Gå til innhold

Arsenal - Everton; 20:45 - The Emirates


Anbefalte innlegg

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Ramsey, Wilshere, Cazorla, Walcott, Giroud

 

Everton: Howard, Baines, Gibson, Jagielka, Mirallas, Distin, Barkley, Pienaar, Coleman, Fellaini, Anichebe

 

Liquidkey;

 

Dette er hengekampen som må vinnes for å feste et sterkere grep om 3. plassen. Vi nærmer oss innspurten i serien og Arsenal, som er i meget god flyt om dagen, trenger seier i kveld for å sette ytterligere press på Chelsea og Tottenham. Everton på sin side er i poengnød og avhengige av seier for å kunne utfordre om Champions League-spill. Alt ligger til rette for en herlig fotballaften.

 

Verdt å vite:

 

Historisk sett har Arsenal et veldig godt tak på Everton innbyrdes. I det omvendte oppgjøret tilbake i november, endte det imidlertid 1-1 foran 37.141 fremmøtte tilskuere.

Lukas Podolski og Theo Walcatt har flest Arsenal-assist med ni hver. Hos Everton er det Leighton Baines, Steven Pienaar og Marouane Fellaini som har flest. Alle de står bokført med fem målgivende pasninger.

Hva angår toppscorere, er Santi Cazorla den mestscorende Arsenal-spilleren denne sesongen med sine tolv nettsusere. Marouane Fellaini har nettet elleve ganger for Everton, og er dermed deres toppscorer.

Tomas Rosicky, Abou Diaby og Lukasz Fabianski meldes å måtte stå over kveldens kamp med skader for Arsenal, mens Phil Nevill og Tony Hibbert er satt ut av spill hos gjestene.

Også Everton viser strålende form i serien. 4-1-0 er statistikken fra de siste fem kampene i serien. Uavgjortresultatet kom i bortekampen mot Tottenham. Sist runde vant de blå 2-0 over QPR hjemme på Goodison Park.

Arsenal viser veldig god i form i Premier League, og står bokført med fire strake seirer i den britiske eliteserien. Sist sørget en bunnsolid sluttspurt hjemme mot Norwich for at laget snudde 0-1 til 3-1 og tre viktige poeng.

Everton har kun tapt fire av sine 15 kamper på bortebane denne sesongen, men da samme antall er vunnet, og hele syv kamper har endt uavgjort, har det blitt litt vel få poeng på fremmed gress denne sesongen for å være med å kjempe helt der oppe. 4-7-4 og 21-20 i målforskjell er stastistikken Moyes kan slå i bordet med fra reisene denne sesongen.

10-3-3 og 42-21 i målforskjell er Arsenals hjemmestatistikk denne sesongen.

Everton har levert en god sesong, men kveldens kamp blir ekstra viktig om blåtrøyene fra Liverpool skal slå seg inn i kampen om en Champions League-plass. Laget ligger på sjetteplass med 55 poeng, noe som kun er tre mindre enn Chelsea på fjerdeplass. 14-13-5 og 51-37 i målforskjell er statistikken til nå.

 

 

Før kampen

 

hvem vinner?

Det er 57% sannsynlighet for at Arsenal vinner når Arsenal spiller hjemme mot Everton. (Basert på alle spilte kamper siden 1962).

Antall mål

Det scores i gjennomsnitt 2.90 mål per kamp når disse lagene møtes på Arsenals hjemmebane i Premier League.

Største seier - største tap for Arsenal hjemme mot Everton

Arsenals største seier på hjemmebane kom i 2005 da laget vant 7-0.

Største tap kom i 1975 da Everton vant 0-2.

Innbyrdes oppgjør

V U T Målforskjell

Arsenal hjemme 36 9 6 106 - 43

Everton hjemme 20 15 17 63 - 60

 

 

 

Tips: 2-1; Walcott, Gibbs - Anichebe

Endret av cfthompson
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Overrasket over at både Gibbs og Wilshere starter. Håper Wilshere viser noe helt annet enn hva han har gjort i mesteparten av sesongen.

 

Fixed.

 

Blir så provosert når Wenger starter spillere grunnet navnet deres fremfor formen. Gervinho, Chamberlain og Podolski har alle vist bedre form enn Wilshere.

Lenke til kommentar

 

 

Hva ble sagt?

Berg mente Mertesacker var for treg for PL og at han fungerer bedre i Bundesliga enn i Arsenal. Schau påpekte statistikken som viser til hvor vital Merte er for forsvaret vårt, og hvor stor rolle han spiller i færre innslupne mål og fler poeng tjent.

Endret av Liquidkey
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...