Gå til innhold

[Løst] Trenger noen råd ang Forbedring i matte til forkurs opptak høst 2013


Jann.

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Noen som har noen råd angående hva man skal velge av matte når man skal gå forkurs.ing.

 

Har ikke hatt matte siden 2001(GK vgs yrkesrettet), men har vært regelmessig/mye på nettet å kikket, f.eks khan osv.

 

Men jeg skal nå velge et mattefag for å forbedre meg litt mere samt få repetert å få det inn.

 

Jeg har snakket med en rådgiver i mange mailer fra sonans, å han kunne anbefale T-matte først og fremst, men siden jeg skal ta dette som privatist så går det ikke. Han nevnte jeg kunne ta p1 og p2, men er jo litt i feil retning hvist en skal gå forkurs vil jeg tro? Seff er jo fint å ha, men målet er vell heller ikke å få generell studiekompetanse.

 

Så er litt usikker på hva jeg skal velge her, siden jeg blir å jobbe med det fra jul/nyttår til våren.

 

Så lit råd og tips hadde vært flott. Takker på fårhånd.

 

Jan

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

R-matte (realfagsmatte)? T-matte er et grunnkurs til R-matte, men ikke nødvendig.

 

Det er en mulighet ja, men står(ihvertfall på sonans sine sider) at forkunnskaper tilsvarende 1p-2p eller 1my bør man sikre seg kunnskaper tilsvarende 1T før man begynner på R1.

 

Mener det var 1mx vi hadde på grunnkurs, men ikke helt sikker her.

 

Men skal det ikke være overkommelig å begynne med R1 forde om jeg ikke har hatt matte siden 2001(gk)?

 

Altså motivasjonen er der 120% så problemet er ikke der da.

Endret av Jann.
Lenke til kommentar

Vil anbefale at du har grunnleggende kunnskaper i 1T før du starter på R1. Det er mye av pensum i R1(egentlig nesten alt) som bygger videre på pensum i 1T.

ok, skjønner. Da blir det egentlig utelukket.

 

Nei tror kanskje jeg bare skal satse på 1p+2p. Siden 1T,R1 blir utelukket.

Lenke til kommentar

Det er jo mulig å lese deg litt opp på 1T på egenhånd, uten å ta eksamen. Du kan eventuelt begynne på R-matte, og ha en T-mattebok tilgjengelig hvis du får behov for å slå opp noe.

 

Det er en mulighet, men målet er også å få en eksamens karakter som man kan sende i sammens med søkeopptaket. Er vel bare et + tenker jeg.

 

Vil ikke anbefale P-matte. Som det ligger i navnet, er dette praktisk matte. Vil anbefale deg T-matte, ettersom det er mer relevant til en ingeniørutdannelse. Som nevnt er R-matte det mest relevante. I P-matte lærer du omtrent ingenting som er direkte relevant for en ingeniør.

Man kan ikke ta T-matte som privatist, og som nevnt ovenfor hadde vært fint å sende med karakteren/vitnemålet for P-matten sammen med søkeopptaket. Tror det hadde vært bedre for meg å begynne med P siden det er mye oppfrisking der. Er no det også at man hadde svært lite matte på grunnkurset(1-2T uka) så man kan jo ikke alt heller.

Lenke til kommentar

Det går fint an å ta T-matte som privatist. Det tilbys undervisning for eksempel hos Sonans privatgymnas, som har mange avdelinger rundt omkring i landet. P-matte er veldig annerledes matte enn T-matte og R-matte.

Godt muig jeg mistforstod rådgiveren, men som jeg opptattet det var det klasserom undervisning som foregikk på dagtid i T-matte hos sonans. Glemte vell kanskje å nevne å tråden at jeg må jobbe på samtidig som jeg studerer, altså fulltid, (07.00-15.00) så det blir vanskelig å ta T-matte da.

 

Planen er å jobbe på dagtid, å holde på med matten utåver ettermiddagene og kveldene hele uka til man skal opp.

Endret av Jann.
Lenke til kommentar

Vel, P-matte er bedre enn ingen matte. Men dersom du skal søke på ingeniørstudier senere, er det T-matte som er relevant for deg. P-matte handler i stor grad om prosentregning, indeksregning, økonomi og sannsynlighetsregning, mens T-matte tar for seg likninger, funksjoner, algebra og derivasjon, som du senere skal ha om i R1. Uansett hva du velger ønsker jeg deg lykke til :)

Lenke til kommentar

Det spørs hvilket nivå du er på. Du kan gjerne starte med P-matte og hvis det viser seg å være for lett kan du lese på T-matte.

 

Altså, les for din egen del. Ikke for å ta en privatisteksamen. Ikke ta p-matte bare pga at det er det eneste du kan ta eksamen i. Da ville jeg heller lest T/R-matte og ikke tatt eksamen i det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...