Gå til innhold

Unormalt høy CPU temp


KanoKrakk

Anbefalte innlegg

Sitter her med en i5 2500K og en Noctua NH-D14 (med en tredje vifte på). Likevel har jeg 38-40 grader idle (RealTemp og HW Monitor viser ca det samme). Hadde tidligere en Noctua NH-C12P som ga ca samme temperaturer. Skjermkortet ligger på 30-32 grader, mens rommet jeg sitter i varierer mellom 20 og 25 (Harddiskene er i øyeblikket 25 grader). CPU er på stock clock.

 

Noen ideer på hva som kan forårsake de høye idle temperaturene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Knappenålshode med kjølepasta.

Stock clock.

Alle viftene blåser samme vei, kjøleblokka sitter godt og det er god kontakt mellom CPU og blokka. (Tok på pasta, satt på kjølern, tok av blokka igjen, da var det et tynt lag med pasta utover hele, fjernet det og tok på lik mengde pasta).

Lenke til kommentar

Noen kjappe googlesøk viser at andre med greie vifter ligger i fra 28-33 grader idle, så dette er jo litt høyere enn normalt. Ikke kritisk likevel, men med den kjølingen forventet jeg lavere tall.

 

Mulige årsaker:

  • Dårlig påført kjølepasta.
  • Vifter som blåser feil vei i forhold til hverandre.
  • Vifter som blåser samme vei, men i forhold til kabinettet blåser "mot strømmen"

Hva er load på CPU (hvor mange % brukes)?

 

Edit: Ser at noen av disse har blitt tatt opp mens jeg skrev.

Endret av RaaneHolmg
Lenke til kommentar

Kan jo også påpekes at noe av "limet" som er brukt for å binde heatspreaderen mot cpu kjernen er ganske så ubrukelig, flere Intel brukere som har fjernet denne ( veldig risikabelt ) og fått forbedret temperaturen med opp til 10c om jeg husker rett. Kjør heller stabilitetstester og prøv å ha Noctua'en på lav hastighet, den bør greie å holde temperaturene ganske så stabile og du bør ikke få noen feil i feks prime95.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Knappenålshode med kjølepasta er omtrent riktig mengde, mengden med ert blir ganske mye, dette må jo spres greit utover da og ikke med fingrene.

 

Frank

 

Uansett ikke nok til å gi 20c forskjell.

En knappenålshode vs ert vil kanskje greie å gi en forskjell på 2-4C antar jeg utifra hva jeg selv har erfart, kanskje mindre også.

Med mindre man har på et virkelig tykk lag så vil det ikke utgi en enorm forskjell så lenge man får fordelt det ordentlig og påført nok trykk mellom cpu og kjøleløsninga , da vil som regel noe av den overflødige pastaen skvises ut.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...