Gå til innhold

Guide: Derfor bør du ikke kjøpe Windows 8


Anbefalte innlegg

-snip-

 

Bare tull.

 

Metro er ikke designed optimalt for desktop, det er et faktum.

 

Hva tror du er grunnen til at Microsoft nå arbeider med en ny versjon for dekstop?

Definer optimalt. Det er stor forskjell på "ikke fungere optimalt" og "ubrukelig for desktop" som du skrev tidligere. Som de andre påstandene dine, kom gjerne med kilde til at MS redesigner metro for Windows 8. Metro er designet for å fungere med touch, det betyr ikke at det ikke fungerer med tastatur og mus. På en desktop jobber jeg primært med x86 applikasjoner, og dette fungerer tilnærmet likt som på Windows 7. Kan du liste opp de elementene med metro som du mener gjør at det blir ubrukelig på en desktop maksin, fremfor å bare skrive at det er ubrukelig? Som jeg skrev tidligere i denne tråden er ikke win8 og metro perfekt, og jeg skrev også noen eksempler på problemer som har irritert meg, men like vell er metromenyen på de fleste måter bedre. Jeg ser ingen grunn til å ønske meg den gamle menyen tilbake.

Endret av serpentbane666
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg må spørre . vil man virkelig simulere måten man betjener et nettbrett eller smarttelefon ( begge uten tastatur) på en pc som er spesielt laget for ikke bruke berørings-skjerm men tastatur og mus i stedet ?

 

i stedet for kombinere et system som kan funger på begge så skal man absolutt lage to helt forskjellige systemer ,

2 systemer som i tillegg er lit i veien for hverandre.

Lenke til kommentar

jeg må spørre . vil man virkelig simulere måten man betjener et nettbrett eller smarttelefon ( begge uten tastatur) på en pc som er spesielt laget for ikke bruke berørings-skjerm men tastatur og mus i stedet ?

 

i stedet for kombinere et system som kan funger på begge så skal man absolutt lage to helt forskjellige systemer ,

2 systemer som i tillegg er lit i veien for hverandre.

Litt usikker på hva du mener her nå, men selv om metro er laget for å fungere for touch så fungerer det fint med tastatur og mus også. Jeg vil ikke si at metro og "x86 verdenen" kommer i veien for hverandre, selv om det tar litt tid å lære seg å bruke begge fullt ut. Det er faktisk en og annen stilig ting du kan gjøre også når du blander bruken av disse to. Like vell er det klart at det er noen humper i veien, og denne samhandlingen kunne, som jeg tolker at du skriver, vært litt mer strømlinjeformet og intuitiv.

Lenke til kommentar

7. Microsoft tar 30% av inntektene fra salg i programvarebutikken. Det er i sterk kontrast til hvordan man skaffer seg programmer i dag, der hele kjøpesummen går til de som selger programvaren. Det er ikke populært blant programvareselskapene. Blant annet Valve har gått hardt ut mot den modellen og vil boikotte salg via microsofts programbutikk. Inntil videre går det an å installere programmer uten å gå via den butikken, men det blir antagelig mange advarsler a la "vil du risikere å installere ikke sertifisert programvare?" og kanskje vi med Windows 9 mister den muligheten helt. Forbered dere heller på at Windows forsøker å kopiere Apple sin salgstrategi. Konkret: Hør på Valve, velg et annet OS.

Uenig i det du skriver her. Det er svært uvanlig at hele kjøpesummen går til de som selger programvaren, og like uvanlig at hele summen går til de som lager programvaren om de ikke står for distribusjon og salg selv. Alle skal ha en del av kaken. 30% er normen i dag, satt av Google og Apple.

 

Uansett ingen ting som hindrer deg i fra å kjøpe programvare som du alltid har gjort. At du er redd for å miste den muligheten høres veldig konspiratorisk ut.

 

Og selvfølgelig er Valve negativ til dette, det er jo en direkte konkurrent mot dem. De lever godt av å levere en plattform der de selger andres produkter og tar betalt for det, som er akkurat det de kritiserer. Ikke ta hva de sier for god fisk.

Lenke til kommentar

Nå har jeg brukt Windows 8 i en periode, både på kontoret som pilotbruker, men også på hjemmemaskinen min. Ingen av disse er touchbasert. Var i starten skeptisk til Metro og løsningen som var valgt rundt Start-menyen. Dette viser seg å være ganske ubegrunnet.

