Gå til innhold

"Finner" ikke min harddisk når jeg prøver å installere w7


Anbefalte innlegg

Mekket og lagd ny datamaskin, alt skulle være i orden, kan nå ikke finne (eller evt skrive til) min eneste harddisk når jeg prøver å installere w7, jeg vet ikke hva jeg skal gjør med det.

 

Forslag på nettet er å: "installere driveren"-; hvordan? Driveren jeg lastet ned på internett via laptopen er et program som krever et OS for å kjøre-Aka useless.

 

Annet er å "2. Within the system setup program, instruct the system to auto detect your new drive." Jeg kan ikke se dette, jeg er inne på Bioset og det valget finner jeg ikke. (det kan sies at hovedkortet allerede finner den i listen over opptatte porter tho)

 

 

Problemet er at når jeg kjører w7 cd'n inn og starter installasjonen, så finner den ingen drivere i listen, jeg trykker da "load drivers" hvorav jeg finner disk© som jeg går utifra at det er, men da jeg velger den får jeg beskjed om at den må settes opp først, hvorav jeg trykker ok, og får da feilmedling at den ikke har acess eller mangler driver(e).

 

Hva er neste step nå?

SEAGATE BARRACUDA 7200.12 er harddisken btw, men jeg finner ingen spesifikk driver installasjon for kun denne på nettet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1 : Sjekk at alle kablene er satt på plass riktig. Prøv også en annen tilkoblingsport på hovedkortet.

2 : Husket du strømkabelen til Harddisken?

3 : Sjekk at Harddisken dukker opp i BIOS (Del under oppstart eller knapp for å gå inn i bios).

 

Prøv også en annen Sata kabel i tilfelle den du har er defekt.

Hvis alt dette feiler bør du prøve disken i en annen maskin, det er mulig den er defekt når du har kommet så langt.

Lenke til kommentar

1: alt er på riktig plass, har til og med prøvd å bytte til en tregere sata port, uten noen annet resultat.

2: ja strømkabelen er i.

3: den dukker opp i BIOS, som jeg sa jeg har bare ikke "tilgang" til den kan det virke som.

 

Kan prøve med en annen sata kabel, selv om det virker for meg urealistisk at det er feilen grunnet det jeg har nevnt, får ikke prøvd før til neste søndag dog.

Lenke til kommentar

Nei den er ikke partisjonert og formatert, jeg brukte kanskej feil ord, men når jeg starter windows installasjonen og prøver å loade driveren får jeg beskjed om at den må "formateres" som igjen fører til feilmedling over at det ikke er tilgang/mangler driver

 

EDIT: altså for å klarifisere: den vil ikke la seg formatere.

Endret av [email protected]
Lenke til kommentar

Er det en helt ny HDD du prøver å installere på, eller ligger det ting på den fra før?

Jeg har vært borti tilfeller der jeg måtte slette alle spor av tidligere partisjoner fra disken før jeg fikk installert Windows på den, og jeg har også vært bort tilfeller der jeg måtte opprette en NTFS-partisjon med et annet verktøy før installasjonsprogrammet til Windows "så" disken.

 

Prøv et disk-verktøy av typen PartedMagic e.l. og enten slett eller opprett partisjon(er), alt ettersom hva som ennå ikke er prøvd. (En PartedMagic-USBstick kan enkelt lages med Linux Live Installer, e.l.)

 

Nei den er ikke partisjonert og formatert, jeg brukte kanskej feil ord, men når jeg starter windows installasjonen og prøver å loade driveren får jeg beskjed om at den må "formateres" som igjen fører til feilmedling over at det ikke er tilgang/mangler driver EDIT: altså for å klarifisere: den vil ikke la seg formatere.

Det høres ut som om du prøver å loade driveren fra den disken du skal installere på, og det går jo ikke.

Her menes det at du skal loade driveren fra en ekstern disk, USBstick, CD, e.l.

Lenke til kommentar

Altså dette er en helt ny PC med alle delene nye, så alt av programmer som skal brukes må kunne kjøres UTEN noe form for OS.

Jo, men du har vel tilgang til en annen PC som du kan bruke til å preppe en USB stick?

 

Last ned denne: http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

og velg PartedMagic som Linux Distribution.

 

Når USB-stick'en er klar, bruker du den til å boote den nye maskinen med. Så oppretter du en NTFS-partisjon på den nye HDD'en. Når det er gjort kan du slå av og forsøke å installere Windows igjen.

Lenke til kommentar

Altså dette er en helt ny PC med alle delene nye, så alt av programmer som skal brukes må kunne kjøres UTEN noe form for OS.

Jo, men du har vel tilgang til en annen PC som du kan bruke til å preppe en USB stick?

 

Last ned denne: http://www.pendrivel...-easy-as-1-2-3/

og velg PartedMagic som Linux Distribution.

 

Når USB-stick'en er klar, bruker du den til å boote den nye maskinen med. Så oppretter du en NTFS-partisjon på den nye HDD'en. Når det er gjort kan du slå av og forsøke å installere Windows igjen.

