Gå til innhold

Trenger hjelp til valg av deler til stasjonær gaming pc


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Komponentene ser ut til å passe sammen, men det er ikke en Gaming PC. det er litt ironisk at de 2 dyreste komponentene dine er Skjerm og Kabinett.

 

Ville heller sett etter en pc med litt bedre prosessor, og litt bedre skjermkort. og heller gå ned i pris på kabinettet ditt. I tillegg ville jeg valgt hovedkort med WiFi støtte, slik at du slipper de der ubrukelige USB-donglene.

 

Nå antar jeg at du ikke har kablet nettverk?

 

Har du ett stort ønske om å bruke AMD, eller er du merke-agnostisk?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En ting er at Intel i mange spill yter bedre enn AMD, men med det er det ikke sagt at AMD ikke holder mål. Les litt hos Tomshardware, Anandtech, eller kjøp det britiske bladet PCFormat. Man ser at AMD henger etter i FPS på mange spill men det er likevel tilstrekkelig ytelse til å drive spill på normale oppløsninger og i alle andre situasjoner. Sammenligner man enkelte programmer og applikasjoner vil faktisk AMD FX-8350 ligge på nivå med Intels 3770. Så om man kjøper Audi eller Passat er smak og behag (uten sammenligning forøvrig).

 

Normalt anbefaler jeg gjerne Intel 3570k i et gamingoppsett men jeg ser gjerne at mange velger AMD for å faktisk ha et alternativ. Jeg har enda ikke i min omgangskrets fått høre at en AMD-eier har skiftet til Intel pga for dårlig ytelse på nytt oppsett ;)

Endret av torfinns
Lenke til kommentar

Konkret i forhold til komponenter:

 

Den første handlevognen hadde helt greie deler, minne like bra som i vogn nr to, hovedkort med samme ytelse som i vogn nummer to men _mye_ billigere, greit med harddiskplass. Grei budsjett CPU. Ytelsesøkningen vi komme med grafikkort og deretter CPU. Om du har råd til FX8350 kjøp den - om ikke legg heller pengene i et HD7850 eller HD7870 grafikkort.

 

Hovedkort gir ikke høyere ytelse selv om de er dyre- selv rimelige kort under kr700 vil kunne overklokke en CPU tilstrekkelig til daglig bruk om man ønsker (bare pass på at støtte for FX prosessorer er mulig). Legg heller pengene i grafikkløsningen. Om du kan velge en Platinum spesifisert strømforsyning vil jeg anbefale deg det. Antec Earthwatts 550W vil holde i massevis til ditt bruk.

Lenke til kommentar
I tillegg ville jeg valgt hovedkort med WiFi støtte, slik at du slipper de der ubrukelige USB-donglene.

 

I de fleste tilfeller ville jeg faktisk sagt meg enig i akkurat det, men akkurat den USB dongelen fungerer utrolig godt i forhold til de fleste andre.

 

Bruker selv kabla nett på min stasjonær maskin, men har prøvd den enheten der fra ASUS ganske mye og den er utrolig god, bedre enn de aller fleste innebygde Wi-Fi løsninger på hovedkort.

 

Selvfølgelig har du mulighet anbefaler jeg på det sterkeste å gå for kabla nett om muligheten er der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...