 

Start menyen – Det som overrasker meg mest er faktisk hvor lite jeg bruker selve Metro «menyen». De programmene jeg bruker aller mest er pinned to taskbar, akkurat på samme måte som jeg hadde i Win7. Metro/start menyen er blitt mer en «quick glance info screen». Kombinert med muligheten til å starte programmer på vanlig måte. F.eks, har jeg fått noen nye meldinger via forskjellige sosiale kanaler(Facebook, Live/Messenger, Google) , har jeg fått nye mail?(Facebook, gmail, LiveMail, Exchange Jobbmailen o.l).Tok litt tid å vende meg til denne måten å bli presentert data/info på, men for min del, så funker det veldig bra og jeg føler selv at tingene er blitt mer effektivt. Selve om mye er blitt forbedret, så virker ett par ting litt lite gjennomtenkt, f.eks shutdown/restart o.l. Men til daglig bruk i jobben, så funker Windows 8 godt som gull. Det har på ingen måter gjort at jobben min er vanskeligere å utføre (kontorarbeider). Kan ikke se at påstanden om at Windows 8 ikke funker for Enterprise og bedriftsmarkedet stemmer. Da antar jeg at de som påstår dette, ikke har forsøkt å bruke Windows 8 i jobbsammenheng. Kan tenke meg at hos noen så vil enkelte LOB applikasjoner skape problemer, men av de applikasjonene vi har som funker i Windows 7, så funker de for meg uten problemer i Windows 8. Om IT avdelingen har gjort mye her skal være meg usagt, men det funker for meg, så da klager jeg ikke.

 

Noe som imponerer meg en del var installasjonen av Windows 8 på hjemmemaskinen. Hjemmemaskinen er selvbygg, og består av ca 8 måneders gammelt utstyr. Tok tiden fra jeg startet installasjonen og til jeg ble presentert logonscreen, så tok det 21 minutter. Som test, så hadde jeg valgt logon med LiveID. Dette fungert sømløst, og til mine store overraskelse, så funket ALT, og da mener jeg alt. Ett kranglet Wifi kort jeg har, Kortleseren fra Norsk-tipping (som ALLTID skapte problemer i Win7), alt fungerte perfekt.

 

Når det gjelder spill, så har jeg heller ikke her truffet på de største problemene. Jeg fikk litt problemer med Sniper Elite v2, men dette skyldtes Nvidia grafikkdrivere, som nå er ordnet med siste build derfra. Har noe problemer nyeste Xcom, men dette viser seg å skyldes bug i spillet har jeg funnet utav via Steam forum. Det som egentlig bare skulle være en liten test av Windows 8 hjemme, er blitt til at jeg har valgt å bytte ut Windows 7 totalt. Ser ingen grunn til å gå tilbake, når til mitt bruk så er Windows 8 ett bedre/vel så godt alternativ.

 

Siden jeg ikke har touch på noen av mine enheter, så er dette noe jeg ikke skal kommentere/synse for mye om. Som vi alle vet, og ser, så er Windows 8 tungt basert på touch, det ser vi alle på Metro menyen. Selv om Windows 8 kanskje er optimalisert for touch, så føler jeg ikke at jeg går glipp av noe, ei heller at det fører til at jeg får en dårligere brukeropplevelse. Tvert imot, jeg føler Microsoft har gitt meg som bruker en god balanse og en løsning som fungerer vel så bra med mus og tastatur, som touch (tror jeg, siden dette har jeg ikke testet). Så for min del, så bli påstanden at siden Windows 8 er optimalisert for touch, så dermed ødelegger dette for desktop-brukeren, total ubegrunnet og direkte feil. Jeg syns de har balansert det bra, og har utviklet en plattform som gir muligheten til en strømlinjeformet brukeropplevelsen over flere forskjellige enheter (mobil, slate, desktop, laptop). Dette er så klart et risikabelt valg av Microsoft, og blir nok make or break it for dem.

 

Disclaimer: Dette er min personlig oppfattelse, og representerer ingen Arbeidsgiver, Produsent, Familie, Menighet, radikal religiøs sekt o.l. Som påpekt flere steder, så er dette min personlig mening. Det finnes ingen kildehenvisninger, ei heller vil dette bli utviklet for fremtiden. Oppfordrer ikke til «flame-war», personangrep grunnet uenighet rundt «Vårt produkt er bedre enn ditt produkt så, æda bæda!», ei heller har jeg skrevet dette for å bedrive generelt faenskap eller for å skape dårlig stemning.

 

Mvh

Tore

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kommer til å oppgradere til windows 8, når dette kommer til salgs selv om jeg har noen negative er erfaringer med nye oprativsystemer, er ofte en eller annen driver som ikke er kompatibel, eller ett program som ikke fungerer som det skal de første uker/mnd etter lanserig.

Er litt skeptisk dersom microsoft mener vi skal bruke touch skjerm på desktop pc, jeg kan ikke se for meg at dette skal være mer brukervenlig en mus/tastatur eller en god styreflate som apple har på sine bærbare pcèr..

Håper ikke microsoft skal påtvinge oss dette.

