Gå til innhold

Hvordan fungerer yrkesfag i England og USA?


Teardrop

Anbefalte innlegg

Hei,

Lurer på hvordan yrkesfag fungerer i England og USA, er det slik som i Norge at det er noen år skole og så lærtid? Og hva heter det. "Vocational school"? (Ble spurt av en som snakket engelsk hva slags utdannelse jeg har og tror ikke jeg klarte å forklare det. Han lurte på om jeg hadde en grad i faget, men det har jeg jo ikke.) Så lurer på om noen her vet hvordan det fungerer disse stedene, og hvordan jeg kan forklare at jeg f.eks. har fagbrev på engelsk.

Endret av Teardrop
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som meg bekjent finnes det ikke yrkesfag i UK slik vi har i Norge, heller ikke læretid. Hvordan man blir f.eks elektriker der vet jeg ikke.

 

Videregående der fungerer så og si likt som allmenn.

 

Denne linken her var veldig stor hjelp til meg til å forklare hva mitt fagbrev var for noe til briter. :)

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Jeg vil anta denne Wikipedia-artikkelen vil kunne hjelpe deg en bit på vei.

 

Lærling vil på engelsk være "apprentice". Fagbrev er tilsvarende en status som "journeyman" (riktignok noe gammel tittel - de fleste vil kalle seg med yrkestittelen, eksempelvis carpenter/electrician, og bruke "licenced" som prefiks for å betegne at de har de nødvendige tillatelser og autorisasjoner for å utøve yrket).

Lenke til kommentar

Riktig som Krikkert sier ang england i hvert fall. Ofte har det vært sånn at man ikke trenger noen formell utdannelse innen et felt for å bli apprentice, ha drittlønn noen år, for så å bli licenced. Men nå virker det som for meg, at flere og flere krever at man har erfaring eller college (høgskole) innenfor et felt før man blir apprentice. Mange vgs skoler tilbyr også vocational degrees i A levels selv om Engelsk, Matte osv er obligatorisk - ergo funker det sånn som i Norge foruten at det ikke er lovfestet rett til lærlingtid + at 'lærlingtid' i England ikke er det samme som lærlingtid i Norge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...