Gå til innhold

Jesus har aldri eksistert – En vill idé?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den gangen var ikke papir og blyant helt vanlig (2000 år siden). Video trekker inn holocaust som illustrasjon. Det er ingen tekniske bevis for holocaust heller. Verken tyskere eller Rød Kors hørte noe om det, men vi har "vitner" som ikke kan verifiseres. Når 'turbonello' og likesinnede godtar det er ikke beviskravet på hva man vil tro på så høyt egentlig :)

Faktisk er diskusjonen rundt holocaust et godt eksempel på hvorfor vi diskuterer om Jesus faktik er en historisk person eller ikke.

Allerede nå kun 68 år siden andre verdenskrig med levende mennesker som har opplevd den diskuteres det om jødeutryddelsen faktisk har funnet sted.

I dag har vi langt bedre kilder en de hadde for 2000 år siden og på tross av dette og flere som hevder de har opplevd og bevitnet jødeutryddelsen sliter med å bli trodd.

Hvorfor skal vi da tro mere på mennesker som levde for 2000 år siden som kriver om en person de aldri har møtt og som skal være død, begravet og gjennoppstått omtrent like mange år siden som andre verdenskrig er siden nå?

Fellesnevneren her er mennesker med en agenda og de hadde en mye lettere jobb da med å tilpasse historien til sin agenda en de som nå forsøker å få jødeutryddelsen til å forsvinne.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

http://no.wikipedia.org/wiki/Robert_M._Price

 

Veldig interessant fyr. Med interessante meninger. Noen som har lest noe av denne fyren?

 

Robert M. Price (født 7. juli 1954 i Mississippi) er en amerikansk professor i teologi. Han er først og fremst kjent som profilert skeptiker og ateist og har utgitt en rekke bøker og artikler om religiøse temaer.

Price har doktorgrad i både teologi (Drew University, 1981) og i Det nye testamente (Drew University, 1993). I bøker som Deconstructing Jesus, The Incredible Shrinking Son of Man og Jesus is Dead tar Price et oppgjør med kristen fundamentalisme og gir uttrykk for en skeptisk holdning til kristendommen. Han har bidratt til å popularisere vanskelig stoff om gnostisismen
og stiller spørsmålstegn ved om Jesus Kristus er en historisk person.[1]

 

Fant nettsiden hans her:

http://robertmprice.mindvendor.com/

Lenke til kommentar

Den historiske Jesus Kristus er et faktum, turbonello At noe av det Han se eller gjorde, senere er feil gjengitt eller utelatt, spiller ingen rolle. Effekten av Hans virke på verdenssamfunnet er av uvurderlig verdi. Så en stor takk, til Jesus Kristus, er på sin plass.

 

bowing_lady.jpg

Endret av IHS
Lenke til kommentar

Her er noen eksempler hvor Bibelen stemmer.

 

Ta for eksempel Nabonids krønike. Hvis du besøker British Museum i London, kan du få se originalen. Den skildrer det gamle Babylons fall, som også er beskrevet i Bibelen. (Daniel 5: 30; 6: 1) Bibelen sier at det var Belsasar (Belshazzar) som var konge i Babylon da byen falt. Men Nabonids krønike nevner ikke Belsasar med et ord. En gang i tiden sa alle gamle skrifter som da var kjent, at Nabonid var Babylons siste konge. Noen som hevdet at Bibelen ikke er sann, sa at Belsasar aldri hadde eksistert, og at Bibelen tok feil. Men i nyere tid er det blitt funnet gamle skrifter som forteller at Belsasar var Nabonids sønn og medregent! Ja, det Bibelen sier her er historisk riktig. Vi har mange andre eksempler som viser det også.

I følge bibelen, så er denne Belsasar sønnen til Nebukadnesar, og ikke Nabonid..

 

Her er uansett en skrekkelig morsom fortelling om ham i bibelen:

 

Dan 5,5-7

 

Har markert det morsomme... hehe... Sitat:

 

I samme øyeblikk kom fingrene av en hånd til syne, og de skrev på den kalkede veggen i kongens slott, midt imot lysestaken. Kongen så hånden som skrev. 6 Ansiktet til kongen bleknet, og tankene hans skremte ham. Hoftene ble svake, og knærne slo mot hverandre.
"

 

Yeah, right! :D

 

Les resten også. Svært artig.

 

 

Belsasar spurte sine vise menn om de kunne lese og tyde skriften for ham, men ingen av dem kunne. Derfor sa kona hans at han kunne jo spørre Daniel om han kunne gjøre det. Og Daniel gjør dette, etter å ha fornærmet Belsasar og hans "far" Nebukadnesar. Det er en beskjed fra Gud (Han er den som sendte hånden ned) og han sier at han (Gud) hater Belsasar og at han snart vil ta kongeriket fra ham, og gi det til mederne og perserne...

 

Står mer om dette her:

http://skepticsannot....com/dan/5.html

 

 

"New evidence from Babylon has verified the existence of Belshazzar......"

 

http://en.wikipedia....wiki/Belshazzar

Bare fordi man har brukt eksisterende navn å laget en eventyrhistorie betyr ikke det at bibelen er en historiebok som beskriver virkelige historiske begivenheter...