Har blandet erfaring med microsoft produkter, windows 7 er meget bra mens office pakken er blitt helt grusom for mitt vedkommende...

Lenke til kommentar

Hvor bra er egentlig Windows 8 vs. Win7, og hvor stort er behovet for å oppgradere? Verden ser heldigvis annerledes ut nå, enn da Windows 7 ble lansert i 2009. Brukerne har i liten grad hatt et alternativ til Microsoft, det har de heldigvis nå! Mange kommer til å foretrekke et "nettbrett" vs. PC, og i så måte er Apple markedsledende. I tillegg ruller Google ut over 100 millioner Androide lisenser i kvartalet, til diverse håndholdte enheter. I alle år har vi ventet på en ny MS versjon, for å få etterlengtet ny funksjonalitet, og raskere maskiner. For første gang i "Microsoft-historien" har vi muligheten til å velge. Kanskje burde diskusjonen handle om alternativene til MS, og at dette er hovedgrunnen til hvorfor vi ikke ønsker en oppgradering? Microsoft går rett og slett inn i et markedet hvor de ikke lenger sitter i førersetet!

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

1 -Endrer bruken. I utgangspunktet så er endret bruk problemfritt. Takler fint å bruke ulike mobil os, og skiftet mellom ulike win versjoner har ikke vært noe problem. DENNE gangen så handler det om metro som for meg virker mye mer tilpasset touch enn tradisjonell mus og tastatur. Etter å ha lest tallrike reviewer og innspill skjønner jeg fortsatt ikke HVORFOR. Skal jeg på nett med firefox, så er det skrivebordsversjonen som er aktuell, ikke en strippet metroversjon. Etter å ha strippet skrivebordet, så var ikke målet en fylle det opp igjen med ikoner. Ser poenget på epostprogrammer og lignende hvor flisene kan gi endel info f.eks om mottatt epost, men i det store og hele vil det vel kun være snarveier. Foretrakk disse gjemt bort under startknappen, men den er også borte. For meg ville pcbruken startet med å gå fra metro til skrivebordet, og ser fortsatt ikke hvorfor jeg skal bruke metro og hva som er forskjellen på metrofliser og tradisjonelle snarveier for 95% av min bruk. Jeg har ennå ikke fått noe svar på om man kan legge inn en egen sikkerhetspakke når mse er bakt inn i oset. Det er også dårlig nytt for meg at alt skal deles med alt og alle, når jeg foretrekker at minst mulig deles med noe. Lurer også på hvordan fliser fungerer med wallpapers. Fliser krever vel en mer ensfarget bakgrunn for å vises bra?

 

2 -Raskere. Her vil jo hardwareegenskapene være som de er. Skjermkortet vil ikke tidoble ytelsen ved å bytte os, og harddisker er som de er. Spill krever vel sitt, men vet ikke om det er så mye å hente mot hardwaren. Win selv kan flyte bedre, men det er jo også fordi de har strippet det for effekter og gjordt det kjedeligere.

 

3 -Appbutikken. Spørsmålet er jo hva som vil dukke opp i den. Spill med sex og vold er bannlyst, så de fleste toppspillene vil ikke være der. Bruekr mye freeware spill, så spørsmålet er om man f.eks vil finne libreoffice der, men tviler sterkt. Om microsoft skal ha penger fra utvikleren for å distribuere freeware programmer så er jo det umulig. Ser vel for meg at det vil bli en ren microsoft distribusjon, dvs at vi kan kjøpe office og andre microsoft spill og programmer der.

 

4 -Berøringsskjerm. Prøvde det når HP slapp sine alt i ett berøringsskjermer for noen år siden og det funket svært dårlig. Nå var ikke windows tilpasset touch, men det var altfor upresist. For både laptoper og stasjonære er det altfor slitsomt å holde hendene oppe hele tiden for å berøre, men på mobiler og pader vil det funke bra. Lykke til med svære excel regneark og touch. Til enkelte ting, som spill, tegning, og et mobillignende GUI på oppsett og slikt så kan det fungere, men til tradisjonell pc bruk så er det for upresist og tregt i forhold til mus og tastatur.

 

5 -Først. Er nok mindre problem nå. Antar at man kan bruke win 7 drivere inntil det kommer win 8 drivere, slik man brukte vistadrivere inntil win 7 driverne kom. Tror selve bruken og stabiliteten vil være bra for de aller fleste, men det er jo klart at det kan bli problemer når bedrifter skal bruke software fra 1985 på win 8. En annen sak er jo at win 7 er angrepet så lenge at man har tettet sikkerhetshull. Win 8 vil kanskje være mindre tett da man må bli angrepet for å finne dem. Det blir jo også intr. om innebygde MSE vil blokkere piratkopier, keygens osv og om skanning av det man har på maskinen rapporteres til MS og om det vil være koblinger den veien. Kanskje man har bakt inn sopa elementer i oset?

