Gå til innhold

Å snakke mens man tenker


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har i det siste fundert over mange spørsmål. Jeg har forstått det slik at vi styres så og si 95 % av underbevissheten vår, nettopp fordi den bevisste delen (altså når du hører tankene dine i hodet ditt) bare foregår noen ganger om dagen. Du tenker ikke høyt i hodet ditt hele tiden. Så du har altså "to" hjerner.

 

Det jeg egentlig lurer på her, er om du/dere tenker mens dere snakker. La oss ta utgangspunkt i en samtale. I det du sier de ordene du sier, tenker du i "forveien" allerede i setningen, eller snakker du bare fra underbevisstheten din? (dvs. du snakker uten å tenke, det kommer fra "levra".)

 

Lurte i tillegg på om noen hadde noen bøker som angår dette teamaet? Eventuelt noe som kunne lære meg å kunne snakke bedre og mer flytende. Jeg føler at det er vanskelig å tenke mens jeg snakker osv. Og når jeg prøver så fører det også til at jeg stammer noen ganger. Har også alltid lurt på om man skal tenke høyt alle ordene man leser, eller om det er "underbevisstheten" din som skal fange opp ordene og selv lage noe logikk ut av setningen uten at du trenger å tenke på noe som helst.

 

Takk

Endret av AlexanderTheOne
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forsøk å ikke tenke, så får du se at man i realiteten tenker hele tiden, man observerer og gjør seg opp meninger o.l. Kanskje man ikke snakker konkret til seg selv, men det er nært sagt umulig å ikke tenke. Jeg leser nå en bok med noen øvelser for å konsentrere seg om øyeblikket og ikke tenke noen tanker og må bare si at du vet ikke hvor vanskelig det er før du har forsøkt. Så værsågod :)

Lenke til kommentar
Du tenker ikke høyt i hodet ditt hele tiden.
Æh, jo?

Har aldri opplevd å "tenke" høyt inne i mitt eget hode... Aldri hørt "stemmer" der heller... Så hvor man hører disse stemmene inne i hodet er jeg neimen ikke sikker på hva menes med, da jeg aldri har hatt annet enn stille tanker som bare kommer, det sier ikke noe når det skjer... Er det noe her jeg ikke får med meg med slike stemmer i hodet?

 

At vi tenker hele tiden er vel ingen hemmelighet... Har løst en masse problemer og funnet en masse løsninger mens jeg har sovet på det, som ordtaket sier.Underbevisstheten jobber HELE tiden, enten vi er vokne eller sover. Har vært tilfeller jeg ikke for mitt bare liv ikke har kunnet forstå hvorfor jeg ikke tenkte på den eller den løsningen dagen før, men det var først etter at underbevisstheten, som er omtrent 5000 ganger så kjapp (gjetter litt her, men den er kjappere enn bevisstheten uten tvil..), hadde tygget på problemet at løsningen kom. Så å sove på det er ikke dumt og ordtaket om at forhastede sluttninger ofte fører til feil har definitivt noe for seg... :)

 

 

Angående multitaske... Mange tror de multitasker når de gjør flere ting på en gang, men det er feil, vi klarer ikke å gjøre to ting på en gang, så i beste fall switch tasker de... Her er det som litt humoristisk er referert til som single tasking bedre. Bli ferdig med en oppgave før du går til neste. Dette var noe jeg opplevde ofte både på jobb og hjemme, dette at jeg hele tiden skulle gjøre som mye som mulig på en gang, altså multitaske, som å rydde samtidig som jeg lagde mat, noe som ofte førte til brent middag og rot som lå igjen overalt, så jeg begynte å gjøre en ting av gangen isteden og det var faktisk MYE mer effektivt, tro det eller ei. Nå gjør jeg meg ferdig med en oppgave før jeg går videre på neste og nå er HELE min konsentrasjon på den oppgaven jeg holder på med, ikke på alt mulig jeg holder på med.

 

Så gå for single tasking, det virker som om det går langsommere da du ikke er involvert i noe HELE tiden, men du verden hvor mye mindre stress og hvor mye mer effektivt det er å holde tankene på en oppgave og jobbe med det isteden for 2, 3 eller 4 oppgaver man bare tenker sporadisk på... Er mye mindre sliten når jeg kommer hjem fra jobben etter å ha single tasket i omtrent et halvt år nå, så den som føler seg stresset og har mange "jern i ilden" bør kanskje gi dette noen tanker og prøve det...

 

:)

Lenke til kommentar

Jeg tenker hele tiden på hva jeg skal si, om jeg ikke gjør det kjører jeg meg gjerne fast omtrent halvveis i setningen, uten mulighet til fullføre den uten grammatiske feil.

Me too... :)

 

Det hender det glipper og munnen sier ting bevisstheten ikke har "godkjent", men da er det som regel i en humoristisk sammenheng og da gjør det ikke så mye at det som kommer ut ikke alltid er "politisk" riktig... he he.

 

Som jeg sier til gutta mine, å snakke før man tenker er som å tørke seg i ræva før man driter... Helt håpløst for det meste...

Lenke til kommentar

Jeg føler ofte at det er stor forskjell mellom intuitiv og rasjonell kommunikasjon. Altså Intuitiv for meg går med på å snakke det første som faller det inn natur og respondere, jeg tenker ofte ikke da, men reagere litt mer på en slags "reflekst følelse". Mens når jeg tenker er det en litt mer kontrollert måte å respondere på, hvor jeg prøver å rasjonalisere svarte mitt til det jeg sier. Ofte syntes jeg det er best med en kombinasjon av disse to, du lar tankene flyte fritt, samtidig som du også lar litt av følelse aspektet styrer. Men selvsagt, det finnes mange former for tenkning. Hvor tilstede kan du egentlig være?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...