Gå til innhold

Tråden for opptak til Politihøgskolen 2013


Gjest medlem-261816

Anbefalte innlegg

Det er bare å google "studieteknikk" så får du nok de beste svarene. For min del endte studietilværelsen ofte med skippertak, noe det gjør for veldig mange. Om du klarer det, er selvfølgelig det beste om du leser jevnt og trutt, studieåret gjennom, men erfaringsmessig er det få som klarer akkurat det. Når det gjelder studieteknikk rettet spesielt mot PHS, så kan jeg gi deg et godt råd. Begynn med juridiske oppgaver så fort du kan. Det er mange som sliter med strafferett/straffeprosess fordi de ikke har løst nok oppgaver, og så kommer plutselig eksamen litt brått på, og da får man brått litt dårlig tid...

 

Ellers så er det mange som bruker pc til å notere i forelesninger. Folk noterer ned alt som står på powerpointen foreleseren har med seg, men dette er overhodet ikke nødvendig. Powerpointene blir lagt ut på ITL i etterkant, og jeg fikk absolutt best utbytte av å følge med i forelesningene. Tror ikke jeg noterte så mye som en word-side fra forelesningene på de tre årene jeg gikk på skolen.

 

Det viktigste er at du prøver deg litt frem, og at du finner summen av teknikker som passer deg best.

 

Jada, jeg har lest litt om generell studieteknikk, men lurte på om det var noe som passet spesielt på PHS.

 

Tipset om å gjøre oppgaver er for eksempel veldig nyttig å ha med seg. Regner med man får oppgaver man kan jobbe på da.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hallo!

 

Gratulerer til alle som har kommet inn! Dere går et spennende år i møte! Er selv ferdig med første året på Kongsvinger og skal ut i praksis nå fra høsten av.

 

Om noen skulle være interessert i bøker har jeg en god del til salgs (noe beholdes selv, er greit å ta med seg videre!), så hvis / når dere får pensumlista er det bare å ta kontakt. Jeg bor i Oslo, nærmere bestemt på løkka.

 

Om det skulle være noen andre spørsmål ang b1, særlig på Kongsvinger, kan jeg muligens være behjelpelig! :)

Lenke til kommentar

3. Føler du at fag som sosiologi nå i større grad er knyttet opp mot politiyrket, og virker direkte relevant?

 

Et flott modningsfag som gjør at man på en bedre måte ser helheten og hvilken rolle politiet har i samfunnet.

 

Relatert til politioperative oppgaver i ytre etat, er det svært overflødig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen spørsmål da:

 

1. Får man tilbud om kurs i studieteknikk ved studiestart?

 

2. Hva (mener du) er det faglig vanskeligste i B1?

 

3. Føler du at fag som sosiologi nå i større grad er knyttet opp mot politiyrket, og virker direkte relevant?

 

1. Hvertfall i Kongsvinger hadde man mulighet til å delta på en 3 timers økt (mener jeg og huske) i studieteknikk. Personlig deltok jeg ikke på den, så kan ikke si noe om hvordan opplegget der var.

 

2. Personlig syns jeg Psykologi var det tyngste, dette har nok mye med at jeg ikke helt klarte å se hvorfor vi skulle ha psykologi / sosiologi. Så jeg klarte aldri interessere meg for de fagene.

Det er absolutt potensiale i sos / psy, men da burde de gjort fagene mer spennende ved å trekke flere paraleller til selve politiyrket. Det ble etter min mening altfor mye svada i disse fagene.

 

3. Føler jeg svarte på det spørsmålet under nr 2 :)

Lenke til kommentar

Les her:

 

http://phs.no/om-phs...d-arets-opptak/

 

Det er tallene for i år :)

 

Takk :)

 

 

Godt å vite jeg var egnet MTP :

 

Politihøgskolen har nå sendt ut tilbud om 720 studieplasser med oppstart høsten 2013. Ved årets opptak har det blitt gjennomført en strengere vurdering av søkernes vandel og personlige egnethet.

 

 

 

Kan dette stemme mtp nummer på venteliste ol? Jeg var selv nr 260 (?) ved Oslo.

 

Knapt 900 kvalifiserte søkere i sluttrunden er det samme antallet som i fjor.

Endret av Siimmeenn
Lenke til kommentar

For dere som har gått på phs, ville dere helst gått i Oslo eller Kongsvinger?

 

Går i Oslo, men ville valgt Kongsvinger om jeg skule gjort det om igjen. For meg blir det litt trangt i Oslo, mange studenter og litt lite personlig. Men noen liker jo det også, så for de er det supert i Oslo

Lenke til kommentar
Vedr valg av sekk kan det kanskje lønne seg å velge en pc-sekk med plass til pc og bøker :-)

 

Ja, det er rimelig klart alt :)

 

Det jeg lurer på om hvor mye man vanligvis har i sekken. Hvor stor sekk bør man skaffe seg? Holder det med en som bare har plass til laptop og skrivesaker f.eks.? Eller bør man ha med bøkene til alle forelesningene (eller er det såpass få forelesninger per dag at det uansett ikke blir mye bøker)?

Lenke til kommentar

Haha! Møter meg selv i B1-døra der! Bare å stille seg bak det Sindrehj sa om notatteknikk: I K K E ukritisk noter alt du hører i forelesningene.

 

Man føler man jobber i herdig, og alt som står på slidesene høre jo så "logisk" ut.. Så du skriver alt! Så kommer jul og eksamen, og du må lese gjennom to tonn notater, alt med andres ord, og ender opp med å åpne boka likevel...

 

La det fra meg andre semester, og fikk masse utbytte av gode notater. Personlig følte jeg "røvertrikset" er å lytte på hva foreleserne sier muntlig, og skrive ned direkte nøkkelsitater fra foreleseren (som fort er sensoren din på eksamen). Slidesene skriver gjerne definisjonene, mens foreleseren bruker tiden å forklare de muntlig - ofte vesentlig lettere å arbeide med.

 

Helt krise var det heller ikke å kunne servere sensoren min på muntlig hans eget eksempel på spørsmålet.. Lærerne har sjeldent noe imot at du viser at du fulgte med ;)

 

I B3 hadde jeg enda mer hell med det, også på skriftlig. Husker du et godt eksempel eller sitat, har du ofte mye du kan skrive/si rundt det. Og spesielt etter B2, så er det veldig mange fag hvor sunn fornuft/erfaring et godt stykke på vei gir svarene.

 

Men at det er individuelt er det liten tvil om.. Bare vær litt kritisk til hvordan du selv arbeider, så går det nok fint! PHS er langt i fra noe mensa-klubb(...).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...