Lenke til kommentar

Hvor bra er egentlig Windows 8 vs. Win7, og hvor stort er behovet for å oppgradere? Verden ser heldigvis annerledes ut nå, enn da Windows 7 ble lansert i 2009. Brukerne har i liten grad hatt et alternativ til Microsoft, det har de heldigvis nå! Mange kommer til å foretrekke et "nettbrett" vs. PC, og i så måte er Apple markedsledende. I tillegg ruller Google ut over 100 millioner Androide lisenser i kvartalet, til diverse håndholdte enheter. I alle år har vi ventet på en ny MS versjon, for å få etterlengtet ny funksjonalitet, og raskere maskiner. For første gang i "Microsoft-historien" har vi muligheten til å velge. Kanskje burde diskusjonen handle om alternativene til MS, og at dette er hovedgrunnen til hvorfor vi ikke ønsker en oppgradering? Microsoft går rett og slett inn i et markedet hvor de ikke lenger sitter i førersetet!

Smartphone Market Shares Q2 Full Numbers; http://goo.gl/rDXqG
Lenke til kommentar

1: likevel så kan den ta opp for mye plass

2: poenget er at man ikke alltid ønsker en hel skjerm for å få frem menyen , her burde den ha vær dynamisk

3: jeg ser ikke poenget med å kun ha muligheten til et smalt og et breiere vindu, det burde absolutt ha vær mulig for å ha 3-5 vinduer oppe samtidig

 

4: -

5: nå var det funksjonene man normalt finner i en meny jeg snakker om her

det er sagt , men ikke motsagt , at skal man avslutte en app elelr gjøre noe annet ,så kan man ikke gjøre det vie noe menyvalg , men må ta takk i Appen ( ikonet) og slenge det hit og dit for utføre flere av funksjonene.

slik vil aldri kunne funger til vanlig pc-bruk

 

6: De fleste fordringene har så liten betydning at det blir overgått i negativ betydning av Metro

For all del hvis du har berørings skjerm så er det nok helt ok å gjør det slik

 

 

For bruke W8 metro skikkelig så må man ha berørings skjerm.

 

Litt pussig forresten at ikke Microsoft vill skille mellom metro utseende og klassisk utseende i W8.

De reklamere med hvor man fordel man får med metro selv om det er mere eller mindre avhengig av berøring skjermer

 

1. Nei, påstanden om at den tar for mye plass er tåpelig, og er å regne som bloatware for de som setter opp lister mot metro.

 

2. Hvorfor bør den være dynamisk? Når du ønsker rask info eller å åpne ett program du ikke har på skrivebordet/taskbar så hopper du raskt inn og ut av startskjemen. Så med mindre du har ett reelt poeng så er også dette en tåpelig påstand. Og nei, påstanden om at du må se hva du holder på med mens du åpner calc er ikke ett reelt poeng, det tar deg 1 sekund å åpne calc, så det har null å si for arbeidsflyten.

 

3. Om du vil ha 3-5 vunduer oppe samtidig så bruker du desktopen. Når du sitter på en tradisjonell maskin så skal du leve i desktop og bruke startskjermen som en forbedret utgave av startmenyen.

 

På en tablet så befinner du deg hovedsaklig i metro, og det er ingen bruksområder på en tablet som trenger å ha 3-5 vinduer oppe samtidig. Android og IOS har f.eks. bare mulighet for ett vindu.

 

4.

 

5. Det du beskriver er noe man gjør på en tablet, og man kan derfor gjøre det med musa også, men det er ikke den måten man faktisk vil gjøre det på ei maskin som har mus og tastatur. Om du har metroprogrammer oppe der som du ønsker å lukke så gjør du det som du bruker å gjøre det, med alt+F4, eventuelt så kan du flytte musa opp i venstre hjørne og dra ned så "program baren" kommer frem og klikke på de programmene du ønsker å lukke med hjulet.

 

6. De fleste forbedringer kommer i tillegg til startskjermen som vil fungere som en kraftig forbedret startmeny, så + og + blir nok fortsatt +. Dine personlige meninger kan selvfølgelig være noe annet, men startskjermen er og blir ett langt bedre produkt enn den gamle startmenyen er, den gjør den samme jobben minst like godt og har i tillegg diverse forbedringen, og da blir totalen ett bedre produkt.

Lenke til kommentar

-snip-

 

 

Er du her enda med FUD'en din?

1. Bruker er ikke endret. Om du vil det så kan du bruke Windows nøyaktig som du gjør i dag. Du kan åpne ikoner på skrivebordet, på taskbar eller på startmenyen (som nå er startskjermen). Altså null forksjell. Om 95% av ditt bruk bare trenger å åpne programmer, så kan du som sagt ha disse på tre forskjellige plasser, altså like godt som du har det i dag, og så får du store forbedringer på de siste 5%'ene dine.

