Gå til innhold

Spørsmål ang. flybillett bestilt på expedia.com


Anbefalte innlegg

Jeg bestilte en tur til via de amerikanske expedia sidene en stund side, og skjekket itinerary nummeret mitt nå. Under flight summar står dette: "Please reconfirm your international flight reservation at least 72 hours prior to departure by contacting the airline directly."

 

Betyr dette at jeg faktisk må ringe inn til flyselskapet og bekrefte at jeg skal være med på flighten? Isåfall er det sinsykt trælete å måtte gjøre det slik.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror det skal gå bra å sjekke inn direkte på flyplassen. Jeg brukte Expedia.com på en flight fra Las Vegas til Newark i fjor. Viste bare kvitteringen i innsjekkingsskranken.

 

Ombooking, derimot, var et helvete. Var nødt til å ringe kundeservice i USA. Det tok sinnsykt lang tid. På grunn at dette kommer jeg neppe til å bruke Expedia.com igjen.

Lenke til kommentar

"reconfirmation" avhenger av flyplass og flyselskap. Det er mulig det bare var en standardmelding de nå sender til alt og alle, sjekk med flyselskapet for sikkerhets skyld.

 

Tja har ikke du hatt en erfaring med hvor man faktisk matte ringe inn? Mener a ha lest det her pa forumet. Tradstarter skriver jo ingenting om hvor i verden han skal reise, men pa generelt grunnlag sa trenger man neppe a gjore dette i vestlige land.

Lenke til kommentar

Noen ganger betyr reconfirmation at de bare ønsker et lokalt telefonnummer å varsle om det blir endringer og andre ganger betyr det faktisk at de selger plassen din om du ikke i tide bekrefter at du faktisk skal fly.

 

Da jeg fløy med AIr China fra Manilla hadde jeg ikke fått med meg teksten på kinesisk om at jeg måtte ringe deres telefon i Beijing senest et døgn før flighten for å få bli med. Jeg møtte heldigvis tidlig opp på flyplassen og klarte argumentere meg med på flyet, men fikk et dårligere sete enn det jeg hadde reservert. Hørte det ble veldig høylytt ved skranken da jeg gikk derifra og flere andre kom for å sjekke inn.

 

Reiser man til litt uvante destinasjoner er det en god vane å alltid spørre om rekonfirmasjon er nødvendig, der hvor dette er vanlig tar alle det som så selvfølgelig at det ikke informeres så klart om det. Det kan fort bli veldig dyrt å ikke spørre. Hotellet fikser som oftest rekonfirmasjonen for deg og de vet også om det er vanlig der.

Lenke til kommentar

Skal reise til Chicago fra Budapest via München og så tilbake til Budapest igjen. Ringte expedia i går og de sa at reisen min var bekreftet med flyselskapene, men de rådet meg fortsatt til å ringe flyselskapet direkte bare for å sørge for at alt er i orden.

 

Det at man må ringe flyselskapet direkte, gjøres det bare for at expedia ikke skal kunne bli saksøkt hvis noe går galt med bestillingen?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ingenting har gått galt med bestillingen din om du sitter på reisedokumenter med billettnummer, og korrekt avreise og destinasjon. Noen flyselskap krever/ønsker at man rebekrefter sin avreise (og retur) direkte til flyselskapet (altså ikke via reisebyrået), men det var vanligere før enn det er nå. Fly kan også overbooke og da kan det å være en fordel å ha rebekreftet sin reise...

Sjekk på flyselskapet sin egen side om det står noe om rebekrefting der?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...