Gå til innhold

Kommentarer til bildetråden


Anbefalte innlegg

Nå mener jeg at man kan komme unna slips under genser, selv om man ikke har jakke over, men skjorte + slips uten jakke over ser veldig ut som du er selger på elkjøp.

 

Ellers er det jo ingen tvil om at fkm har helt rett, dress uten slips er jo standard business casual i dag (lik det eller ei), er bare å gå inn på hjemmesiden til et hvilketsomhelst advokatfirma eller konsulentselskap (eller noe som helst annet på Aker Brygge) sine hjemmesider og se på bilder av de ansatte. Stort sett navy dress og hvit/blå skjorte uten slips det går i.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har på deg slips ffs. Nå vet jo ikke jeg hvordan det er på jobben din, men det kan ikke ligne så mye på det du kaller "det virkelige liv", for der er slips mer formelt enn en jakke 9 av 10 ganger. Hva tar folk først på seg? Dress eller slips? Svaret er selvfølgelig dress.

 

Hvor ofte ser du noen med slips, men uten dressjakke eller blazer? Sjelden, ikke sant? Hvor ofte ser du noen med dress/blazer som ikke har på seg slips? Hver eneste dag, så fremt du er ute av døren. Så ja, fortell meg gjerne litt mer om hvordan det fungerer i den "virkelige verden"...

 

Sorry, men er det for formelt med et par jeans og en slapp bomullsblazer på jobben din er det utvilsomt for formelt med slips også, med mindre du jobber på et sted med en ekstremt merkelig dresskode. Fjerner du slipset gir antrekket mer mening med en gang.

 

Det har jeg aldri sagt imot, og vet så klart at man som regel slenger på seg en jakke først og hvis man ønsker å øke formalitetsnivået slenger man på et slips.

Jeg bruker meget sjelden slips men ofte jakke eller dress, men leser du nærmere skrev jeg at jeg hadde lyst til å bruke slipset iom. at det var nytt, men uten å traske for langt over business casual, og brukte det med genser siden jeg ikke takler slips uten en jakke eller genser over. Mange, ikke meg inkludert, er under den formening at jakke er mer formelt enn slips under en genser. Har jeg ytret at min personlige mening er den samme? Nei. Dog er jeg imot at det skal være et strengt reglement på hva som alltid er riktig. Jeg liker et strikket slips under en genser og er under den meningen at dette ikke bryter med fundamentale regler. Dette blir en litt "an unstoppable force meets an immovable object"; jeg kommer ikke til å endre din mening og ikke du min.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Dette blir en litt "an unstoppable force meets an immovable object"; jeg kommer ikke til å endre din mening og ikke du min.

Nå skal jeg ikke dra diskusjonen i gang igjen, men jeg ble interessert i å vite hvem som var "unstoppable force" og hvem som var "immovable object". :tease:

 

Forøvrig er det ikke så uvanlig å gå med slips uten jakke eller dress i dag, på godt og vondt.

Lenke til kommentar

Jeg skjønte at det var ment sånn. :) Grunnen til at jeg kommenterte var at synspunktene deres heller blir omvendte i mitt hode - reglene/tradisjonelle holdninger, som fkm står for, er "immovable object", mens nye holdninger, som cbfn står for, er "unstoppable force". Jeg ser at det ikke var klart ut ifra den forrige posten min.

 

Edit til posten under (allerede blitt nok poster om dette) : Jeg er klar over begge deler.

Endret av TanTheMan
Lenke til kommentar

Got2b.

Plaggene er fine i seg selv, men de passer ikke så godt i lag. Og det som ødelegger mest er jakken. Den er helt grei, men sammen med slipset, skoene og buksene blir det krasj fordi disse er langt med uformelle enn jakken.

 

Hadde du hatt på en jakke som var mer mot brunt eller blå, i et litt røffere stoff, gjerne i rutemønster, tweed eller cord, så hadde det vært mye bedre. Eller en fin genser, det hadde også passet til det antrekket.

 

Hvis du skal bruke den jakken så krever den penere bukser enn de du har på og ikke så causual sko.

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemelding. Grunnen er at butikken har veldig dårlig utvalg på vanlig blå blazer, så lei av å kun bruke dress når jeg skal gjør det litt finere. Derfor ville jeg variere litt med buksevalg, for å se litt mer uformell ut, men ser også at jakken blir litt for formell for resten av antrekket. Ellers var jeg selv fornøyd, skal se om det heller blir tweeden neste gang Dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...