telio må betale termineringsavgift for samtaler til annen leverandør, uavhengig om de er IP-telefon-baserte eller ikke. Tilsvarende må Telenor betale den samme avgiften til Telio om Telenor-kunder ringer til Telio-kunder.

 

Etter hvert som IP-telefon blir mer utbredt (om noen år) er det nok ikke noe problem lenger, at folk ordner det slik at kun de som har IP-telefon ringer.

 

Edit: Termineringsavgiften er neppe 14 øre. Tenker den ligger på noen få øre, 2-3 kanskje, maks 5.

Endret av Pureblade
Lenke til kommentar

Skaffer man seg en telefon som støtter SIP, skal man kunne nås med samme adr/nr uansett hvor man befinner seg (sålenge man er koblet til ett eller annet IP nett).

 

For de som lurer på hvordan kvaliteten på IP telefoni er kan dere bare laste ned s (Skype) å prøve selv. Upåklagelig kvalitet og helt gratis. Og de som står bak prosjektet er ingen ringere enn de som startet Kazaa....

Lenke til kommentar

Da har jeg fått adapteren i hus!

Den kom heldigvis rett i postkassen, så jeg slapp å hente den på postkontoret.

 

Plugget den rett inn i switchen (NGT), den fikk IP fra DHCP og så var summetonen klar.

 

Telio har ikke aktivert meg for å kunne ringe ut enda, siden jeg betalte fakturaen i dag, men det regner jeg med er i orden i løpet av morgendagen.

 

Kunne derimot motta samtaler på nummeret jeg har blitt tildelt (2168xxxx).

 

Lydkvaliteten var kjempegod, det var bittelitt forsinkelse på linjen, men det merket jeg nok bare siden jeg stod å så på den jeg ringte til (akkurat som når man ringer fra mobil til mobil med noen innen synsvidde).

 

Dette lover veldig bra så langt.

 

DSCN0166.JPG

Lenke til kommentar

Da er Telio kommet i hus og prøvd...

 

Telefonen virker bare på innkommende samtaler (Sikkert pga ikke registrert betaling). Når jeg prøver å ringe ut får jeg kun opptatt signal.

 

Jeg har da prøvd den mot min mobiltelefon. Lyden er veldig bra, men det er ca 1 sekund's forsinkelse. Dette håper jeg er kun mot mobil.

 

Skal komme tilbake med mere når jeg har fått prøvd den mot fastlinje.

 

Er prøvd mot fastlinje, lyden er bra. Noen ganger er det litt ekko. Merker ikke noe til forsinkelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...