Gå til innhold

Intel bekrefter Haswell-lansering


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fikk testet blant annet Haswell med GT3 (GPU) på Intel IDF i år, og må si at Haswell imponerer veldig, strømforbruket som ble målt var også imponerende.

 

Fra en programmerers ståsted så er både AVX2 og Transactional Synchronization Extensions (TSX) spennende. Haswell har også betydelige forbedringer i mikroarkitekturen sammenlignet med Sandy og Ivy Bridge.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fikk testet blant annet Haswell med GT3 (GPU) på Intel IDF i år, og må si at Haswell imponerer veldig, strømforbruket som ble målt var også imponerende.

Vet du om det kommer en -E serie for Haswell?

Ivy Bridge-E kommer sommeren 2013.

Foreløpig er planen at Haswell-E ikke kommer før 2014.

 

En av "nyhetene" i Haswell-E og EX var i følge Intel støtte for DDR4. Haswell-E og EX kommer også til å kreve ny sokkel.

Lenke til kommentar

Det merkelige er AMD kun på sin side har kun FX 8350.

 

http://wccftech.com/amd-vishera-fx8350-x86-piledriver-pitted-fx8150-cpu-benchmarks/

 

FX-8350-CPUz.png

 

 

Hva skal man si? Ikke dårlig hvis denne hadde kommet i år 2010. Men nå er muligens Haswell sin i5 prosessor ennå raskere. Godt mulig man må helt ned på i3 for å konkurere mot Piledriver.

 

Vi kan jo håpe at Piledriver kan overklokkes til 5 Ghz med en effektforbrukt på 180 watt, dermed har vel amd en prosessor som kan kalles bra kjøp om strømbruken ikke betyr noe og prisen er litt over tusenlappen.

Lenke til kommentar

Jeg tror Intel snart dropper en generasjon fra high end-linja, de har gjort det før. F.eks. at Haswell kommer i April 2013, IVB-E skal komme i Q3 2013 og ingenting slippes i juli så august-september, så Broadwell April 2014 og Broadwell-E i sen 2014/ tidlig 2015. De kan i alle fall ikke fortsette med å komme et halvt år++ på etterskudd hver generasjon.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 3 uker senere...

Så IB-E kommer etter Haswell. Vet ikke om jeg liker utviklingen, at High-End kommer leenge etter mainstream. Da misses noe av poenget.

 

Jeg er enig i at utviklingen på highend markedet kanskje kunne gått fortere, men når det er sagt tror jeg IB-E vil overraske alikevel. For spekulasjonene har frem til i det siste gått ut på at IB-E blir 8 cores og litt høyere clock enn SB-E, men nå ryktes det at det kan bli 10 cores og 30MB cache. Det blir da en entusiast utgave av 12 core xenon chippen (IB-EP).

Ettersom programmer stort sett ikke benytter mer enn opptil 4 kjerner, blir det overkill for den normale brukeren, men heavy multitaskere og de som benytter programmer som utnytter alle kjernene til tunge oppgaver vil sikle på denne.

 

Haswell-E tror jeg vi ikke ser før om lang lang tid, eventuelt at de hopper over den fordi -E serien ligger langt etter. Det som på den andre siden kan pushe dette frem er servermarkedets store behov for strømgjerrige CPUer. Og -E serien har sammenheng med servermarkedets xenon chipper.

 

Haswell bringer dog noe nytt, og det er spennende. At strømforbruket går ned, er også et stort pluss. Både fordi mindre strøm = mindre varme og mindre miljøskade, men også fordi det vil gjøre utslag på laptoppers batterlevetid. Jeg gleder meg til å se hvordan de beste haswell CPUene blir iforhold til IB-E på mer vanlig arbeidsoppgaver hvor 10 cores ikke er nødvendig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...