Ah ok, tusentakk, skal få testet det, spørsmål: dette kan gjøres fra en cd-plate og? (jeg har ikke noen usb der jeg studerer akkurat nå, men har noen 700mb-cd'er)

 

Og hva er en NTFS-partisjon, og gjøres dette og via programmet?

Lenke til kommentar

Jada, CD er fortsatt støttet, men da må du laste ned et ISO-image herfra: http://partedmagic.c...hp?id=downloads og brenne det til CD.

Merk at du ikke må legge ISO-filen på CD'en som en annen data-fil, men bruke et program som f.eks. ImgBurn til å lage en bootbar CD. (Noen utgaver av Windows har vel ISO-recorder innebygd.)

Tusen tak, skal prøve nå :) og rapportere om resultatet!

Lenke til kommentar

Kan rapportere at jeg ikke har kommet noe lengre selv med programmet, ingen forandring selv med "partioning" av harddisken.

 

Det som er er at når jeg prøver å bla den opp inni "load driver" menyen av windows installasjonen, så får jeg "cannot access, make sure its not read only blablabla"

(bla opp, altså accesse undermenyer, trykke til høyre mens den er merket)

 

 

Mens om jeg trykker enter når den er merket (altså velger driveren, og sier "load denne driveren" så får jeg "cannot find drivers for selected harddisk" eller noe i den duren-; hva er next step?

Lenke til kommentar

Dette har mest sannsynlig ingenting med partisjonering/formattering å gjøre. Oftest betyr dette rett og slett at Windows ikke har en innebygd driver som virker med kontrolleren din, og dermed ikke ser disken.

 

1. Noen hovedkort har flere typer kontrollere. Dersom du har det, forsøk den andre kontrolleren.

2. Sett kontrolleren til ATA mode i bios (dette er egentlig ikke å anbefale, og vil gi noe redusert ytelse, men kan brukes for å teste om disken i det hele tatt virker).

3. Last ned driverene til kontrolleren din og pakk de ut. Legg de på en minnepen og pek til de under installasjonen av Windows. Produsenten til hovedkortet ditt har sikkert dokumentasjon på dette, hvis ikke er jo Google din venn.

4. For de "avanserte" så kan man slipstreame inn driverene i installasjonsfilene til Windows.

Lenke til kommentar

Det er riktig som covah sier, du må ha SATA-drivere for hovedkortet tilgjengelig under installasjon. Drivere kan lastes ned fra produsentens nettsider, evt fra driver-cd som følger med HK. Det enkleste er å legge driverne ut på en minnepenn, men hvis ikke jeg husker feil så tror jeg det skal gå og skifte frem og tilbake mellom windows-DVD og driver-CD.

Lenke til kommentar

Bør nevne at jeg har flere Seagate 7200 disker selv, alle fungerer direkte fra Windows innstallasjonsplata og er også tilgjengelige via linux uten problemer.

Det er fordi du bruker et hovedkort som er støttet med drivere i Windows.

Det kan være at Windows 7 dvd'en er defekt , men jeg finner det mer sannsynlig at vedkommende har problemer med selve disken.

Det er mer sannsynlig at hovedkortet er så nytt at Windows ikke har drivere til det. Da må drivere lastes manuelt under installasjon. Hvilket merke harddisken/SSD'en er, har null betydning i denne sammenhengen.

Lenke til kommentar

Kan informere at w7 cd'n fungerer i andre tilfeller, så det kan ikke være problemet (nå får jeg ikke testet å laste ned driver før jeg drar på skolen i dag, så det må vente til jeg kommer hjem)

 

MEN jeg sliter faktisk med dette med drivere: har ikke trengt å laste ned slikt før utenom til eksterne nettverkskort bl.a.

Er det slik at det IKKE er en spesifikk driver til harddisken? og at alt jeg trenger er en generell "driverpakke" for hovedkortet?

Lenke til kommentar

Er det slik at det IKKE er en spesifikk driver til harddisken? og at alt jeg trenger er en generell "driverpakke" for hovedkortet?

Det er det jeg har prøvd å formidle, ja. Hvis du oppgir hvilket hovedkort du har, kan vi hjelpe deg å finne rett driver. Den ligger helt sikkert også på driver-CD som fulgte med hovedkortet, men kanskje ikke i siste versjon.

Lenke til kommentar

Det jeg finner rart er at den Generelle AHCI driveren som Windows 7 benytter seg av ikke fungerer out of the box med hovedkortet , det er jo heller ikke en spesielt ukjent HD her som det er snakk om og hovedkortet burde være kompatibelt med denne uten noe tukling med drivere.

 

Når det gjelder kompabiliteten med hovedkortet så skal innstallasjonsprossesen til W7 greie å laste inn Generelle drivere som brukes og en oppdatering via nettet vil så aktualisere Os'et med nyere drivere om det behøves. Innstallasjons Dvd'en / Cd'en kan også brukes på det tidspunktet innstalasjonen er så og si ferdig eller om W7 spør etter den under innstalasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...