 

Og ja, du kan erstatte MSE med hva du måtte ønske.

http://arstechnica.com/information-technology/2012/06/windows-8s-built-in-antivirus-will-put-third-party-products-first/

2. Når Microsoft presenterte Windows 7 så ble det dratt frem resursbruken på en gammel netbook, og det var imponerende da. Med Windows 8 så er den resursbruken halvert. Og siden det var en netbook så tviler jeg på at den kjørte Aero.

Med Windows 7 så startet de å rydde opp i rotet som lå i bakgrunnen med at forskjellige deler av OSet var avhengige av hverandre, i Windows 8 er denne jobben fullført, slik at de nå kan jobbe fritt med deler av OSet uten at de står i fare for å måtte endre noe annet også, dette har f.eks. gjort at netverks biten er kraftig forbedret i tillegg har de også overført langt flere oppgaver fra CPU til GPU, noe som gjør de både mer effektive og bruker mindre resurser.

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/07/23/hardware-accelerating-everything-windows-8-graphics.aspx

3. Det eneste en ikke kan selge der er ting med PEGI-18 rating, og det er flusst av storspill som kommer inn under den ratingen. Men det er heller ingen som nekter deg å bruke Steam. Hva Libreoffice har med freeware spill vet jeg ikke, men er nok ingenting som hindrer Libreoffice å komme med i butikken. Men den kommer ikke til å bli solgt/lastet ned direkte fra Windows store, men de kan legge den inn med en link til deres egne hjemmesider. Microsoft tar ingen anndel av disse nedlastingene, de må bare betale en årlig utvikleravgift. For personer er denne på $99, husker ikke hva den er for bedrifter, men noe høyere.

Det er også flusst av gratisprogrammer i butikken allerede, bl.a. finner du f.eks. Utorrent der.

4. Dette poenget er veldig avslørende om at dine argumenter er farget av at du vil være negativ til Windows 8 uansett, koste hva det koste vil. Hva om du tenker litt logisk rundt det hele, og ikke sier "lykke til med å bruke office med touch" og "det å holde hende oppe er fryktelig tungt". Hva med å heller si "Windows lar deg gjøre alt, om du ønsker å jobbe med Office, eller spille SC2, så kan du gjøre det med mus og tastatur, og om du vil ha det artig med småspill eller tegning så kan du bruke touch". Er ikke det en mer logisk måte å tenke på? Og hørest det ikke mye bedre ut også?

5. Driverproblemene er kraftig redusert når det kommer til Windows 8. Mer om det i en link du nok har fått mange ganger allerede:

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/07/25/simplifying-printing-in-windows-8.aspx

Bruken og stabiliteten i Widows 8 er mer enn "bra for de fleste" den vil nok være den beste noensinne i Windows. Og hva får deg til å tro at bedrifter som bruker software fra 1985 vil ha større problemer med Windows 8, enn de har med Windows 7, eller OSX for den del? Sikkerhetshullene som ble tettet i Windows 7 er også tettet i Windows 8, og Windows 8 er sikrere enn Windows 7 er:

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2407671,00.asp

Windows vil ikke blokkere keygens, og de har ikke lagt inn noen SOPA elementer, MSE vil scanne det som scannen må, og gir deg en advarsel om de ikke kan garantere att det som scannes er sikkert. Om du fortsatt vil bruke det så får du lov til å overkjøre anbefalingnen. Data sendes bare til Microsoft om du selv har godtatt det, og all data som sendes er annonym.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hvor bra er egentlig Windows 8 vs. Win7, og hvor stort er behovet for å oppgradere? Verden ser heldigvis annerledes ut nå, enn da Windows 7 ble lansert i 2009. Brukerne har i liten grad hatt et alternativ til Microsoft, det har de heldigvis nå! Mange kommer til å foretrekke et "nettbrett" vs. PC, og i så måte er Apple markedsledende. I tillegg ruller Google ut over 100 millioner Androide lisenser i kvartalet, til diverse håndholdte enheter. I alle år har vi ventet på en ny MS versjon, for å få etterlengtet ny funksjonalitet, og raskere maskiner. For første gang i "Microsoft-historien" har vi muligheten til å velge. Kanskje burde diskusjonen handle om alternativene til MS, og at dette er hovedgrunnen til hvorfor vi ikke ønsker en oppgradering? Microsoft går rett og slett inn i et markedet hvor de ikke lenger sitter i førersetet!

 

Windows 7 er ett "last gen OS" Windows 8 er "nå/next gen" De har bygget ett OS som gir gode muligheter i fremtiden samtidig som det i praksis ikke endrer noe for brukere pdd.