 

Her har man for eksempel en historie hvor en hånd plutselig dukker opp og skriver noe på veggen til en konge... Alt dette er selvsagt oppdiktet...

 

Babylons ødeleggelse er bare ett eksempel på at profetier i Bibelen har gått i oppfyllelse.

Eller så ble bibelen skrevet etter babylons ødeleggelse. Eller det var innlysende at den ville bli ødelagt (...). Så har man noe som kalles "selvoppfyldende profetier"...

 

Andre eksempler gjelder ødeleggelsen av oldtidsbyene Tyrus og Ninive. (Esekiel 26: 1—5; Sefanja 2: 13—15) Og Daniels profeti forutsa en rekke verdensriker som skulle oppstå i tur og orden etter at Babylon hadde falt, deriblant Medo-Persia og Hellas. (Daniel 8: 5—7, 20—22)

 

Tja. Har man fantasien i god behold, så kan man jo si det på den måten...

 

For å ta et av dine profetier. Bare et lite utdrag:

 

 

 

 

3 Derfor sier Herren Gud:

Jeg kommer over deg, Tyros.

Jeg lar mange folkeslag slå inn over deg,

slik havet lar bølgene slå.

 

4 De skal bryte ned murene omkring Tyros

og legge tårnene i grus.

Jeg vil feie jorden vekk

og gjøre henne til nakent berg.

 

5 En tørkeplass for fiskegarn

skal hun bli, midt i havet,

for jeg har talt,

sier Herren Gud.

Hun skal bli et bytte for folkeslagene.

 

6 Døtrene ute på marken

skal drepes med sverd.

De skal kjenne at jeg er Herren.

 

Var det slik du mener at det skjedde? Det siste syntes jeg var litt ondskapsfult sagt av Gud jeg egentlig...

 

 

Det avsluttes slik:

"21 Jeg gjør deg til skremsel,

du skal ikke være mer.

De skal lete etter deg,

men du skal aldri mer bli funnet,

sier Herren Gud."

 

Så... Man kan egentlig ikke forvente å finne igjen Tyros... Og ingen arkeologer har mulighet til å finne det.

Om de ikke kan finne det, så er det??? Mytisk. Og om de kan finne det så??? Tar Gud, Herren feil...

 

Enten så er det selvoppfyldende profetier, ellers er det skrevet i etterkant...

Uansett er ikke historiene sanne, selv om man bruker navn på diverse steder etc. Det er ikke engang sikkert at de stedene hadde det navnet engang...

 

Og se på Moabittsteinen (Moabite Stone). Originalen står i Louvre i Paris. Skriften forteller om det opprør Mesja, kongen i Moab, gjorde mot Israel. Denne begivenheten er også omtalt i Bibelen. — 2. Kongebok 1: 1; 3: 4—27.

Sannsynligvis ikke slik den faktisk skjedde...

 

http://en.wikipedia....iki/Mesha_Stele

 

Jehu er nevnt: http://en.wikipedia.org/wiki/Jehu

 

King Hezekiah tunnel: http://en.wikipedia....oam_Inscription

 

O.S.V......

 

Bibelen inneholder et billedlig språk. For eksempel i åpenbaringen kapittel 13 fra vers 1, kan vi lese om et symbolsk villdyr som kommer opp av havet. Danielsbok kapittel 7, forklarer at dyrene symboliserer “konger”, eller politiske makter, på jorden.

Og det er mytisk... Det er selvinnlysende at politiske makter oppstår i senere tider. Osv. Bare et sett med vrøvl. Selvmotsigelser, og tja det meste...

 

http://wol.jw.org/no...lp-n/1101988028

 

Mirakel er et relativt begrep. Du kan jo selv tenke deg reaksjonen til folk for noen århundre siden hvis du skulle forklare dem om fly og mobiltelefon. Umulig, mirakel er vel sannsynlige ord som ville bli brukt.

Bibelen har aldri beskrevet fly eller mobiltelefon, eller andre senere teknologiske oppfinnelser...

 

Og da vet vi at du er et Jehovas Vitne. :) Endret av turbonello
Lenke til kommentar

...Og de tror at bare 144 000 mennesker kommer til himmelen i motsetning til hva alle andre kristne tror, og så videre... :) hehe...

Ja for resten skal leve her på jorden med evig liv i paradis med fulkommenhet i satans dynasti.......... nei det var jo en Dimmu tekst men bytt ut satan med gud og du får det JV venter på i tillegg til de 144 000 som skal komme til himmelen.

Lenke til kommentar

...Og de tror at bare 144 000 mennesker kommer til himmelen i motsetning til hva alle andre kristne tror, og så videre... :) hehe...

Åp 14:1 > Og jeg så, og se! – Lammet sto på Sions fjell, og sammen med ham de 144 000

 

Fjellet Sion er på jorden ikke i himmelen.

Lenke til kommentar

Nå må vi ikke glemme hvem det var som skrev åpenbaringen.

En gammel mann som satt i isolat på øya patmos.

Han sier ikke at han skrev boken på øya, heller ikke at han var gammel eller at han var der

årvis, eller alene, alt det er noe du diktet opp.

 

Åp 1:9 > jeg var på øya Patmos

Endret av IHS
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...