Gå til innhold

Samyang 35 f1,4 eller Zeiss 35 f2.8


Anbefalte innlegg

Jeg vil utvide litt med tanke på objektivene mine, og vil gjerne ha ett objektiv som er relativt lyssterkt og raskt. Det skal være skarpt og ha god kontrast uten at det bør være nødvendig å etterbehandle så veldig mye.

 

Får disse to til ca samme prisen brukt. HAdde egentlig bestemt meg for Zeiss objektivet, men så leste jeg litt om Samyang objektivet og det var jo bedre på mye enn Zeiss 35 f2.8??? Og det gjør jo ingen ting at det er ett kjappere objektiv :)

Men er det noen som kan fortelle meg hva som er forskjellen på Samyang versjonene? Hva er forskjellen på vanlig og video versjonen? Og hvordan vet jeg hva som er er hva? Kan man ikke filme med den "ikke" versjonen?

 

Men Bilde fra Zeiss objektivene virker utrolig bra, imponert over kontrasten og livligheten i bildene.

 

Dette skal brukes på en Canon 30D, men vurderer sterkt en 5D MII om dagen, og tenkte at en 35mm ville passe perfekt til mye på fullformat.

 

Det kameraet som mest brukes til er landskapsbilder og bilder av folk som holder fisk :) Kan nok bli litt trangt i båt da men.

 

Det jeg har av optikk fra før:

 

Canon 24-105mm F4

Sigma 15-35mm

Sigma 150mm f2.8 Makro

Canon 50mm f1.8

 

Hilsen

Robert

Endret av fiskekongen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uten at jeg har brukt noen av dem:

Det er stor forskjell i vekt og størrelse på dem. Zeiss-objektivet er knøttlite og kan lett bli et objektiv som gjør at du har med deg kameraet overalt. En 5DII har temmelig god høy-ISO egenskaper, er du sikker på at du trenger 1,4? Har kjøpt en brukt D700 selv, og den gir helt greie resultat opp til ISO 6400, jeg har en Nikkor 35/1,4 som ikke blir brukt, og føler ikke behov for den lysstyrken.

Lenke til kommentar

Ingen av de to du nevner har autofokus og kan kun fokuseres manuelt, siden du har en 30D kan du få problemer med og finne fokus siden søkeren er relativ liten.

 

Flere som bruker disse objektivene på 5D og de pleier og bytte ut mattskiven til foreksempel en es-g eller tilsvarende type for og få bedre kontroll over fokuset.

Endret av Nautica
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Disse to objektivene koster ca det samme på bruktmarkedet, og er derfor jeg lurer på hvem jeg burde velge.

 

Kan egentlig ikke anbefale noen av de to, selv og de leverer ekstrem god bildemateriell.

De som jeg kjenner som har en av de to er veldig spesielle folk inne foto og bruker gjerne et halv time på et bilde for å perfeksjonere det, de bruker stativ og tar manuell lysmåling, etc.

 

Når du er uti en båt og skal ta bilde av en fisk som en person holder i hånden og du håndholder kameraet og samtidig skal finne fokus blir veldig komplisert. Jeg vet ikke hvor flink du er innen fotografering så for alt jeg vet kan en av de to objektivene være midt i blinken for deg.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Det var knotete sagt av meg :)

 

I båt har du helt rett! Håpløst og fokusere og styre blender manuelt :)

Blir det fiskebilder blir det med folk som holder fisk stille på land, slik rom rolige karper :) Ellers er det nok landskapsbiler det er snakk om.

 

Ser at Zeiss objektivet ikke er ideelt på 2.8 med FF, men er nok ikke så ofte jeg kommer til å bruke det til det. Er ikke godt å få skilt ut motivet fra bakgrunnen med 35mm og 2.8 uansett uten å være helt oppe i motivet.

 

Så vurderer faktisk å kjøpe Zeissen, og kanskje en 50mm med 1.4 i tillegg?

Lenke til kommentar

Mener jeg leste at samyang objektivet var endel bedre enn sigmaen og faktisk bedre en Zeiss 1.4???

 

Og for å svare på tidligere spørsmål, så er jeg nok ikke veldig erfaren nei. Har jo tatt litt bilder og hatt dslr i 6-7 år. Grunnen til manuell fokus er at jeg vil ha best mulig optikk for pengene. Og at motivene mine står stort sett stille :)

Lenke til kommentar

Jeg vil nok tro autofokus er en fordel, særlig om det skal brukes ombord i båt. Sigmaen er vel på nivå med Samyangen optisk, såvidt jeg husker å ha lest. Om jeg skulle velge ville jeg definitivt gått for Sigma. For all del, Samyangen er superfin både optisk og mekanisk, men man må ta seg litt tid, og man må bruke begge hender for å fokusere skikkelig.

Lenke til kommentar

Jeg mente å skrive at den var minst på nivå med Samyangen, my bad.

 

Om du gav deg tid til å lese tester av Sigma 35mm f 1,4 ville du se at i en sammenligning av Sigma,Zeiss, Nikon, Cannon og Samyang. Så er Samyang rangert som det svakeste objektivet optisk sett.

Fordelen med Samyang objektivet er prisen. ;)

 

Er det i det hele tatt mulig å få Zeiss 35/2,8 til Canon?

 

Jada det er to utgaver å få tak i. f 2 og f 1,4 35mm Zeiss.

Prøv et søk i prisguiden !! ;)

Lenke til kommentar

Ja er mulig. Flere som bruker den. Får den billig brukt.

 

Skal finne den linken i morra. Søkte bare på objektivet vs Zeiss tror jeg. Det var visst på høyde eller bedre enn Zeiss 1.4.

 

En av grunnene til at jeg snuser på Zeiss er kontrastene på de objektivene og størrelsen på objektivene.

 

 

 

Om du gav deg tid til å lese tester av Sigma 35mm f 1,4 ville du se at i en sammenligning av Sigma,Zeiss, Nikon, Cannon og Samyang. Så er Samyang rangert som det svakeste objektivet optisk sett.

Fordelen med Samyang objektivet er prisen. ;)

 

 

 

Jada det er to utgaver å få tak i. f 2 og f 1,4 35mm Zeiss.

Prøv et søk i prisguiden !! ;)

 

Er også 2.8 men med overgang. Det er den jeg tenker på

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...