Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Er fylkesmannen rette instans for dette?


jonlem

Anbefalte innlegg

Snedig sak;

 

Kommunen har leid inn en entreprenør til å utbedre (i praksis skifte ut) ei bru langs en kommunal vei.

Dette er en blindvei, dvs etter ca ei mil så er det slutt. Den veien blir stengt ei uke, og vi som bor "innenfor" har fått ei drøy ukes varsel på dette, dvs vi har hatt svært begrenset tid til å forberede oss.

 

Det dem gjør, er å oppfordre folk til å sette igjen bilen på "yttersida", og så setter de opp buss innover veien på andre sida med 6-7 avganger om dagen og noe mindre i helgene. Det er laget ei provisorisk gangbru over elva, så man kan gå over men ingen kjøretøy slipper over.

Parkeringsmulighetene ved brua er omtrent ikke-eksisterende, og de mener vi skal parkere langs veien. Den er allerede smal, smalere om vinteren og her skal det nå i tillegg være anleggstrafikk.

 

Vi mener de har planlagt dette dårlig, det har store konsekvenser for oss som bor innenfor og vi synes løsningene for avvikling av trafikk er for dårlig. I tillegg, og her er kanskje det viktigste, mener vi at beredskapen er for dårlig (parkeringsmuligheter og bussavganger). I tilfelle behov for utrykning til bygda (brann, sykebil o.l.) er vi redd ting vil ta altfor lang tid og liv kan gå tapt.

 

Ved henvendelse til kommunen får vi ingen gode svar, og entreprenøren nærmest blåser av bekymringene våre.

(Får svar a la "men dere skal jo ikke parkere på tvers, der er masse plass").

 

Akkurat nå er egentlig målet å få stoppet denne galskapen tror jeg, inntil de har hostet opp en troverdig beredskapsplan og en bedre parkeringsløsning. Men som sagt, hverken byggherre eller entreprenør hører på fornuft - hvor blir så neste instans? Hvem går man til?

Er det noen som vet? :)

 

Det haster selvfølgelig - de begynner i neste uke :confused:

 

 

 

 

PS

Jeg HAR sendt en henvendelse til Fylkesmannen, men regner med det kan ta votter og vinter før man får noe svar derfra. Mens vi venter, kan vi like godt prøve andre mulige instanser samtidig.

 

 

PS2

Problemet er muligens todelt, med et sikkerhetsaspekt (sikkerhet for lokalbefolkninga) og også spørsmålet om de burde legge litt bedre til rette for oss som må "lide" for dette.

Endret av jonlem
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er rundt 50 fastboende pluss en del hytter. Ca ei mil fra brua til siste bolig.

 

Nei, det er neppe egentlig lovlig. Men de har altså fått godkjenning fra redningsetatene, inkl politiet. Men vi vet med sikkerhet at dette er et relativt lite miljø og at her er en del "sengekamerater" .. Eks personer som jobber både for politiet og entreprenøren..

 

Det skal sies at de har gjort noe. Det skal plasseres ei brannpumpe på innersida, av typen på henger som kan flyttes relativt kjapt. Det de derimot har glemt, er at her er 10-15 minus om dagen og alt er frosset over så de vil bruke lang tid på å finne vann til denne. Slike blemmer gjør at vi mener dette er altfor dårlig gjennomtenkt.

Endret av jonlem
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...