 

Og selv på mobile OS (Android, IOS, Windows 8) så vil jeg påstå at Windows 8 er overlegent de to andre på. Det er rett og slett ett mer avansert OS som er enklere å bruke. Med avansert tenker jeg på ting som printing, 2 apps oppe samtidig, søk etc.

Lenke til kommentar

jeg ser ikke poenget med W8 hvis man har W7.

Det kan være en fordel hvis man har bruk for flisene og metro desktoppen , ellers så er det lite poeng

 

Med tanke på påstanden at man ikke kan slå av metro designet så får man et problem

nå er det sagt at man kan fjerne metro , men det er ikke enkelt

 

Spørmålet skal man ha en klassisk Windows utseende som funger slik man er vant til eller skal man simulere Android på pcen der så god som de vante måtene å gjøer det på ikke fungerer ?

 

Hvis jeg vil bruke musen så vil jeg bruke klikk og pek , få frem hurtigmenyen på hyøre musetast o.s.v .

så vit så har man ikke de samme muligheten ved metro

her snakker jeg ikke så mye om startskjermen

 

Nå jeg snakker om at startskjerme burde være dynamisk . f.eks at man trenger ikke en hel skjerm for presentere noen få programmer

 

Samtidig så er det mange som kun vil ha en liste med navn på programmene , ikke en flis på flere kvadrat CM hver

slik jeg har forstått det så er dette ikke hel valgfritt , men tvunget på flere applikasjoner

 

Her foretrekker jeg hint i stedet ( en liten boble som forteller om programmet hvis man holder markøren over )

Lenke til kommentar
Hvor bra er egentlig Windows 8 vs. Win7, og hvor stort er behovet for å oppgradere? Verden ser heldigvis annerledes ut nå, enn da Windows 7 ble lansert i 2009. Brukerne har i liten grad hatt et alternativ til Microsoft, det har de heldigvis nå! Mange kommer til å foretrekke et "nettbrett" vs. PC, og i så måte er Apple markedsledende. I tillegg ruller Google ut over 100 millioner Androide lisenser i kvartalet, til diverse håndholdte enheter. I alle år har vi ventet på en ny MS versjon, for å få etterlengtet ny funksjonalitet, og raskere maskiner. For første gang i "Microsoft-historien" har vi muligheten til å velge. Kanskje burde diskusjonen handle om alternativene til MS, og at dette er hovedgrunnen til hvorfor vi ikke ønsker en oppgradering? Microsoft går rett og slett inn i et markedet hvor de ikke lenger sitter i førersetet!
Windows 7 er ett "last gen OS" Windows 8 er "nå/next gen" De har bygget ett OS som gir gode muligheter i fremtiden samtidig som det i praksis ikke endrer noe for brukere pdd.Og selv på mobile OS (Android, IOS, Windows 8) så vil jeg påstå at Windows 8 er overlegent de to andre på. Det er rett og slett ett mer avansert OS som er enklere å bruke. Med avansert tenker jeg på ting som printing, 2 apps oppe samtidig, søk etc.

 

Kan hende du har rett i dine påstander for Windows 8. Blir spennende å se om markedet responderer like mye på alle Win8 "features" som ramses opp på denne tråden? Tallene for Q4 blir uansett svært interessante med den farten Android og IOS har akkurat nå. Google er per dato mer verdt en Microsoft og Samsung melder om et gigant-salg av Androide enheter for Q3 (estm. 60-70 millioner). Om spådommene dine slår til, vet vi i slutten av januar!

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

-snip-

 

 

Er du her enda med FUD'en din?

1. Bruker er ikke endret. Om du vil det så kan du bruke Windows nøyaktig som du gjør i dag. Du kan åpne ikoner på skrivebordet, på taskbar eller på startmenyen (som nå er startskjermen). Altså null forksjell. Om 95% av ditt bruk bare trenger å åpne programmer, så kan du som sagt ha disse på tre forskjellige plasser, altså like godt som du har det i dag, og så får du store forbedringer på de siste 5%'ene dine.

 

Og ja, du kan erstatte MSE med hva du måtte ønske.

http://arstechnica.c...products-first/

2. Når Microsoft presenterte Windows 7 så ble det dratt frem resursbruken på en gammel netbook, og det var imponerende da. Med Windows 8 så er den resursbruken halvert. Og siden det var en netbook så tviler jeg på at den kjørte Aero.

