Gå til innhold

Lydløs xbmc box


Anbefalte innlegg

Jeg har en gammel, sliten underklokket, undervoltet pc som likevel bråker og som må restartes til stadighet. Følgelig er den klar for de evige jaktmarker.

 

Behovet mitt er en boks som kan brukes til å streame NRK nett-tv, se enkelte tv-serier og spille musikk (tv-serier og musikk ligger på en NAS). Altså ikke HD-materiale. Dessuten bør den ha optisk lydutgang. Og selvfølgelig være billig....

 

Jeg vil ha den helt stille - dvs ikke vifter i det hele tatt.

 

Hva vil dekke behovet mitt? Har sett litt på slike Android-stick'er, men er usikker på om de er gode nok til mitt behov - noen med erfaring som kan si noe?

 

Har også sett litt på diverse passivt kjølte hovedkort - da type Intel Atom eller AMD-E350 - er de kraftige nok, og hvordan funker disse i et kabinett uten vifter?

 

Som dere skjønner trenger jeg gode råd....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du ikke trenger streaming tjenester som HBO og Netflix kan jo det være en idè å ta en titt på Raspbmc, dvs en Raspberry PI med Raspbmc installert, den kjører helt fint 1080p, og jeg så at NRK var en plugin som går og installere på den. Samt TV2 SUMO om jeg ikke tar helt feil, skal prøve disse og gi en tilbakemelding om de yter som forventet. Jeg har en tråd gående med Raspbmc her.

 

 

Edit: Glemte å nevne at Raspberry Pi er vifteløs, men desverre ingen spdif, så lyd enten via HDMI eller mini-jack.

Endret av j0achim
Lenke til kommentar

Jeg har en Raspberry liggende - har ikke vært helt fornøyd med denne. Men nå skal det sies at jeg ikke har brukt den på 2-3 mnd og vet ikke hvordan den har utviklet seg. Kan forsøke den på nytt. Men kan lite eller ingenting om linux, og føler at det burde jeg kunnet/lært meg for å utnytte pi'en skikkelig. Jeg har ikke muligheten til å kjøre lyden digitalt med pi'en, så da gjenstår kun mini-jack -og det gir ikke veldig god lyd...

Lenke til kommentar

Er forsåvidt enig i at lyd via mini-jack ikke er noe skrive hjem om.

 

Slik jeg har forstått det skal vist Raspbmc eller XMBC 12.0 Frodo RC3 yte en del bedre en tidligere versjoner på RPI. Det som gjorde størst impact på min var det at jeg satte opp media bibliotek på en MySQL server som kjører på serveren hvor alle filene som jeg har ligger.

 

Idag satte jeg også opp NFS og dette hjalp en god del for at 1080p ikke skulle buffre (tydeligvis mitt nettverk som kan være noe dårlig). Og jeg ser også at når jeg la inn lisensene for MPEG-2 og VC-1 så ville Raspbmc resette config, det som da skjedde var at den endret noen av clock verdiene samt videominne som gjorde at RPI ble enda raskere. CPU load har vanligvis lagt på 90% (top via putty) men etter ny config har den lagt på 30~50% selv når jeg ser på 720p noe høyere ved 1080p.

 

 

Kan nevne at jeg fikk PlayOn til å streame Netflix og Hulu her i sted, dog bare i 480p (480p er max i PlayOn de mener at det ikke finnes nokk HD content til å utvikle en transcoder som tygger høyere kvalitet), men men av en RPI syns jeg at det er meget imponerende hvor allsidig den kan være.

Endret av j0achim
Lenke til kommentar

Har lekt meg litt med Pi'en. Føler den er litt for treg, den sliter med enkelte filer, og lyden er ikke allverden (jfr mine begrensninger ovenfor).

 

Kjenner vel jeg har mest lyst til å sette sammen en enkel, vifteløs pc - men trenger gode forslag til hovedkort, strømforsyning og kabinett...

Lenke til kommentar

Beklager at jeg sporer litt av her men ODROID viker som en real kraftplugg, synd at den i dette tilfellet ikke har digital lyd ut som SPDIF / Toslink som du er på jakt etter.

 

 

Men den virker jo helt hinsides kraftig for å være en slik liten "PI" clone med 2GB RAM, Quad Core 1,7Ghz (vifteløs).

 

Link her.

 

Ikke minst den kjører Android som gjør at det er mulig å få tilgang til så og si alle streaming tjenester samt XBMC :D

Endret av j0achim
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...