Gå til innhold

En pågående ødeleggelse av historiebøkene


Gjest medlem-141789

Anbefalte innlegg

Går på UiB, så har ikkje hatt faget til Andreas Aase.

Dumt, hvis du er innom Kristiansand, kontakt meg, du kan få de gamle bøkene av han, gratis av meg. De er veldig bra, og jeg har lært utrolig mye.

Kunne du fortelle meg hvilke andre bøker som er pensum for deg?

 

 

 

Nei, han meinar det helt motsatte. Helst at det handlar om tilfeldigheitar og prosessar i samfunnet. At det skjedde i Storbritannia var i hans auge flaks.

Tja, er ikke det poenget med Jared Diamond sin teori? At flaks, eller tilfeldighet spilte en veldig store rolle, hvis ikke den største? Det er 1 år siden jeg leste ferdig boka, så kan hende jeg har glemt hans konklusjon, han bruker veldig lang tid på å forklare hovedpoenget hans. Boken er for opptatt å fortelle de viktigste historie hendelsene.

 

 

Ja, det stemmer. Men det er viktig å skille stat og samfunn, private ville jo sjølv i rike land som Spania og Portugal tent godt på å effektivisere, men kanskje ikkje dei hadde moglegheita til å gjere det.

Kjøpmenn var sett på som de mest umoralske i store deler av verden, så ikke overraskende at de ikke hadde muligheten. De måtte da ha investert mye av sine egne penger for å ha fått det til. Mange oppfinnelser var først en ide om å lage våpen i militæret, og når det ikke er så effektiv som forventet, blir det gjerne brukt til noe annet :p

 

 

Har også hørt om dampmaskina. Den heite vistnok Heros dampmaskin:

 

1066831788.31.gifNone.medium.gif

 

Men har hørt at dei ikkje tenkte at det kunne brukast til noko.

Interessant, jeg har dessverre ingen kilde til det, annet enn forelesningene til Andreas Aase.

 

Jeg skal snakke med noen av mine gamle historielærere, kanskje jeg satt med feil inntrykk hele tiden av Marks. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
Gjest medlem-141789

Taperen blir eigentleg aldri utsletta fullstendig, det vil altid være nokon igjen av eit folk etter krigen er utkjempa. Det er heller ikkje helt så sjeldent at det blir inngått fred utenom at eit helt lant blir annektert.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 4 uker senere...

No man is an island sier engelskmennene, og det passer vel godt her.

 

Dampmaskinen er vel kanskje den viktigste industrielle oppfinnelsen i historien, og den ble oppfunnet av en engelskmann. Men hadde England hatt forutsettninger for å lede den industrielle revolusjonen om de ikkje hadde hatt den dominerende posisjonen de hadde?

 

Kva om anngrepet til den spanske armada ikkje hadde slått feil?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dampmaskinen sin historie:

 

Early experiments[edit]

The history of the steam engine stretches back as far as the first century AD; the first recorded rudimentary steam engine being the aeolipile described by Greek mathematician Hero of Alexandria.[7] In the following centuries, the few steam-powered "engines" known were, like the aeolipile,[8] essentially experimental devices used by inventors to demonstrate the properties of steam. A rudimentary steam turbine device was described by Taqi al-Din[9] in 1551 and by Giovanni Branca[10] in 1629.[11] Jerónimo de Ayanz y Beaumont received patents in 1606 for fifty steam powered inventions, including a water pump for draining inundated mines.[12] Denis Papin, a Huguenot refugee, did some useful work on the steam digester in 1679, and first used a piston to raise weights in 1690.[13]

http://en.wikipedia.org/wiki/Steam_engine

Endret av Red Frostraven
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...