Gå til innhold

Ny enkel telefon til mamma på 55år


Anbefalte innlegg

Hei.

Min mors telefon begynner å bli veldig sliten nå, så hun trenger en ny. Hun har fra før en Nokia 6230.

Hun bruker egentlig ikke telefonen så veldig mye. Hun ringer litt og sender få sms.

Forslag til brukervennlig telefon som hun kan bli fornøyd med? Tenker da på telefon som ikke gir like mye bestemor-image som Doro. Men kanskje noe i den stilen hun har fra før, bare nyere. Bedre kamera og mms mulighet enn den gamle hadde vært kjekt.

 

Forslag tas imot med stor takk :)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kona er 50 og har nå iphone 5 siden jul , før det hadde hun Samsung m/Android 2.3 , før det igjen hadde hun en nokia m/ s40.

 

Ikke undervurder mora di og heng deg opp i enkle/simple mobil telefoner som ludvig foreslår og tro at det er alt som kan passe.

 

Er blitt over 50 sjøl jeg og blir litt fornærmet av sånne innlegg :dontgetit:

 

Hva med en windows phone 8 telefon som nokia 620.

Lenke til kommentar

Moren min på 50 gikk fra en gammel telefon med trykktaster og så vidt mulighet til MMS og rett over på iPhone 5. Måtte kanskje forklare henne 1 dag eller 2 så forstod hun brukersnittet med hovedmenyer, apper, hvordan sende mms, hvordan få fram kontakter, hvordan sende sms osv.

 

En iPhone er jo superbrukevennelig! ...men den ligger kanskje over prisen du hadde tenkt deg?

Lenke til kommentar

Både foreldrene og besteforeldrene til kjæresten har iPhone, og samtlige er passert 50. Dessuten har min bestefar, som fyller 83 år i år, akkurat skaffet seg iPad. Apple-produktene er svært brukervennlige og forholdsvis enkle å lære seg. Du sier at moren din ikke bruker telefonen så mye, men det kan jo lett endre seg når hun har flere funksjoner og bruksområder tilgjengelig. Ikke undervurder henne, og ikke la henne undervurdere seg selv. :)

Lenke til kommentar

Denne har liten skjerm og trangt tastatur. Trådstarteren skriver "enkel", så jeg vil heller foreslå som Ludvig86 en Nokia 301, med mindre hun er ønsker seg og har testet e trykkskjermtelefon.

 

Du må slutte å tenke som du gjør.

Den (nokia 620) har mye større skjerm enn nokia 6230 - har hatt den selv.

Knøtt liten skjerm og jeg hadde hatt problemer med å lese sms på den idag.

Grunnen til at jeg foreslår en WinPhone 8 Nokia 620 er at den har skjermstørrelse og font som er bedre egnet for folk som meg som kan se litt dårligere enn dere ung gutta.

Og man kan zoome.

Når man først skal ha noe nytt er mobil med touch skjerm eneste brukbare om man skal ha lesbarhet (les 50 års øyne) imho.

Lenke til kommentar

Har faktisk tenkt litt på om IPhone 4 kan være et alternativ. Hva tror dere?

 

Har også fått tilbud om å kjøpe en brukt for 700kr. Men denne må skjermen byttes på. Dette er noe jeg kunne tenke meg å gjøre selv. Man får jo kjøpt ny skjerm billig på ebay?

Lenke til kommentar

Hvis man er litt nøye med prisen, kan jeg jo anbefale LG Optimus L9. Koster mindre enn 1900 kr med passe stor skjerm og fattern bruker det, kan jo si at han er fornøyd :)

 

Har også fått tilbud om å kjøpe en brukt for 700kr. Men denne må skjermen byttes på. Dette er noe jeg kunne tenke meg å gjøre selv. Man får jo kjøpt ny skjerm billig på ebay?

 

Lurer litt på hvilken telefon det gjelder? :wee:

Lenke til kommentar
Du må slutte å tenke som du gjør. Den (nokia 620) har mye større skjerm enn nokia 6230 - har hatt den selv. Knøtt liten skjerm og jeg hadde hatt problemer med å lese sms på den idag. Grunnen til at jeg foreslår en WinPhone 8 Nokia 620 er at den har skjermstørrelse og font som er bedre egnet for folk som meg som kan se litt dårligere enn dere ung gutta. Og man kan zoome. Når man først skal ha noe nytt er mobil med touch skjerm eneste brukbare om man skal ha lesbarhet (les 50 års øyne) imho.
Poenget mitt var at Lumia 620 med sine 3.8" skjerm er et mindre bra valg IMHO, spesielt for ikke unge hender da tastaturet på denne telefonen er veldig trangt. Vil heller anbefale minimum 4.5" og helst en telefon hvor man kan tilpasse tastaturet selv. Samsung sine telefoner har forøvrig valg for klassisk T9 tastatur ut av boksen.

 

Forresten så vet jeg ikke hvor folk får fra at apple telefoner er mer brukervennlige enn android telefoner ...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...