Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hva mener du med at "sånn er det jo i dag også"?

Hvem har skapt er bilde på hva som er bra og dårlig? Og hvorfor er det falskt?

Ettersom jeg ikke skjønner resonnementet ditt, så skjønner jeg heller ikke konklusjonen din om at du derfor ikke ser hvorfor et land i det hele tatt skal styres.

Utdyp?

Det er systemet som skaper godt vs ondt-bildet verden preges av i dag, for å tilfredsstille sine egne behov for overlevelse. Moralen er økonomisk vekst og et økende arbeidsmarked for å opprettholde pengestrømmen. Denne strømmen sørger for at enkeltmennesker kan ha den makten de ønsker å ha. Dersom økonomien ikke hadde blitt satt i system, tror jeg ikke maktfordelingen hadde vært så skjev og urettferdig som den er i dag.

 

Jeg er anarkist, og derfor ønsker jeg ikke at noen skal styre.

 

Politikerne representerer folket, og behandler derfor de reelle problemene som folket har, reelt nok for deg? At politikere ikke stemmer om vi skal bombe en skole i stykker fordi det gjemmer seg terrorister under, som kan drepe flere om de lever videre, er vel bare bra? Å klage på at vi ikke har noen reelle problemer ettersom landet vårt er så stabilt og trygt blir litt dumt.
NEI, politikerne er en fysisk manifestasjon av makt. De representerer ikke folket utover det at vi er tvunget til å ha noen som representerer oss. De bestemmer derimot graden av direkte eller indirekte overgrep mot folkets privatliv. Jeg håper ikke du lar deg lure av illusjonen om trygghet - ikke glem at det aller meste av vold er et resultat av en stats makt(mis)bruk, direkte eller indirekte. Det staten har gjort, er å skape et problem, for siden å påberope seg som løsningen på problemet.

 

Mao: Idéen om at vi behøver en stat for å styre oss, er skapt av maktpersonene i staten selv, for å finne en legitim grunn til å opprettholde sin egen makt. Så lenge man har en sivilisasjon, vil man nødvendigvis etablere et kastesystem av en eller annen grad. Norge har selvsagt en mer horisontal maktfordeling enn for eksempel USA og mange afrikanske land (og det er bra), men vi er fortsatt altfor ujevnt inndelt, rent klassemessig.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jeg føler faktisk litt med Breivik nå. Må være kjipt å sitte å høre på folk snakke om psyken din på den måten.

 

Jeg trur selv ikke han er noe annet enn en missinformert ekstremist.

 

Jeg tror han er meget manipulerende og grundig på langtids-planer.

Lenke til kommentar

Så lenge man har en sivilisasjon, vil man nødvendigvis etablere et kastesystem av en eller annen grad. Norge har selvsagt en mer horisontal maktfordeling enn for eksempel USA og mange afrikanske land (og det er bra), men vi er fortsatt altfor ujevnt inndelt, rent klassemessig.

 

Ah, så du er sosialist! Det må jeg si du gjemte godt ;)

Endret av Shruggie
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

OK.

 

Etter å ha lest kommentarer fra høyre-folk, til og med her på forumet, så er jeg ikke sjokkert over at noen gikk det ekstra steget og faktisk handlet på meningene sine. Det er veldig mange sprø typer der ute.

 

Jeg tror det mest ekstreme er å finne på nettet - de samme typene er nok langt mer neddempet irl. "Tomme tønner, ramler mest"

Lenke til kommentar

"Dømmes av likemenn". Er ikke sikker på om dette stemmer for Breivik. Han dømmes av samfunnet, men han er jo ikke lik samfunnet,, han er høyreradikal/militant nasjonalist.

 

Forøvrig interessant deler av vitnemålet til Ulrik Malt idag. Han gjør mot slutten rede for en konsekvensanalyse rundt Breiviks funksjonsforstyrrelse/ensomhet, som da Malt mener kan lede til ekstreme synspunkt/handlinger.

 

Uansett, psykiatrien viser nok en gang hvor (kanskje tullete) den er. Her spriker det i alle retninger. Først har vi hatt en utredning, så en annen, og nå Malt i retten. Alle henvender seg til ulike konklusjoner.

Lenke til kommentar

Jeg syns det er synd at mediene, spesielt TV2, har fokus på at det er vanlig med de med Aspergers å ha drapstanker før 20 år, selvom forskeren konstaterte noe annet. Jeg har Aspergers selv, og vil ikke bli stemplet som en mulig drapsmann pga medienes vinkling av saken, og fokus på diagnostisering.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Det er nok mye sannhet i det, ja. Kjedelig at slike nettsider finnes i det hele tatt. Spireplass for dårlige idèer, basert på andre menneskers vrangsyn.

