Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Analrift....


daruu

Anbefalte innlegg

Har hatt lett for å være hard i magen hele livet (spiser litt uregelmessig og rører meg lite pga sykdom), men nå for litt over en måned siden var det helt ekstremt = endetarmen faktisk sprakk opp delvis. Dette var svært smertefult og blødde også endel.

 

Begynte på salve fra apoteket, men det hjalp ikke stort. Tok kontakt med lege å ble da undersøkt å rift ble konstatert. Fikk annen salve + formaning om å spise mye fiber, ta lactulose + drikke mye vann.

Dette hjalp heller lite, og det var fortsatt svært smertefult å gå på do, samt også sterk svie en tid etterpå.

Besøkte igjen legen, fikk ny salve og beskjed om å ta ett varmt bad etter hvert dobesøk. Ei heller det hjalp, og nå før helgen ble det helt ekstremt vondt noe som igjen resulterte i en tur til legevakta.

Da hadde jeg fått eksem på utsiden rundt endetarmen, i tillegg til riften...

 

NOK en ny salve + stikkpiller ble skrevet ut, og disse virker som fungerer LITT bedre, men fortsatt er ett toalettbesøk ekstremt smertefullt. Men noe som nesten er verre er at det 1-2 timer etter dobesøk begynner å svi forferderlig, å det gir seg ikke før mange timer senere.(Det begynner å gro?)

 

Selv om jeg tar 30ml lactulose (som er maks det jeg fikk lov til å ta av legen), spiser mye knekkebrød og drikker mye vann blir ikke avføringen myk nok til at det ikke sprekker opp etter hvert dobesøk.

 

Noen som har tips til hva annet som kan hjelpe mot hard mage? Evt generell smertelindring?

 

Har kortisonkrem, kortisonstikkpiller og smertestillende å kose meg med for øyeblikket, men det funker bare sånn noenlunde...

 

Ringer også fastlegen igjen så fort det åpner, bare så det er nevnt også.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøv fiber fra grønnsaker isteden for korn. Kutt ut gluten en periode og se om det hjelper. Skal du ha korn så velg først og fremst havre(gryn). Lactulose kan ødelegge noen menneskers tarmflora, så jeg ville prøvd en periode uten det men med rådene jeg har gitt. Be også fastlegen ta blodprøver på de vanligste matallergiene som egg og melk. Det var det som var problemet mitt :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg har noe av de samme problemene som deg. Jeg får det av at jeg er kroppsbygger og dermed fører i meg ekstreme mengder mat i perioder, som da fører til 5-6 turer på do iløpet av en dag.

Og da er det viktig at det som kommer ut har rett konsistens, at dopapiret er mykt og at jeg slipper å tørke meg 100 ganger hver gang jeg er på do. Dette har en tedens til å skjære seg siden jeg har skole, jobb og alle andre forpliktelser som en ung voksen har i dag. Så stress og div andre faktorer spiller inn.

 

Så det slår aldri feil at jeg ender opp med analrifter, hemoroider og utslett minst en uke hver mnd (som oftest 2-3 uker). Jeg var plaget med dette helt til jeg skiftet om på noen matvarer.

 

Jeg kuttet ut brød. Hvetemel er som lim i magen, og passer dårlig i en menneskekropp (pluss at fullkorsnbrød koster 30kr stk). Så startet å spise knekkebrød (Wasa Sport +, og Havre). Koster 14 kr pr pk.

Begynte å drikke et glass Biola hver morgen. Og kanskje et til kvelds også. Dette hjelper masse!

Begynte også å spise mer frukt, som; banan, eple, appelsin, ananas, druer og melon. Dette satte litt mer fart på ting, og alt gikk masse lettere.

 

Etter jeg gjorde disse forandringene har ting blitt masse bedre, men har fortsatt AC3 Comfort på badet som må brukes av og til. Men ikke så ofte som før ;)

Lenke til kommentar

Spiser du NOK? Drikker du også nok?

 

Jeg kan ha overaktig blære, noe som kan føre til at jeg må tisse altfor ofte. Det jeg syns hjelper er å bruke lambi toalettpapir og væte papiret før jeg bruker det. Det er mykt, deilig, og du slipper å få følelsen av at du tørker deg med sandpapir. Gjør også det som forebyggende.

 

Ellers, når jeg faktisk har fått sår, så bruker jeg rett og slett Natusan baby intensive care repair cream. Finnes på matvarebutikken, står i babyhylla, har grønn kork og grønn skrift. Den gjør UNDERVERKER.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...