Gå til innhold

Aldri før sett Nikon d700 feil


Anbefalte innlegg

Hei og godt nytt år, kjære forumbrukere!

 

Jeg har et spørsmål til dere, som jeg ikke selv klarer å finne svaret på. Selv etter en del leting på det store internettet.

Da jeg heler ikke er en nikon bruker, er dette et noe vanskelig tema for meg.

 

Her om dagen ble jeg kontaktet av kjærestens veninne som hadde fått en høyst merkelig fil fra sin d700. Etter kunnskapsnivået å dømme, har nok ikke hun kjøpt dette kameraet nytt.

 

Nok røring i grøten. Her er bildet, hva har skjedd?

 

http://tinypic.com/r/2qip9mr/6

Endret av Kristian Ringen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kanskje en fordel å fortelle litt mer om filen... Jeg gjetter på at den ender med .nef, som er Nikons råfiler. Hun kan laste ned View NX2 gratis fra Nikons hjemmeside, den leser filen og kan brukes til enkel redigering, er et fint sted å begynne.

 

Jeg vet ikke om det er råfil, men det skal jeg sjekke ut. Hva mener du hun skal gjøre med NX2?

Lenke til kommentar

Aah, der var det mer info. Da jeg svarte var det lite å gå ut fra.

Det er jo ganske enkelt en korrupt fil. Skal mye til å fikse den.

Tror ikke det er en kamerafeil, det ser mer ut som feil på minnekortet.

 

Så det er rett og slett det som er svaret? Korrupt fil. D.v.s. ett bilde av en million har en slik feil, og den bare er sånn?

Lenke til kommentar

Jeg ville kastet minnekortet og kjøpt et nytt. Når du først begynner å få korrupte filer så kan det tyde på at minnekortet er nær døden.

 

Man kan jo først prøve med og formatere kortet i kameraer, kjenner enkelte som putter kortet inn i nytt kamera og tar noen testbilder, siden det fungerer tenker de ikke på at kortet burde formateres først. Og etterhvert som de tar bildene sletter de enkelte bilder underveis, og etter at de har lastet over de bildene de ønsker tar de kanskje og sletter alle eller noen få med og bruke slette-funksjonen, det de oppnår da på sikt er et kort fullt med informasjon og ingen målbaner og da kan kortet begynne å tulle.

Begynn med og formater kortet og formater kortene hyppig, jeg formaterer alltid kortene etter overføring av bildene, og har aldri feil på kort.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det ser ut som om filen er korrupt på grunn av at det har blitt slettet bilder på kortet, da kan det av og til bli slikt pixelras. Første bud jeg lært av fotografer for mange år siden var aldri å slette bilder på kortet, men å formatere det etter at du har overført bildene til PC, der kan du slette bildene du ikke ønsker. Dette anbefales også av de større minnekortprodusentene. Før eller senere vil dette kunne oppstå hvis en sletter bilder på kortet (opplevde det en gang nokså tidlig i min digitalkamerakarriere), særlig ved store filformat, som råfiler, men kortet er ikke ødelagt av den grunn, etter formatering burde det være friskmeldt igjen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mye mulig at det er raskere, men jeg plugger alltid kameraet i PC n straks en photoshoot er ferdig og så hiver meg over rydding, tømmer x antall blitser for batterier osv osv mens bildene blir overført. Har alltid brukt ett av de dyreste kortene til Sandisk i samtlige apparater som bruker minnekort, og har heller aldri hatt problemer med mobil. Totalt antall bilder tror jeg ligger i overkant av 100000.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...