Gå til innhold

Muligheter / språk for en 9åring som vil lære å programmere?


Anbefalte innlegg

Har en sønn på 9 som har lyst til å lære seg å programmere. Han ligger langt framme i matte, og er teknisk oppegående. Jeg kan selv ikke programmere, men er vel litt "tech-hangaround" og er kanskje litt mere orientert enn gjennomsnittet, men har ikke en anelse om hvordan han skal komme i gang. Hva finnes av " lek og lær" muligheter for barn her?

Finnes det miljøer / kurs/ workshops for barn hvor de kan få kunnskap og inspirasjon til å komme i gang?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Boken ser spennende ut, og det spørs om jeg ikke må bestille den. Dessuten skulle jeg gjerne sett at han ble ledet i retning Python, html, css osv,

Men en engelskspråklig tykk bok legger vil nok kreve at jeg satt mere med ham enn det jeg har mulighet til. Jeg er helgepappa, og da må han også dele min tid med hans ikke så teknisk interesserte storesøster. Så håpet er nok å finne noe som gjør at han kan bli mere selvgående raskt. Ideelt noe som gir raskt / umiddelbare resultater, og som gir motivasjon for å lære mer.

Lenke til kommentar

Det letteste for hadde helt klart vært om dere fant et språk du og kunne interessere deg for. Du vil nok ha brattere lærekurve enn han pga alderen. Hva med å følge samme bok/tutorials slik at du kan lese deg foran han på kveldstid i ukedagene, og hjelpe han når han står fast i helgene?

Jeg vet ikke om dette lar seg gjøre for deg? Selv begynte jeg med php i en alder av 11 eller 12. Da lærte jeg meg alt selv, men det meste man googler seg til er på engelsk og jeg vet ikke hvordan engelskkunnskapen er hos 9 åringer?

Lenke til kommentar

Kanskje Flowstone er noe for deg? Det er et visuelt programerings-program, basert på Ruby. Nå har ikke jeg prøvd det selv (men noe lignende; Synthmaker), så er mulig det kanskje ikke er så passende som jeg vil tro. Men man slipper å lære syntakser o.l., og man vil (kanskje) ha en bedre oversikt.

 

Men igjen så er det kanskje litt... misvisende (med mangel på bedre ord)... å bruke visuell programmering?

Lenke til kommentar

Kanskje Lego Mindstorms kunne være noe? I aller høyeste grad lek og lær, som kombinerer mekanikk, robotteknologi og muligheter for å lære logikk og programmering. Nesten ubegrensede muligheter for kreativ utfoldelse.

 

http://mindstorms.lego.com/en-us/default.aspx?icmp=CONOFR20Mindstorms

 

Hadde jeg vært 9 år så hadde jeg definitivt ønsket meg noe slikt til jul. ;)

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Kanskje Microsoft Smallbasic kan være noe å kikke på. Det er spesifikt laget for barn.

Nei,nei,nei,nei! Det er laget for foreldre som låser barna inne på pcrommet uten internett så de selv kan se på såpeserier med god samvittighet, det er jeg helt sikker på.

 

Jeg ville satset på php og hjulpet ham med å finne fram på, og delta på, diverse fora.

 

Ikke at php trenger å være det eneste valget her, men pointet må vel være at det fins community som tar imot en 9-åring med åpne armer. Helgepappan må være sosial coach siden han ikke kan være teknisk.

Lenke til kommentar

Har du prøvd å stikke innom biblioteket? Husker når jeg begynte med webprogrammering så gikk jeg bare på deichmanske og der hadde de flere bøker skrevet på norsk.

 

Ta en titt her

Deichmanske Bibliotek - Søk: html

Uten å ha kikket på de, kjempe flott! Jeg vurderte å oversette HelloWorld, programming for kids and others beginners, lærebok i python som anngriper programering helt fra bunnen av, forklarer "til og med" hvorfor python "ikke bruker variabler" slike som andre språk, så som de legger vekt på , en intro til programering, med hovedvekt på python! Men holder seg til "allment språk der python er sært" slik at det ikke forvirrer.
Lenke til kommentar

Du har et språk i verden som lider av diverse lidelser fra downs til schizofrenia, og du nevner akkurat det språket.

Ja det er som regel det som suger mest som slår best an ... her høres det ut som det vil være en stor fordel med et norskspråklig brukermiljø hvor det vil være mulig å hente tips og hjelp, derav forslaget.

Lenke til kommentar

Haha morsommen.

ikkesant :) poden vil jo trenge hjelp, og når pappan har begrensa kunnskaper så blir ditt forslag i steden en obskur vb-dialekt med antagelig færre enn tre norskspråklige brukere? ok, hvis det er et subsett av normal vb så vil det sikkert være flere som kan svare på spørsmål, så det vil sikkert funke, det også.

Lenke til kommentar

ikkesant :) poden vil jo trenge hjelp, og når pappan har begrensa kunnskaper så blir ditt forslag i steden en obskur vb-dialekt med antagelig færre enn tre norskspråklige brukere? ok, hvis det er et subsett av normal vb så vil det sikkert være flere som kan svare på spørsmål, så det vil sikkert funke, det også.

Ikke at VB er et fantastisk språk, men Small Basic har fordelen av å være ekstremt simpelt. Det finnes ikke funksjoner (du har bare prosedyrer uten argumenter eller returverdier)

Det er ingen objektorientering, ingen namespaces, få datatyper. Man utvikler i et IDE som gir enkel debugging, og man ser fort hva som foregår, og får lett et grafisk resultat.

 

PHP er et programmeringsspråk som inneholder designfeil, har et fantastisk dårlig standardbibliotek, og er likevel ekstremt omfattende fordi utviklingsprosessen har vært helt på jordet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke at VB er et fantastisk språk, men Small Basic har fordelen av å være ekstremt simpelt.

Sikkert. Generelt er alle språk simple bare man unnlater å bruke de avanserte featurene.

 

Jeg gjentar at jeg anbefaler et språk med et aktivt norskspråklig miljø. Så lenge språket er «greit nok» mener jeg miljøet denne 9-åringen ser ut til å bli nødt til å støtte seg på er veldig mange ganger viktigere enn språket i seg selv.

 

Akkurat hva som er så fint med å *ikke* lære seg å bruke de aller enkleste byggesteinene - funksjoner - er jeg også litt usikker på, men det får bli en annen diskusjon.

 

Fins det noen norske miljøer for SB? Fins det noen norske tutorials på nett? Fins det noen norske lærebøker?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...