Jump to content

EC

Medlemmer
 • Content Count

  4074
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 :)

About EC

 • Birthday 03/28/1978

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9823 profile views
 1. Fikk et DJI Phantom fra elefun.no i dag. Plug and pray-it-doesn't-crash. Er på tilbud nå til 4995,- og verdt hver krone! Dønn stabilt i GPS-modus. Ekstremt enkelt å sette opp, ALT er i pakken (unntatt lite philips-jern og 4 AA-batterier). Gopro-feste er inkludert. Liten videosnutt her:
 2. Ser jo bra ut så langt! Her har du forresten litt motivasjon / misunnelses-emne: http://www.fagerjord.org/index.php/737-home-cockpit Holder for tiden på med overhead-panelene (de instrumentpanelene som henger i taket i cockpit for dere som ikke snakker flyg33k): Lykke til! 10 laken er forresten ALT for lite. Du kommer til å bruke MYE mer enn det. Tro du meg...
 3. Nusfjord og Uttakleiv må du få med deg. Særlig solnedgangen på Uttakleiv. Og ikke minst Svolværgeita; enten du går opp dit eller står på avstand. I det hele tatt er det nok av spektakulære motiver, så god tur!
 4. Feil. Selger har lov til å foreta inntil 2 avhjelpsforsøk (reparasjon). Om SAMME FEIL konstateres for 3. gang, har du anledning til å kreve heving av kjøpet. Her er det viktig å få med seg at vi snakker om eksakt samme feil. Det må altså være feil på samme del 3 ganger; feilsymptomene spiller ingen rolle dersom de forårsakes av flere forskjellige feiler. Eks. Bytte av harddisk 2 ganger før, så ryker skjermkortet: du har ikke krav på heving av kjøp siden det ikke er samme feil. Bytte av harddisk 2 ganger før, harddisken er ødelagt for 3. gang: du har krav på heving av kjøp. Dette står rimelig klart og tydelig i forbrukerkjøpsloven, som du finner på www.lovdata.no. good luck! EDIT: §30: http://www.lovdata.no/all/hl-20020621-034.html#30
 5. ..Og nå angrer du? Nei, men vurderer en 70-200 f/2.8 L IS USM.
 6. Takk for det. 70-200 ble solgt siden ikke har IS og fordi jeg trengte pengene til 24-105'en.
 7. Nei, det betyr at dersom du trykker på senderens knapp med fingeren (manuelt), er det ingen merkbar forsinkelse. Om du bruker senderen i blits-skoen på kamera 1, tar det ca. 1/13 sekund fra du trykker på utløseren på kamera 1 til kamera 2 fyrer. Merk: Dette var en høyst "by the seat of your pants" type test, så forsinkelsestiden er neppe 100% korrekt.
 8. Forskjellene mellom profesjonell og amatør er mange. Behovet for utstyr kan lett være like omfattende, men er det reelt? Vi tar en humoristisk selvgranskning. Les mer
 9. Det kan du gjøre - du setter remote i blitz-skoen på kamera A og kobler kabel+remote til kamera B. Les her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1217260&view=findpost&p=15441321 (innlegg 5 i denne tråden)
 10. Jeg har tatt noen tusen bilder i studioet, og har ikke opplevd at lampene ikke fyrer av en eneste gang - så det kan jeg ikke bekrefte eller avkrefte. Spesifikasjonene tilsier at 1/180 er raskeste lukkertid du kan bruke. Jeg har ikke forsøkt med kortere lukkertider enn 1/200 - og resultatet ser dere jo i testen. Jeg kan uansett ikke se for meg at man har behov for kortere lukkertider i et normalt studio-oppsett. For mer spesielle behov må man nok satse på andre løsninger. Og da er kanskje sync-kabel like greit. KISS, vet dere.
 11. Hæ? Jeg finner Microsync'en hos datakjeden til 1552,-: http://www.datakjeden.no/PartDetail.aspx?q=p:1617801;r:pg Altså ca. 3000 kroner forskjell.
 12. http://www.akam.no/artikler/tamrac_microsync/75624/3 "På denne måten er det mulig å skyte med to kameraer samtidig. "... Avsnitt 2 etter det andre bildet fra toppen. Tilgjengelighet: http://www.datakjeden.no/SearchResult.aspx?q=kw:microsync;r:pg http://www.fotovideo.no/ Muligens flere, men disse to var de første to jeg fant. Fotosentralen.no kan også skaffe, men jeg vet ikke om de selger til privatpersoner.
 13. Dersom du har snublet i en sync-kabel i studioet noen gang, eller trenger en trådløs utløser til kameraet ditt - da bør du lese dette! Les mer
 14. Kan jo skyte inn her at 24-105 f/4 L IS USM er et meget bra standardobjektiv på ff (bruker det på en 1Ds MkII). 17-40 er knallbra på crop som normalzoom (bruker den på en 30D). Jeg synes 17mm på ff blir såpass bredt at det holder i lange baner. Det er nemlig en grense for hvor brei vidvinkel kan bli før bildene blir mer show enn noe annet. I så måte er panoramafoto en bedre idé. Men - det er nå MIN mening. På telesiden er 100-400 et rått objektiv, men jeg akter å skifte det ut med en 70-200 f/2.8 IS pluss evt. en 1.4x extender. De 16 megapixlene på mark II'en gjør at jeg kan croppe temmelig bra uten å tape for mye av bildet. Og så skal jeg ikke akkurat ta nærbilder av fugleøyne heller, da... Uansett er kombinasjonen crop + ff helt genial. Jeg bruker for det meste 100-400'en på 30D'en; da har jeg en 160-640 (effektivt), og fuglefoto tas som regel med god belysning. Ulempen med 100-400 er vekt (blir nesetung på 400mm), liten lysstyrke og at den er vanskeligere å bruke enn 70-200 (skyvezoom vs. vri-zoom). Gratulerer med nytt kamera, dette angrer du ikke på! Anbefaler deg å satse på kvalitetsoptikk når du finner ut hvilken brennvidde du trenger mest. Jeg har nå (nesten) bare L-optikk, og jeg ser meg IKKE tilbake. Har hatt Sigma og Tamron før, begge av grei kvalitet. L-optikken, derimot, er i en helt egen klasse...
 15. Yep, det gjør det. Fikk min kopi fra cdon.com i morges. Elkjøp får sannsynligvis inn SE. Vi fikk det i alle fall med posten i morges (jeg jobber på Elkjøp), og jeg regner med de fleste butikkene får SE på første leveranse.
×
×
 • Create New...