Gå til innhold

Multicom Kunshan P150E/P170E tråden


BIG1

Anbefalte innlegg

Heisann, håper noen her inne kan velge for meg. Skal kjøpe ny bærbar pc og valget står mellom http://www.multicom....4;c:100560;fl:0 (Intel® Core™ i7-3820QM Processor, 16GB DDR3 1600MHz, INTEL SSD 120GB + 500 GB 7200rpm, NVIDIA GeForce GTX680M 4GB, Bluray brenner(Total pirs 22 272,-)

og http://www.komplett....spx?sku=757368.

 

Jeg vet hva begge inneholder, men hører litt forskjellige ting om kvaliteten på kabinett, tastatur og lyd på Kunshan 170. I tillegg lurer jeg på hvordan kjølingen er på denne i spill osv. Så håper noen med her med erfaring fra Multicoms pcer kan hjelpe med en avgjørelse. Og er redd MSI pcn følger med en haug crapware..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det siste du nevner der virker mest sannsynlig. Multicom sine pcer kommer uten for mye dil på, og er forsåvidt sånn sett greit. Hva MSI eventuelt leverer PCene sine med aner jeg ikke. Nå har jeg ikke eid en Multicom PC heller, så jeg skal ikke prate for mye om hva de blir levert med av tull og ikke.

 

Det som slår meg er at Multicom leverer bedre standardprosessor i Kushan 170E enn MSI leverer i G70. Om det er viktig, og betyr mer enn eventuell byggekvalitet får bli opp til deg å bestemme. Men jeg har likevel forstått det sånn at den generasjon Clevo laptoper vi ser her har blitt bedre på byggekvalitet enn de tydeligvis har vært? Dette kan sikkert noen andre opplyse mer om. Lyden har jeg derimot hørt om selv. Det var en amerikansk kunde på Youtube, som mente lyden var dårlig i Sager-builden av maskinen.

 

Men det er nok ingen dum PC det heller :)

Lenke til kommentar

Jeg syns den MSIen virker litt overpriset? Spesielt til å være serieprodusert.

Som nattdyret nevner så har clevo-maskiner hatt litt dårlig byggekvalitet opp igjennom årene. Men jeg gikk nettopp fra en 2 1/2 kunshan W870 til P150E, og jeg må si at byggekvaliteten virkelig har tatt seg opp. Alt i fra hvor stramt skjermfestet sitter, til hvordan tastaturet føles til hva slags materiale som er brukt. Så det er ikke noe å bekymre seg over ang. clevo maskiner lengre. Men MSI sine gaming laptoper har heller ikke rykte på seg av å ha høy kvalitet, så det er sagt.

Og ang. lyden, så veit ikke jeg om det er forskjell fra Sager til Multicom, eller om det er forskjell fra P150E og P170E, men lyden på min P150E er vel noe av det bedre jeg har hørt fra en bærbar. Det er selvfølgelig ikke bra iforhold til dedikerte høytallere og lydsystemer, men det funker fint til å se på film med inne, eller høre litt på musikk. Lyden er klar og det er grei dybde, det er også et lite spor av bass.

 

Men baalin, føler du virkelig at du trenger å oppgradere til i7 3820QM om du velger Multicommen? Grunnmodellen kommer jo uansett med en bedre prosessor enn den som sitter i MSIen, og den minimale ytelsesforskjellen fra 3720QM til 3820QM er ikke noe man vil legge merke til i praksis, og er ihvertfall ikke verdt 1500kr.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har bestilt meg:

 

Matt skjerm

GPU: Nvidia gtx 680M

CPU: i7.3720qm

 

Skal ha IC Diamond 7 på gpu og cpu.

16gb DDR3 ram (2x 8gb), blir vel oppgradering til 32gb med tiden som kommer :)

Systemdisk: intel 520 ssd 120gb

Disk2: samsung 1tb

trådløst: intel 6235

 

Nå må jeg vel begynne å spille siden jeg skal ha et så kraftig skjermkort :p

 

Jeg vurderte mSata..... meeen den teknologien er vel ikke kjapp&bra nok før om 2 år.

Endret av BIG1
Lenke til kommentar

Det viser seg at GPU'en (7970m) min blir over 100c når jeg kjører MSI Komburster. Jeg åpnet bakdekselet for å kikke på gpu kjøleren. Jeg fant ut at viften ikke sitter 100% på kjølelederen. Hos meg dekker viften 95% av kjølelederen. Dvs at noe av luftstrømmen går rett forbi hullene i kjølelederen.

 

Videre ser det ut som kjølelederen som går fra GPU til vifte sitter sjevt på GPU. Ser at det er en liten klaring mellom gpu og gpukjøler på enden der kjøleleder går mot vifte.

 

Ellers virker maskinen bra.

 

Har desverre 2pixelfeil. Irriterende!

 

Håper flere kan laste ned MSI komburster og kjøre GPU Burn inn DX11.

