Gå til innhold

Ny protest mot DLD og kompani


Anbefalte innlegg

De som støtter DLD burde ta og legge inn NoScript og kjøre WireShark en tur på deres egen maskin.

Straks du har sett på dette så vil du forstå at det politikerne gjør er meningsløs svada.

Tomshardware, diskusjon.no og flere sider har script love fra andre sider, og hvert sabla script skal da ha en server tilkobling opprettet som da skal logges oppstart og nedstenging av.

Med andre ord, KUN cash rett i lomma på harddisk produsentene da det ikke er matnyttig i det hele tatt.

Kanskje det viser at du snakket med server X, men hvordan vet de at det ikke var ett program, ett script eller noe annet som startet den tilkoblingen?

 

Så har vi sikkerheten, som AltInn skandalen som da skal skifte navn til AltUt til neste år gjør det at dette blir en gullgruve.

Disse dataene er søppel for purken og oss vanlige, men gull for annonse folk, de brenner etter slike data, som blant annet kunne bli sett under CarrierIQ skandalen med HTC.

Og det er disse som gjerne vil ha DLD databasen, bortkastede penger som er bedre brukt på å strekke fiber eller utbedre veinettet.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil si CISPA skremmer like mye om ikke mer enn DLD. Men man kan vel ikke forvente at noen andre enn random youtube kanaler, eller RT skal snakke om det, ikke engang Hardware.no.

Helt enig i at CISPA er minst like skummelt.

 

DLD er noe tull uansett. Kan ikke fatte hva det kan brukes til? Ingen seriøse saker vil antageligvis bli løst ut fra dataen som samles. DLD kan kun brukes mot folk som ikke har noe å skule, fordi de som har noe seriøst de trenger å skjule vil fortsatt ha muligheten til å gjøre dette. Lett å komme rundt dette. Ingen seriøse terrorister eller pedofile ville ha latt seg tracke på denne måten. Bare å bruke diverse proxy servere. For å ikke kunne være mulig å spore bruker de kanskje flere, og de bruker gjerne ikke samme proxy servere, fordi dette da kan spores. Hadde til og med dataen blitt lagret så ville den sikkert også vært kryptert på en måte det ville vært temmelig umulig å finne ut av hva dataen som ble sendt var uten å bruke åresvis på det.

 

Uansett, som mange har sagt tidligere, DLD vil bare samle søppeldata som kun kan skade de som ikke har noe å skjule. Vi vet alle at det er sinnsykt store mengder med data som må lagres, selv om selve innholde i pakkene ikke lagres. Dette er noe av problemet og grunnen til at det utsettes hele tiden. Det er umulig å få til dette på en billig og trygg måte. Selv om det ikke en gang ble lagret på en nogenlunde trygg måte ville det fortsatt vært ekstremt dyrt. :\ Det kommer til å lekke data, 100% sikkert, og det vil ikke skade de som gjemmer seg.

Endret av MMDE
  • Liker 6
Lenke til kommentar

DLD.

Også kalt Automatisert overvåkning av et samfunn:

 

1: DLD vil bli misbrukt umiddelbart etter at det er satt i system både av myndighetene våre, og av de som skal håndheve norsk lov.

Hint: Korrupsjon.

Les en artikkel som ble skrevet igår om hvordan den polske regjering misbruker data retention directive:

http://www.eff.org/deeplinks/2012/04/european-data-retention-directive-work-polish-authorities-abuse-access-data

Slik kan din fremtid bli.

Mediabransjen vil også nyte svært godt av dette systemet i samarbeid med advokatfirmaer.

 

2: DLD vil bli kompromittert en liten stund etterpå av hackere og evt bli brukt mot den norske befolkning da systemet selvfølgelig er oppkoblet mot internett og mobil telefoni nettverk.

Hint: privat informasjon om deg som fødselsdato, bank konto, passord, hvor du bor, hvor du befinner deg, hva du bruker penger på, osv osv kan bli tilgjengelig for hele verden fordi systemet lagrer all slik informasjon.

Man må være svært naiv og kunnskapsløs hvis man tror noe annet.

 

Her har regjeringen i Norge mulighet til å skape et frykt basert samfunn hvor det vil være svært farlig å bruke elektronisk kommunikasjon.

 

Hvor kommer ordet demokrati inni bildet her? Hvor ble det av Norsk Lovgivning?

Syns folk at dette er helt greit?

Endret av Neonlight
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Syns folk at dette er helt greit?

 

Folk flest synes desverre ikke at det bare er "helt greit". Med litt strategisk lufting av tema som pedofili og terrorisme på strategisk valgte tidspunkt, så kommer folk flest til å be om å bli overvåket.

 

Dessuten har jo ikke folk noe å skjule. Er du mot DLD, støtter du pedofile og terrorister. Mest sannsynlig har du noe å skjule også :nei:

Endret av Dummst
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Folk flest synes desverre ikke at det bare er "helt greit". Med litt strategisk lufting av tema som pedofili og terrorisme på strategisk valgte tidspunkt, så kommer folk flest til å be om å bli overvåket.

 

Dessuten har jo ikke folk noe å skjule. Er du mot DLD, støtter du pedofile og terrorister. Mest sannsynlig har du noe å skjule også :nei:

 

Jeg kan ikke fordra dette argumentet. Det at jeg ikke har noe særlig å skjule betyr vel ikke at jeg ikke kan være imot overvåkning?

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Selv har jeg ingenting å skjule i forhold til kriminelle handlinger, men det er absolutt elementer i livet mitt jeg ikke ønsker at alle skal vite om.

Det kan være spesielle interesser der man besøker nettsteder som tar for seg disse interessene.

Det kan være at du mottar psykologisk hjelp, har en sak med barnevernet eller at du handler i butikker som selger spesielle ting, noe som er typiske ting man ikke ønsker at alle vet om.

Jeg tror alle har elementer i livet sitt de ønsker å holde privat, altså de ønsker å ha et privatliv. Muligheten for dette reduseres betraktelig med innføring av DLD.

 

Noen argumenterer med at det bare er "litt" som blir lagret, men hvor mye skal til før dette er endret? Har du først låst opp døren er det absolutt ikke vanskelig å åpne den helt.

Andre argumenterer med at informasjonen allerede ligger lagret hos diverse leverandører. Jeg synes det er bedre at informasjonen ligger spredt slik at ikke hele privatlivet blir blokket hvis noe lekker.

Hvorfor bruke x antall hundre millioner kroner på noe som ikke bidrar særlig til økt oppklaring av kriminalitet, men begrenser personvernet og tar utgangspunkt i at alle er kriminelle?

 

DLD er et dyrt system som kun fanger opp informasjon som er interessant for de som driver med markedsføring, utpressing og uthenging.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det handler om aa ikke akseptere aa bli overvaaket, fotografert, logget og filmet hvor man enn gaar - fordi ingen har noe med det. Da blir det at du ikke har noe aa skjule sekundaert.

 

DLD og ACTA staar for et skritt i feil retning, det handler om aa ikke aapne opp for verre ting etter som tiden gaar.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...