Gå til innhold

''Lav'' FPS på spill - Trenger hjelp


Anbefalte innlegg

Har en ganske så god gaming-PC, men for en eller annen grunn så blir det lav FPS på spill som BF3 og NFS: Most Wanted. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke oppnår en FPS på over 60+.

 

Dette er spesifikasjonene mine:

Cooler Master HAF 922 Midi Tower Sort

Corsair HX 750W PSU

Intel® Core i5-2500K Processor

MSI P67A-GD65 B3, Socket-1155

Crucial DDR3 1333MHz 8GB KIT, CL9

EVGA GeForce GTX 680 2GB PhysX CUDA

 

Forstår rett og slett ikke hvorfor PCn min ikke greier å ha en stabil FPS på 60+. FPSen kan ofte være på 60, men så dropper den helt plutselig ned til 30. Den går opp og ned hele tiden. Er ganske så irriterendes. Har prøvd å bruke game booster etc, uten hell. Jeg hadde vært svært takknemlig for et svar på mulige deler som må byttes ut eller liggnende.

Endret av espen5b
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekk om det finnes noen prosesser som bruker mye CPU innimellom. Dette kan du gjøre ved å åpne Task Manager og se på lista over prosessene (sorter f.eks. etter "CPU time", en av de øverste der kan være synderen). Under "Performance"-tab'en vises det et diagram over CPU-bruken, du vil se tydelig der om det innimellom er en prosess som bruker mye prosessorkraft.

Lenke til kommentar

Prøvd å skru ned grafikken da?

 

GTX 680 takler dagens spill (minus noen ytterst få, hvor 60+ FPS selv på lav grafikk ikke er garantert), MEN skjermkortet klarer altså ikke 60+ FPS uten drops på maks grafikk i alle spill. Spesielt om du liker å kjøre på med Anti-Aliasing.

 

I BF3 så høres 60 FPS med stygge drops ganske normalt om du kjører på Ultra-innstillinger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har prøvd å skru ned grafikken ja, på medium på NFS så skjer det nesten det samme som på high. Det blir veldig ofte drops når jeg spiller. Er det noen deler som jeg burde bytte ut? Ettersom jeg vil helst ha en PC som kjører spill på high/ultra uten drops. Er bare veldig usikker på hva jeg skal bytte ut av deler. Vurderer å kjøpe denne; http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=660225#reviews

 

Er da også usikker på om jeg trenger å oppgradere prosessoren, ettersom jeg synes i5 2500k fungerer bra.

Lenke til kommentar

Har du sjekka med programmer som afterburner eller presX om du ikke kjører på 2d klokkefrekvens, eller at kortet klokker ned pga varme?

Vet ikke helt hva du mener med 2d klokkefrekvens? Ettersom jeg er ikke all verdens PC ekspert.

 

 

Har du nyeste driver til skjermkortet? I BF3 er det ganske vanlig at FPS dropper til under 60 visst du kjører med alt på maks. Du kan jo prøve å skru av AA, det hjalp hvertfall mye her.

Jeg gikk nettopp på BF3 for å skjekke hvilken FPS jeg hadde, og nå klarte jeg å spille på ultra med 90 FPS i gjennomsnitt. Hvorfor er det plutselig så høy FPS?

 

 

Mesh quality er det som virkelig spiser CPU i BF3.

MSAA og HBAO spiser en del GPU.

 

Most Wanted er en elendig konsollport av en elendig reboot.

Assassin's Creed 3 er optimalisert av Nvidia, men du bør absolutt prøve å skru av TXAA for eksempel.

Pleier som regel å ta disse av, det hjelper en periode, men det blir fremdeles drops hvis jeg har alt på high/ultra på diverse spill.

 

Kan det være at det er viftene da, som ikke gir god nok kulde til skjermkortet og prosessoren?

Lenke til kommentar

Mest sannsynlig tester du på forskjellige maps i BF3, med 64 spillere og High/Ultra Mesh Quality holder ikke en 2500k til 60+ fps. Det som ikke går på en 2500k vil heller ikke gå på en 3770k, så legg den tanken fra deg med en gang.

 

Dessuten er ikke GTX 680 så kraftig at du kan forvente 60+ fps i alle spill på maksimal grafikk, plutselige fall ned til 30 fps skyldes enten double buffer Vsync eller en massiv spike i scenekompleksitet.

Lenke til kommentar

Den er grei, så jeg kan altså ikke forvente meg å spille alle spill på 60+ FPS? For jeg har skjekket litt rundt omkring på nettet, at mange klarer spill som jeg har på høyere FPS enn meg uten å overklokke skjermkortet. Er egentlig bare det jeg synes er litt snodig.

Lenke til kommentar

Den er grei, så jeg kan altså ikke forvente meg å spille alle spill på 60+ FPS? For jeg har skjekket litt rundt omkring på nettet, at mange klarer spill som jeg har på høyere FPS enn meg uten å overklokke skjermkortet. Er egentlig bare det jeg synes er litt snodig.

Det er svært mange som påstår at de får konstant over 60 fps i BF3 Multiplayer og kun tester første scene i Single Player-delen. De lyver ikke direkte, men det er et dårlig grunnlag for å si hvordan multiplayer yter eller hvordan spillet oppfører seg når det blir skikkelig tungt.

 

Det er også svært få som oppgir worst-case scenario, det er stor forskjell i kompleksitet på å stå stille ved Spawn på 64-player Caspian Border Conquest eller å kikke ut over Sharki fra hotellet. Enda flere igjen påstår at de kjører "Ultra, uten MSAA da" eller lignende, når det er et preset som heter Ultra er det dette man snakker om når man sier Ultra.

Lenke til kommentar

Et kjapt spørsmål, men hvilke innstillinger burde jeg ha på NVIDIA sitt kontrollpanel for å få en god ytelse? Vil ta av de tingene som krever mest av skjermkortet og som får FPSen til å droppe. Altså her; http://gyazo.com/92aec0b0faf8e778197ffd928e7eb7e4

 

Hvis det er noen andre plasser på kontrollpanelet som gjør at skjermkortet får en litt lettere jobb hadde jeg vært veldig takknemlig for svar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...