 

Jeg for min del er enig i at dette kunne vi vært foruten, men på den andre siden er det viktig å få frem i lyset all informasjon om disse ideene, og hvem som forfekter disse. Det neste er å møte de irl. for å kle av dem vrangforestillinger og misforståelser. Så tror jeg ikke det er så mye nytt de koker sammen på nett, bare kos med misnøye, og sikkert en viss fryd over å være i vinden. Jeg gleder meg til å få treffe sånne typer.

Lenke til kommentar

Det å trekke inn asperger og tourettes syndrom virker for tilfeldig i denne rettsaken.

En kan ikke trekke fram alt mulig som eventuelt er "anerledes", usosialt eller sjelden

med ABB og så bruke dette som en "forklaring". Svært mange sosiale mennesker

har gjort grusomme ting. Kan dette også brukes som forklaring eller "unnskyldning"

for grusomme handlinger? Bør sosiale mennesker helst bures inne eller mariginaliseres

på annen måte? :-))

 

Asperger er en del av et spekter av personlighetstrekk (dette må ikke bli forstått for

"vitenskapelig" men bli sett på som noe praktisk begrepsmessig). Svært sosiale

(uselvstendige) mennesker er typisk for de som jager i flokk. Ulver i flokk er farlige.

Hitlers, Stalins og Pol Pots håndlangere var sikkert svært "sosiale" og opererte i flokk.

Skal da slike personlighets-trekk brukes som "forklaring" på deres grusomme handlinger?

I så fall står en jo fritt til å trekke ut hyppige personlighets-trekk og kalle dette "sykt" og

bruke dette som "forklaring" på grusomme handlinger.

 

Nei, dette blir for tilfeldig etter mitt syn.

Endret av runeki
Lenke til kommentar

Jeg har Aspergers selv,

Da er det interessant å spørre; kan du gå god for det Malt sa i retten idag? Kan du kjenne deg igjen i Breivik?

 

Jeg svarer også da jeg har den samme førstehåndserfaringen, i tilegg til at jeg studerer psykologi. Merk at mitt svar også er postet på kvinneguiden i en lignende diskusjon, om dette skulle ha betydning:

Ulrik Malts vitnemål i dag var godt begrunnet og han hadde flere interessante poeng. Kombinasjonen Asperger's, tourettes og narsisitisk personlighetsforsyrrelse er uten tvil dekkende for å beskrive store deler av hans atferd (uten at det trenger å være den eneste riktige konklusjonen av den grunn).

Men samtidig påpeker Malt at han ikke er noen ekspert på Aspergers. Selvom han gjør en god jobb med å ikke stigmatisere lidelsen så kommer hans uvitenhet klart frem i undervurderingen av individer med Asperger's evner. Han sier blant annet at de ikke vil kunne fungere som psykologer eller psykiatere, dog på en noe flåsete måte. Som et eksempel. Aktor svarer med "det var godt å høre".

 

En svært uheldig utalelse på nasjonalt fjernsyn.

 

Faktum er at jeg kjenner personlig til en rekke velykkede psykologer med Asperger's syndrom. Jeg har også personlig skrevet med verdens muligens fremste ekspert på Asperger syndrom, Tony Attwood som påpeker at personer med diagnosen kan bli svært dyktige terapauter, og sier han kjenner flere.

 

I forhold til drapstanker: Forøvrig må jeg jo si at det å ha drapstanker er et fullstendig normalt-psykologisk fenomen. Det kan selvfølgelig bli sykelig ved tvangstanker, detaljert planlegging eller faktiske planer, men å få korte tanker om å drepe mennesker er fullstendig normalt. ALLE har det!

Endret av psychegots
Lenke til kommentar

Jeg har Aspergers selv,

Da er det interessant å spørre; kan du gå god for det Malt sa i retten idag? Kan du kjenne deg igjen i Breivik?

Noen ting kjenner jeg meg igjen i, bla; Dypt fokusert på et interessefelt, vanskeligheter med å vise følelser. Det er kun en ting Malt sa som jeg kan gå god for, 99.999% av mennesker med Aspergers er gode mennesker. Selv om man har Aspergers så kan man også være ganske sympatisk, dog i mitt tilfelle så må det trenes opp, siden jeg personlig har lite empati.

Personlig så tror jeg at Breivik er tilregnelig siden utfra det jeg har lest og sett på rettsaken, så er det mange som deler hans politiske ideologier, men som tar avstand fra handlingene hans.

Lenke til kommentar

Jeg mener at å trekke inn spekulasjoner om asperger i denne sammenhengen

er like ille som å trekke fram at ABB kanskje er homse. Man kan jo spekulere

på dette. ABB har jo litt feminine trekk og adferd. Men å trekke dette inn i

rettsaken virker som lavmål selv om det å være hemmelig homse kan være

utfordrende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...