 

Hvilke resultater får dere andre? Hørt at GTX 680 også blir varmt i noen maskiner

Endret av Amasonic
Lenke til kommentar

Kontakt Multicom og sjekk om kjøleblokken er 100% den samme i begge versjoner av maskinen, med HD 7970M eller GTX 680M. Hvis den er det, burde du ikke ha noen problemer med å sette inn GTX 680M. Hvis den ikke er helt lik, må du skaffe deg ny kjøleblokk også. Jeg vet at tidligere oppgraderingssett til Clevo's største gamingmaskiner var å få tak i - f.eks. til GTX 480M - med kort, kjøleblokk og det hele. Jeg husker ikke hvem eller hvor, dessverre. Let i Notebookreview.com sitt Sager/Clevo-forum etter hjelp.

Lenke til kommentar

Fikk min Kunshan P170 for 14-dager siden og er veldig fornøyd.

 

 

Kjører den IDLE på:

GPU: 43 c

Core 1: 42 c

Core 2: 41 c

Core 3: 35 c

Core 4: 42 c

 

 

Gjennomsnitt CPU: 40 grader

 

 

Kjører den LOAD på: (30 min spilling BF3 - High)

GPU: 67 c

Core 1: 69 c

Core 2: 71 c

Core 3: 69 c

Core 4: 70 c

 

Gjennomsnitt CPU: 69,75 grader

 

Målingene er gjort i CPUID.

Maskinen står flatt på skrivebord uten noe annet direkte påvirkning. (Romtemp 23 grader)

Alle deler (CPU. GPU) har fått Arctic Silver 5 da den ble montert hos Multicom.

Har bestilt en Cooler Master SF-19 Storm Laptop kjøler for å kunne dra ned temperatur (ca. 10-12 grader). Den er ikke sendt men skal få tatt en test med den når den kommer.

 

Maskinvare:

GTX680M

Intel SSD 240gb

16GB Ram

i7-3820QM

Endret av Zimmerman
Lenke til kommentar

Om du hadde tenkt litt hadde du forstått at CPU temp er feil, det er ikke mulig at CPU temp er under romtemp. Speedfan leser nok av feil verdier.

 

Prøv heller med hwmonitor: http://www.cpuid.com.../hwmonitor.html

 

Ja, har således stusset over verdiene.

Har oppdatert til verdier fra CPUID... Hadde ikke innstallert på denne maskinen. Til opplysning har jeg både CPUID og Speedfan installert på "gammelmaskinen" og disse verdiene samsvarer med hverandre.

Så Speedfan leser nok feil på P170E`en...

Lenke til kommentar

Jepp...har alltid en boks Falcon Dust Off (komprimert luft) klar til støv-vedlikehold.

 

Komprimert luft er tingen for å holde temperaturene nede og få temperaturene til å holde seg nede der de skal være.

 

Anbefaler alle til innkjøp av komprimert luft og ta å gå over luftinntak/kjøleribber i maskinen

Fåes kjøpt i stort sett enhver dataforretning på nett..

 

Skal teste P170E`en på en Zalman 3000U laptop-kjøler og på en Cooler Master SF-19 snart. Blir forhåpentligvis lavere temperaturer da.

Lenke til kommentar

Kontakt Multicom og sjekk om kjøleblokken er 100% den samme i begge versjoner av maskinen, med HD 7970M eller GTX 680M. Hvis den er det, burde du ikke ha noen problemer med å sette inn GTX 680M. Hvis den ikke er helt lik, må du skaffe deg ny kjøleblokk også. Jeg vet at tidligere oppgraderingssett til Clevo's største gamingmaskiner var å få tak i - f.eks. til GTX 480M - med kort, kjøleblokk og det hele. Jeg husker ikke hvem eller hvor, dessverre. Let i Notebookreview.com sitt Sager/Clevo-forum etter hjelp.

 

Takk!

Håper noen vil kjøpe min 7970m for en billig penge! :p

Lenke til kommentar

Ser at Muliticom har tilbud på P150e MED 7970M-GPU http://www.multicom....t-p/c/p10619558

11,995kr, er dette et bra kjøp? Jeg har ikke lyst å bruke så mye mer penger enn dette.

Ser i tråden at folk ikke liker det grafikkortet. Blir det veldig varmt? Jeg bryr meg ikke så mye om støy fra vifter osv.

 

 

Alternativet mitt er en Asus G75VW med en ekstra SSD.

Endret av Snikebein
Lenke til kommentar

I går fikk jeg endelig ut fingeren og bestilte min P150E (specs. i spoiler).

 

 

 

- INTEL 3rd Generation Intel® Core™ i7-3720QM Processor

- 8GB DDR3 SO-DIMM 1600MHz (2x4GB)

- NVIDIA GeForce GTX680M 4GB GDDR5 minne

- INTEL SSD 520 180GB, Skriv: 520MB/sek, Les: 550MB/sek

- 500GB SATA 7200RPM 2.5"

 

 

 

Må si jeg ble litt usikker nå som jeg så det nye tilbudet. 3610QM og 65% Gamut skjerm (slik jeg leser det), litt mindre SSD, AMD kortet og uten OS, men prisforskjellen på 7.000 er rimelig stor. Har utsatt så lenge så nå går jeg for den jeg har bestilt, og satser på at jeg blir fornøyd med den :).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...