Med Windows 7 så startet de å rydde opp i rotet som lå i bakgrunnen med at forskjellige deler av OSet var avhengige av hverandre, i Windows 8 er denne jobben fullført, slik at de nå kan jobbe fritt med deler av OSet uten at de står i fare for å måtte endre noe annet også, dette har f.eks. gjort at netverks biten er kraftig forbedret i tillegg har de også overført langt flere oppgaver fra CPU til GPU, noe som gjør de både mer effektive og bruker mindre resurser.

http://blogs.msdn.co...8-graphics.aspx

3. Det eneste en ikke kan selge der er ting med PEGI-18 rating, og det er flusst av storspill som kommer inn under den ratingen. Men det er heller ingen som nekter deg å bruke Steam. Hva Libreoffice har med freeware spill vet jeg ikke, men er nok ingenting som hindrer Libreoffice å komme med i butikken. Men den kommer ikke til å bli solgt/lastet ned direkte fra Windows store, men de kan legge den inn med en link til deres egne hjemmesider. Microsoft tar ingen anndel av disse nedlastingene, de må bare betale en årlig utvikleravgift. For personer er denne på $99, husker ikke hva den er for bedrifter, men noe høyere.

Det er også flusst av gratisprogrammer i butikken allerede, bl.a. finner du f.eks. Utorrent der.

4. Dette poenget er veldig avslørende om at dine argumenter er farget av at du vil være negativ til Windows 8 uansett, koste hva det koste vil. Hva om du tenker litt logisk rundt det hele, og ikke sier "lykke til med å bruke office med touch" og "det å holde hende oppe er fryktelig tungt". Hva med å heller si "Windows lar deg gjøre alt, om du ønsker å jobbe med Office, eller spille SC2, så kan du gjøre det med mus og tastatur, og om du vil ha det artig med småspill eller tegning så kan du bruke touch". Er ikke det en mer logisk måte å tenke på? Og hørest det ikke mye bedre ut også?

5. Driverproblemene er kraftig redusert når det kommer til Windows 8. Mer om det i en link du nok har fått mange ganger allerede:

http://blogs.msdn.co...-windows-8.aspx

Bruken og stabiliteten i Widows 8 er mer enn "bra for de fleste" den vil nok være den beste noensinne i Windows. Og hva får deg til å tro at bedrifter som bruker software fra 1985 vil ha større problemer med Windows 8, enn de har med Windows 7, eller OSX for den del? Sikkerhetshullene som ble tettet i Windows 7 er også tettet i Windows 8, og Windows 8 er sikrere enn Windows 7 er:

http://www.pcmag.com...,2407671,00.asp

Windows vil ikke blokkere keygens, og de har ikke lagt inn noen SOPA elementer, MSE vil scanne det som scannen må, og gir deg en advarsel om de ikke kan garantere att det som scannes er sikkert. Om du fortsatt vil bruke det så får du lov til å overkjøre anbefalingnen. Data sendes bare til Microsoft om du selv har godtatt det, og all data som sendes er annonym.

 

Sier bare hva jeg mener.

 

1-Mange reviewer påpeker at man starter opp i metro, og at mye av det man gjør kaster oss over i metro. Flott om man har touch, men for vi som bruker mus og tastatur så fremstillss det som om metro blir irriterende i veien. Jeg ville heller hatt en løsning hvor metro kunne hentes frem ved behov, slik man trykket på startknappen ved behov, men slik det er påpekt i endel reviewer så teppebombes man nærmest med metro om man vil eller ei. "Det er bare x trykk for å få vekk" er ikke en god forklaring. Spørsmålet jeg og mange andre stiller oss er om det er verdt å bytte til win 8 om man ikke har touch skjerm slik fokuset på touch ser ut til å være.

 

2 -Lavere ressursbruk er positivt, men igjen, det fremstilels som om win8 er strippet for all pynt og at det er en av årsakene til at det bruker mindre ressurser. Mulig jeg har oppfattet det feil, men for meg så virker det som om de reduserer ressurskravene for at det skal fungere på mobiler og nettbrett og at man glemmer stasjonære som har nok å ta av. Touchfokuset fra punkt en kombinert med lavere ytelseskrav, forsterker følelsen av at dette er et os for nettbrett og mobiler. Det hjelper ikke at artikkelen påpeker at win 8 ikke er en utvikling av win 7, men win 7s tvilling.

 

3 -Slik jeg har forstått det så må utviklerne betale ms for å stå i butikken dems. For freeware programmer så ser jeg dette som et problem, men mulig økt omsetning kan skape mer reklameinntekter osv men det blir også rart hvis alt skal gå gjennom ms butikken og man ikke skal besøke utviklerens side. Dro frem libreoffice av to årsaker. Opensource miljøet har vl ikke vært så superbegeistret for microsoft, så tviler derfor på at man får tilgang til så mye opensource gjennom microsoft. Den andre biten gjaldt det at libreoffice konkurrerer med microsofts egen officepakke. Man kjenner vel fra apple at de ikke er videre begeistret for å tilby apper som konkurrerer med dems egne saker, så da lurer jeg på om microsoft vil tillate programvare som konkurrerer med dems egne programmer. Vil man f.eks få AVG, avast, comodo, avira osv gjennom microsoft butikken?

