Gå til innhold

Guide: 4K UHD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

4K har uansett lite for seg til bevegelige bilder (fjernsynsendiner, film etc) men til foto gir det god mening. Håper det snart dukker opp noen skikkelige PC-skjermer med 4K 3:2-format og 30-35 tommer.

Kunne ikke vært mer enig.

Til å vise bilder tatt med speilrefleks, hvor du kan granske de minste detaljer, hadde 4K vært konge.

 

Til film, hvor du som regel ser hele bildet under ett, skal det godt gjøres å se mye forskjell.

 

Til sammenligning er hoppet fra DVD til 720p mye større enn hoppet fra 720p til 1080p, og hoppet fra 1080p til 4K blir nok enda mindre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Få nå heller opp bildefrekvensen fra 23 til noe bedre. Er som å se på lysbildefremvisning slik som det er nå dessverre.

 

Helt enig i at fokuset på oppløsning (for øyeblikket) er meningsløst. 1080p er godt nok inntil bildefrekvensen er kommet seg opp til et akseptabelt nivå. 48 Hz ser heldigvis ut til å bli en bransjestandard på produksjonssiden og kino etter hvert, men det er vel enda lenge til det blir innhold lett tilgjengelig for hjemmekonsum i 48 Hz.

 

Slik situasjonen er nå har økning av bildefrekvens ekstremt mye mer å si for detaljrikdom og kvaliteten på bildet enn økning av oppløsning. Uten økning av bildefrekvens har økning av oppløsning så høy "diminishing returns" at det ikke er verdt det (i Mbps), nettopp fordi bildefrekvensen er så lav at man på film bare får grøtete bilder uansett.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-245639

Jeg tror det blir vanskelig nok å selge 4K. 8K tviler jeg på blir kommersialisert i overskuelig fremtid.

Tja... Å se fotball i ekte HD er fantastisk, gi meg fotball i ekte 4K til under 20K blanke kroner og jeg kjøper.

 

Om vi trenger 4K? Tja... Hva er pixel-dybden på den virkelige verden?

Lenke til kommentar

Om du er et naut, ja.

 

Eller har sjekket litt om hva normalt syn er og målt avstanden fra TVen til øyet i sofaen. Med vanlig 20/20 syn må jeg sitte nærmere enn 2,4 meter for å ha noen nytte av 4K på min 60" TV, realiteten er 2,9 meter. Derimot sitter jeg kun 60-65cm fra PC-skjermen min, som ville være perfekt for en 4K-skjerm som denne: https://www.deal.no/deal/default.asp?page=vare&ProdusentID=PN-K321H

 

Selvsagt kan du også sette en stressless rett foran TVen hvis du vil, men da hadde jeg heller ventet på en levelig priset 4K-prosjektor og digert lerret så jeg kunne fylt hele stua.

Lenke til kommentar

Jeg sa ikke at 4K er bortkastet på TV'er mindre enn 65" heller da... Det er bare at man vil se større forskjell på 1080p og 4K på f.eks en 70" TV enn man vil se på en 50" TV, ergo er behovet for 4K større på de store TV'ene. Dessuten så er bildekvalitet så mye mer enn oppløsning! Jeg vil heller ha en 65" TV som har 1080p og et sort nivå alla Pioneer Kuro, enn en 65" TV med 4K oppløsning og middelmådig sort nivå. Det at TV'n er kalibrert etter THX standarden fra fabrikken skader heller ikke, noe min Panasonic VT30 er. ;)

Lenke til kommentar

Skal bli moro å se et 4K panel med egne øyne når det etter hvert dukker noen få opp i butikker rundt omkring. Høyere oppløsning er alltids velkommen men det jeg ønsker mer en noe er at 24p forsvinner.

 

En får bedre å bedre bilder men alt blir til grøt så fort bildet beveger seg horisontalt.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Slettet-qfohT7

Jeg var nettopp innom en butikk og fikk sett denne UHD tv'en på 85" fra LG med egne øyne. I granskauen for et bilde er hva jeg har å si det det. Dette vil jeg ha med en gang! :)

 

Det var heller ikke noe problem å stå nærme bildet, knivskarp allikevel..

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

hva med å bruke 1080p skjermer som er like. hlder det ikke. alle skjermer med slik støtte bør da kunne kjøre max i spill og da får du simulert 4k ?

trenger jo ikke flere skjermer enn 2 2k skjermer. de kjører jo 2x av 1k skjermer.

prisen må ned under 10000-6000 nok. det finnes et alternativ til rund 4000 +mva frakt fra USA. bare søk. to sånne etter 1 måneds ventetid. da har du jo 8k. det eneste som er den kjører på 2x mini hdmi og ingen støtte for smart tv 3d ol. billig og bra slik vi vil ha den. art skulle stå under billigste 4k fra USA

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...