Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pc skrur seg av


Anbefalte innlegg

PC skrur seg av under gaming.

 

Har nylig montert vannkjøling på cpu og skjermkort da jeg trodde det var problemet. Av og til viser den blåskjerm før den skrur seg av, men som regel skrur den seg bare av. Får heller ikke skrudd på pc før ca 10 min etter den skrur seg av.

 

Det fungerer heller ikke å restarte PCen lenger. Prøver jeg å restarte fra windows skrur den seg av, og jeg må vente ca 10 min før jeg får skrudd den på igjen.

 

Har sjekket bios, og der det skal være 5v, er det 5.6 i rød skrift.

 

Det som er rart er at hvis jeg setter pc i vinduet, med kald luft rett inn i kabinettet skrur den seg ikke av under gaming, men om jeg prøver å reboote den, må jeg fortsatt vente før jeg får starta den igjen.

 

Noen som har peiling på hva det kan være? Kan det tyde på at psu er for varm eller er dårlig/defekt pga at den viser 5.6v i bios?

 

 

-Corsair Powersupply 550W Black, ATX/EPS

120mm Fan, 4xSATA, SLI, WxHxL

 

-Intel Core? 2 Quad Q9550 2.83GHz Socket

LGA775, 1333MHz, 12MB, BOXED w/fan (Corsair H40 Hydro Series CPU Kjøler)

 

-ASUS P5Q SE2, P45, Socket-775

DDR2, ATX, GbLAN, ICH10, PCI-Ex(2.0)16

 

-Corsair TWIN2X PC6400C5DHX DDR2 4GB KIT

Kit w/2x 2GB XMS2-6400 dimm's, CL5-5-5-18, 800MHz,

 

-Seagate Barracuda® 7200.12 1TB

SATA 3.0Gb/s, 32MB, 7200RPM

 

-MSI GeForce GTX 275 896MB PhysX CUDA

PCI-Express 2.0, "Twin Frozr OC", GDDR3, 2xDVI, HD

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Har byttet ut strømforsyning og nå er volt er nå ok i bios. Pc restarter seg fortsatt tilfeldig med en blåskjerm. Virker heller ikke som det har noe med gaming å gjøre, fikk blåskjerm et par ganger når jeg bare hørte på spotify i går. Men etter bytte av strømforsyning har jeg ikke lenger problem med at pc ikke vil skru seg på etter en slik blåskjerm.

 

Takker for alle tips jeg kan få her :-)

Lenke til kommentar

Kjørte memtest86 100% en runde uten feil, men skal kjøre den i hele natt for å se hva som skjer.

 

Kjørte også en stresstest med prime95, da kjørte jeg in-place large FFT s. Fikk da feil på worker 1 og 4 med en gang, mens 2 og 3 kom seg gjennom en hel test.

 

Cpu og gpu ligger på ca 45 og 41 grader under testen

 

52793143.jpg

Shot at 2012-06-17

Endret av AndersAu
Lenke til kommentar

har tatt noen tester med memtest de siste nettene. Jeg fikk rundt 40 feilmeldinger når jeg testet med begge rambrikkene i ca 11 timer. Har nå satt brikkene i de to andre slottene som ikke er brukt før, og fikk da ingen feilmeldinger på ca 20 timer.

Det står jo i manualen at hvis jeg har to rambrikker skal de stå i slot a1 og b1 slik de normalt sto. Gjør det noe skade at jeg nå har dem i a2 og b2? Har vertfall ikke fått noe blåskjerm etter det.

Lenke til kommentar

Har du sjekket at blokkene til vannkjølingen faktisk har god kontakt med cpu og gpu, at dem ikke er "feilmontert" med liten kontaktflate mot cpu/gpu.

 

Anngående blåskjerm. Hvis du går inn i control panel ->system->advanced system->start up and recovery og fjernet krysset for automatic restart, så rebooter ikke pcen når du får blåskjerm og du har mulighet til å notere ned feilmelding/ta bilde av feilmelding med mobilen og poste den her i tråden.

 

Ved å sette rambrikkene i feil slott kan det føre til singel channel memmory i stedet for dual channel som i prinsippet kutter minnebåndbredden din med 50 prosent.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...