 

4 -Dette handler jo om konkrete ting. Touch er gøy på nettbrett og mobiler, men har ingenting på en pc å gjøre, synes jeg. Med win8 er det høyt fokus på touch, og touchskjermer vil erstatte de fleste skjermene på laptoper og stasjonære i butikkene. Jeg synes man burde vært mer ydmyk på at begge har sine fordeler og ulemper. Hvor mye tror du en stasjonærpc bruker kommer til å bruke touch på den stasjonære? Allievel er det det som er fokuset både i oset og det som kommer til å bli solgt i butikkene.

 

5 -Det er mange grunner. OSet er touch basert, og ser for meg hva som skjer når folk med oljete hender skal kladde rundt på skjermen. Er også usikker på hvordan eldre programmer støtter metro. Her er f.eks en autocad sak, riktignok med consumer preview av win 8:

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-Mechanical/AutoCAD-and-Windows-8-Consumer-Preview/td-p/3430011

Igjen, så har jeg et inntrykk av at fokuset er på touchbaserte enheter som nettbrett og mobiler, og ikke tradisjonelle laptoper og stasjonære. Jeg er derfor skeptisk til "sær" bedriftsprogramvare og win8.

Overvåking av brukerne har vært en sak det har vært fokusert på siden vista, hvor det gikk rykter om at det var lagt inn systemer som kunne disable maskiner som brukte bestemte språk. F.eks, nå usa angriper iran kunne de disable alle vista pcer med iransk språk. Med det senere fokuset på sopa og andre ting, så vilel det overraske meg om det IKKE var slike løsninger i oset, men det er ikke negativt for meg.

 

Synes win8 har mye positivt:

-Innebygget sikkerhetspakke

-Lavere krav

-Videreutviklet fra win 7

-Støtter mer moderne utstyr (bl.a bedre virtualisering for de som bruker det)

-Forhåpentlig stabilt og sikkert

 

Men synes samtidig ms har gjort endel veivalg som burde vært unngått:

-Fortsatt støtte for 32 bit. Man burde satt en standard nå med kun 64 bit.

-For mye fokus på touch. Touch burde vært et alternativ de som ønsket det kunne valgt.

-Metro oppfattes av mange som en irritasjon/påtrengende sak. Man burde startet opp på skrivebordet som før, og kunne hentet frem metro ved behov slik man gjorde med startknappen.

-Usikekrhet rundt hva win8 egentlig er. Tidligere har man sett og fokusert på at det har vært en klar videreutvikling fra xp-vista-win osv men denne gangen så omtales ikke win8 på samme måte. Nå er det mer et alternativ til win 7. Dette kommer også frem i artikkelen, hvor win 8 omtales som en tvilling til win 7.

 

Alt i alt så synes jeg presentasjonen av win 8 har feilet grovt. Fra lenge før win 8 ble lansert ble hele fokuset rettet mot touch og metro, og markedet ble delt mellom skeptiske tradisjonelle brukere som så på metro som en irritasjon, og innovative brukere som syntes metro var kult og spennende. Dette gjorde at fokuset på hva win 8 er druknet, og forventningene stupte. Ett ellre annet sted på veien fokuserte man også på at man fikk samme utseende på pc, mobil, xbox og nettbrett, men det igjen forsterket følelsen av at win 8 var mest for mobil og nettbrett.

 

Det er stor forskjell på å si at man lager et pc os som kan brukes på mobil og nettbrett, eller å si at man lager et mobil og nettbrett os som kan brukes på pc. For meg virker det som om det er det siste som folk har oppfattet.

 

Etter vista var win 7 et veldig ønsket produkt mange så frem til og hadde et behov for. For de samme fungerer win 7 helt fint, og man har ikke samme behov for win 8 som man hadde for å flykte fra vista. Man henvender seg til et helt annet marked med win 8, et marked hvor det å ha det siste betyr mer enn bruken. Det skal bli spennende å se hvordan salget går....

Lenke til kommentar

Nå vel det er mange som har nøyaktig samme mening som ANKH.

 

Fokuset har vår på android utgaven av W7 , som w8 stort sett er.

hvorfor kan man ikke ha fokuset på W8 uten denne android kopien sik at de som bruker tidligere utgaver får vite hva de får uten metro ?

 

Metro er sikkert bra hvis man har behov for det.

Det er ikke dermed sagt at det er noe alle trenger ,slik de fleste diskusjonene preges av

( du tror ikke du har bruk for det , men jeg kan fortelle at du sikkert får brukt for det .. holdning )

 

jeg blir forbannet når man ikke kan diskutere hva man oppnår med å oppgradere fra W7 til 8 uten ta med metro og disse flisene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...