Gå til innhold

Creatine


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Creatine er ikke løsningen for deg hvis du skal bygge, creatine brukes ofte av idrettsutøvere som har problemer med slitte ledd og ødelagte muskler eller når de er under rekonvalesens etter skade og skal bygge seg opp igjen, for å få mer styrke i musklene. Det aller første du burde gjøre hvis du skal trene hardt og få større muskler er å legge opp et rutinert kosthold, være sikker på at du styrer unna alt som heter sukker og alkohol og ellers være motivert til å trene. Creatine og proteinpulver generelt er for viderekomne kroppsbyggere/idrettsutøvere som ikke spiser en kalori mer enn høyst nødvendig pr dag.

Sørg heller for å balansere kostholdet ditt slik at du spiser ca 50% proteiner, 30% karbohydrater (IKKE sukker) og 20% fett, da gjerne "sunt" fett (olivenolje, plantemargarin, alt ikke-animalsk). Etter en måned med aktiv trening og rett treningsprogram vil du helt klart føle resultater , selv om det ikke nødvendigvis vises så godt på kroppen. Fortsetter du på dette stadiet og klarer å holde deg seriøs og motivert så kan du begynne på proteinpulver når du føler at vanlig kost ikke har noe mer å gi deg. Lykke til med treninga! :)

 

Oh btw, www.iform.no har mange bra tips og treningsprogrammer du kan følge. Verdt en titt! :)

Lenke til kommentar
En god del gode tips..

 

Helt riktig.

Etter 2-3 måndter vil du merke at styrken din siden du startet, har føket i været, men det vil begynne å slakke litt av på det punket. Du har musklene, men det er ikke alltid det vises like godt på kroppen, hvis du f.eks sikter etter jenter på stranda. Det er da du deffer. Begynn med mye lettere vekter, og mange fler repetisjoner. Da vil du brenne vekk fettlaget som ligger rundt&innimellom, og musklene dine blir mer definert. For ett eksempel på en korrekt deffa bygning så se f.eks Brad Pitt i "snatch"..

(Ja, vet det ikke var ett fantastisk eksempel, men jeg har ikke tid til å finne ett bedre..)

Lenke til kommentar
Kan du ikke bare trene styrke the natural way? Tror virkelig du vinner så usannsynlig mye mer på og trene en ekstra dag i uka, kontra det å innta kreatin.. Men deg om det.

 

Jeg har trent styrke i over 3 år, og bruker ofte kreatin. Kroppen svarer med å bli sterkere, både styrkemessig og kondisjonsmessig. Selv merker jeg godt det styrkemessige. Musklene tar også opp mer vann under en kreatin kur. Det er normalt å gå opp 2-4kg. Jeg snakker av personlige erfaringer her.

Lenke til kommentar

Har ingen problemer med at folk tar kreatin, men merk deg at du blir ikke sterkere som sådann av det; men det øker kreatinlageret i musklene som gjør at du kan utsette den muskulære trøttheten, slik at du kan presse deg selv lengre, og således oppnå større resultater.

 

Men husk at styrketrening avhenger av vannvitting mange faktorer, og det er sikkert mye annet som vil ha en større effekt enn kreatin for deg (hva har jeg ikke noe grunnlag for å si), men jeg ser ingen problemer med stoffet.

 

Men les nøye om bruken av det først. Vet ikke om du kan ta en "overdose" kreatin, men følg anvisningene likevel!

 

 

bfisk

Lenke til kommentar

Husk også at du som 16-åring ikke er ferdig utviklet. Du bør derfor være forsiktig med å kødde for mye med kroppen din - trener du normalt, holder et fornuftig kosthold og ellers er en blid kar, vil du få mye igjen for det. Så kan du på et senere tidspunkt bruke tilskudd dersom du føler behov for det. Husk - kropp er ikke alt, en må ha selvbilde også!

 

Forresten - det teiteste jeg ser er metallpushere som går med armene ut til siden og "gjør seg svære". Ser ut som om de har piggtråd under amene! Jeg mener - kutt ned på hestedopet og invester i såpe! :D

Lenke til kommentar
Har ingen problemer med at folk tar kreatin, men merk deg at du blir ikke sterkere som sådann av det; men det øker kreatinlageret i musklene som gjør at du kan utsette den muskulære trøttheten, slik at du kan presse deg selv lengre, og således oppnå større resultater.

 

ehh.. Var jo det jeg sa. Du blir sterkere og får bedre utholdenhet.

 

Men les nøye om bruken av det først. Vet ikke om du kan ta en "overdose" kreatin, men følg anvisningene likevel!

 

Helt enig. Det er meget viktig å bruke dette tilskuddet på riktig måte. Følg anvisningene.

Lenke til kommentar
Jeg skal ta en periode med kreatine og se.

Tviler på det kommer til å ha stor efekt, når man er rundt 16 år så er jo det den beste tiden i livet til å bygge.

Som sakt så skal jeg ta en periode å se om det har noen efekt.

 

Takk for alle svar.

 

Lykke til.

 

Et par tips helt på tampen:

- Drikk masse vann under en kreatinkur.

- Følg opp med et skikkelig kosthold, 6 måltider om dagen. Mange undervurderer effekten av et skikkelig kosthold.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...