Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har hatt java nybegynnerkurs denna våren og hakke egentlig giddi å lest så mye.. tenkte jeg skulle begynne nå men fant ut at det var ganske mye.. kan jeg få noen tips om hvordan jeg kan lære java på ei uke??

 

fant ut også at vi kan ta med masse ark og sånt på eksamen så hadde vært fint om dere gadd å hive litt kode her (som forklarer basicsa), slik at jeg kan ta med det.

 

tenkte hvis jeg har med masse kode så blir ikke eksamen så ille ikkesant.. tror ikke vi kan ha med boka, men men..

 

er java vanskelig?? tror dere at jeg kan fikse det på ei uke?

edit:

if positiv {

system.out.println("takk gutta");

else

system.out.println("hjelp please");

}

(liten java-spøk hehe)

Endret av VidarKaukanes
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg har ganske godt språkøre da. fikk sekser på en prøve i engelsk på videregående og hadde 4 i fransk uten å gjøre noe spesielt..

 

har hørt at hvis du er god i språk så har du lett for å lære programmering..

 

fant ut at jeg har eksamen i HTML først da så jeg har litt mer enn seks dager på meg til javaeksamen. kan vel høre med gutta på html forumet hva jeg skal gjøre for å lære meg html fort. selvom html egentlig bare er vanlig tekst med noen klammer rundt hehe dere java-gutta ler vel av html folka

Lenke til kommentar

Er begrenset hva du kan lære deg av programmering på seks dager, hvertfall om du ikke kan noe fra før. Lær deg det absolutt grunnleggende (og forstå det), ta med et trillebårlass med hjelpeark og sats på det beste (det vil si såvidt bestått). Lykke til.

Endret av Elvorn
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er begrenset hva du kan lære deg av programmering på seks dager, hvertfall om du ikke kan noe fra før. Lær deg det absolutt grunnleggende (og forstå det), ta med et trillebårlass med hjelpeark og sats på det beste (det vil si såvidt bestått). Lykke til.

 

Dette ^ Har vært oppe til noen eksamner hvor jeg har hatt begrenset med tid å lese på. Dog ikke noe IT- relatert. Det som går igjen er å kunne det heeelt grunnleggende, og deretter gjette seg litt frem til hvilke dypdykk du bør ta. Kanskje du treffer blink? Jeg har truffet blinken noen ganger, andre ganger ikke...

 

EDIT: sent på kvelden = elendig setningsoppbygning.

Endret av FlinkeFreddy
Lenke til kommentar

hva er vitsen med stor s og sånt a.. koden trenger ikke å være helt sexy for å være riktig

Kode skal være sexy for å være riktig. Poenget med kode er ikke bare at den skal fungere, den skal også være lesbar - og enkel for andre å forstå - og da har man mange små regler å forholde seg til. En regel som pleier å gjelde alle språk er at namespaces og klassenavn alltid skal ha stor forbokstav. Klassenavn skal i hovedsak være substantiv - og metodenavn er som oftest verb.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det å lære grunnleggende java på en uke med tanke på et nybegynner kurs skal ikke være umulig.

 

Det spørs hva slags eksamen du skal ha, på hva som er lurt å lære. Skal du på eksamen skrive kode eller skal du snakke/skrive om de ulike begrepene i java?

Lenke til kommentar

Learning by doing er et godt tips.

 

Skaff deg et program for å programmere Java i. Netbeans, Eclipse eller lignende. Helst noe skolen din bruker.

 

Forstå grunnleggende programmer ved å lage et program som skriver ut noe banalt (Hello World!)

 

Programmer noe litt mer komplekst som for eksempel tre på rad (tic tac toe). Begynn med at du styrer både spiller en og spiller to. Utvid så til å kunne spille mot pc-en. Når du klarer det har du lært mye grunnleggende som du garantert får på eksamen. Hvis du i tillegg innfører vanskelighetsgrader er du ennå et stykke på vei.

Lenke til kommentar

Nja jeg har ikke orka og lest andre replies siden du ikke har gidda og lært deg pensumet ditt før eksamen :).

 

men kan uansett gi deg en link til en rekke tutorials jeg mener selv er VELDIG gode om du skal ha en rask læringskurve.

 

Jeg vil dog anbefale deg og gro deg fast i stolen til du skal ha examen, for programmering kommer ikke av seg selv.

 

uansett GLHF, og her er linken jeg lovde deg!

 

Beginner:

 

"Advanced":

Endret av Dryper
Lenke til kommentar

Til og med på de aller enkleste programmeringseksamener er det bruk av tabeller (arrays) - hvor disse må itereres gjennom for å gjøre et eller annet. Og dette krever en viss erfaring, og er vanskelig å lese seg til bare på en uke.

 

Om ikke trådstarter har hatt meget med flaks, er han bortimot dømt til å stryke.

Lenke til kommentar

Oh man, tittet innom her for første gang nå. Fyren sier han har eksamen i et fag, så det handler om et studie med minst ett semester. Han hadde tenkt å skumme igjennom pensum en uke før eksamen? Har vært borti sånne før, here's my take on it:

 

'Hei, jeg er litt lat og treig, og nå har jeg vært litt dum også. Eksamen i java om en uke, jeg har funnet ut at det er mulig å jukse, og om jeg er flink til å prate for meg (kan fransk og engelsk) så sklir det under radaren. Please help.'

 

Ikke ta det personlig, ikke vondt ment, men verden er full av folk som vil komme noen vei uten å gjøre arbeidet som trengs. Det er usmart, og en fornærmelse mot alle de som har jobbet hardt for å komme dit de er. Ta året om igjen, do the work! :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...