Gå til innhold

Bulldozer vs Ivy Bridge på server pc


Bulldozer vs Ivy Bridge på server pc  

13 stemmer

  1. 1. Om du skulle bygge en server pc med virtuelle maskiner for javaservere, hva ville du valgt av



Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan være en idé å finne ut om operasjonene en har er spesifikt avhengige av cpu-ytelse eller ei før en bestemmer seg. Om størsteparten av prosess-diagrammet går i flytting av data, eller om en stadig fullfører prosesser før det må regnes mer igjen - så kanskje en kunne slippe unna med en billigere løsning for samme ytelse.

 

Eller om du klarer å få flere prosessorer for samme prisen, så er det sjeldent det ikke er bedre enn færre men kjappere prosessorer.

Lenke til kommentar

Alle AMD vs Intel tråder kan brytes ned til to punkter, budsjett og spesielle arbeidsoppgaver. Vil du spare penger, ikke er ute etter bleeding edge ytelse og ikke har planer om å drive med avansert virtualisering eller kompleks kalkulering så ville jeg gått for AMD.

 

Nå driver du en Minecraft-server og du har lite å tjene inn på nitpicking av ytelse, så gå for AMD.

Lenke til kommentar

Strømforbruket spiller en betydelig rolle ved servere som skal være aktive / ved full load 24/7/365. Forskjellen i TDP er 48Watt i favør av i7-3770k, så mitt valg ville vært enkelt sett fra et miljømessig synspunkt. Overklokkes CPU på serveren(e) blir forskjellen enda større. Nå kommer selvsagt også belastningen inn som en faktor, er denne idle det meste av tiden så vil FX-8120 være et bedre økonomisk valg.

Lenke til kommentar

Enkelt og greit, jeg hadde nok valgt en Amd cpu selv om den yter dårligere i enkelttrådede applikasjoner.

Server messig er den ikke så ille og så må jeg innrømme at jeg personlig liker Amd pga at de er den eneste reele utfordreren til Intel, men skal jeg anbefale en cpu per dags dato er det nok Intel til andre.

Lenke til kommentar

Begge er flerkjerne prosessorer, med henholdsvis 4 og 8 kjerner. 3770K emulerer 8 tråder som av programvaren oppfattes som 8 kjerner for å si det svært enkelt, på denne måten, nede til høyre i bildet:

post-53451-0-41742500-1337524924_thumb.jpg

Dette er en SB i7 2630QM men antall kjerner / tråder er likt som 3770.

Lenke til kommentar

Så også litt på 8150, men den eneste forskjellen på 8120 og 8150 er ghz, og det kan fikses med en mild overklokking. Sålangt holder jeg meg til amden men kan godt vær at jeg bytter senere. Hva ville dere valgt vis dere ikke tenker økonomisk?

Endret av asle12
Lenke til kommentar

Du må nesten komme med litt mer enn det der :

 

*Har du Amd hovedkort fra før av?

*Kan du bruke så mye penger du ønsker?

*Hva blir hovedbruksområdet?

*Har du noen krav til effektivitet og strømforbruk over tid?

 

Det kommer snart en ny Amd cpu på markedet som skal være en forbedring av FX , forvent en god del forbedringer som kan gjøre cpu'en noe mer konkurransedyktig.

Lenke til kommentar

Du må nesten komme med litt mer enn det der :

 

*Har du Amd hovedkort fra før av?

*Kan du bruke så mye penger du ønsker?

*Hva blir hovedbruksområdet?

*Har du noen krav til effektivitet og strømforbruk over tid?

 

Det kommer snart en ny Amd cpu på markedet som skal være en forbedring av FX , forvent en god del forbedringer som kan gjøre cpu'en noe mer konkurransedyktig.

Jeg har Asus sabertooth 990fx

Jeg kan bruke så mye penger jeg ønsker

Hovedbruksområdet blir flere minecraft servere med virtualisering program jeg brukar da er Oracle VM VirtualBox

Strømforbruk har ikke noe og si for min del og effektivitet er jeg ikke helt sikker på hva du mener. Faren min har en mac mini med intel core i5-2415m 2.30 ghz, og jeg lastet ned virtualiseringsprogrammet på den og flyttet serveren der. Prosessoren jobbet mindre der, og 3770k er jo mye bedre enn den som er i mac minien der, så sjangsen for at jeg bytter prosessor er 80%

Endret av asle12
Lenke til kommentar

Jeg betaler ikke strømregningen selv. Men ikke tenk økonomisk. Jeg har hørt at singelcore ytelsen er mye bedre på 3770k en 8120, og at 8120 er en multi-core prosessor.

Ja, bedre ytelse på singelcore hos intel. Så hvis du har... to virtual-box "klienter" med en kjerne til hver, og ingenting annet, så velger du 3770k - hvis poenget er den absolutt høyest mulige ytelsen.

 

..Spørsmålet er om du faktisk får bedre jevn ytelse om du bruker to kjerner på hver virtuell klient. Eller om det skjer noe med den siste serveren når du spiser av virtuelle tråder. Jeg vet ikke det. Har ikke peiling. Jeg har sett praktiske eksempler der "uforutsette" ting kan kjøre pent og rolig uten problemer på det oppsettet, der en enkelt kjerne fikk trøbbel. Men det var på veldig mye lavere hastighet, så jeg vet ikke.

 

Så hvis du har planer om å kjøre.. fire servere på et amd brett med 8 (fysiske) kjerner. Og at det faktisk blir trøbbel om du gjør det samme på virtuelle tråder.. så kan det jo være at du faktisk får bedre ytelse på amd-brettet helt fra begynnelsen av (før du overklokker). Men jeg har ikke testet det, så det er vill gjetning på gang her nå..

 

På den annen side - hvis du bare kjører en server av gangen.. hvorfor velge et så dyrt og stort kort? Du vil få bedre ytelse (og fremdeles mindre strømforbruk, osv) om du kjøper et dumpet i5 brett, og overklokker det til det knitrer, ikke sant.. :)

 

Samtidig er det jo et poeng at du ikke er i nærheten av minimum-specs uansett. Så hvor nyttig det egentlig er å gå for marginalt bedre single-core ytelse.. Er veldig usikker. Samtidig får du med en haug integrert grafikk og Ivy-bridge du jo ikke kommer til å bruke..

 

Men det har noe bedre single-core ytelse, det er helt riktig..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...