Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Eg har lest utrulig mye om både H2 og R3 og 550D. Og har funnet ut at 550D vil koste meg 300-400 kr ekstra. Uten at eg vil bli noe mere fornøgd med den.

 

Sweclokers er vel de eneste som er negatve til H2. H2 er den stilaste av desse 3, men også den varmaste så vist eg skal bruke H2 må eg bruke 5 vifter.

 

Det er er H2 eller R3. Og eg vil ha viste styring manuelt ikkje fra hovedkortet. Føler det er mere praktisk, kvar gang eg feks spiller må eg inn i Xpert og skru opp eller ned viftene osv, bedre å bare trykke på 1 knapp på kabinettet.

 

var ikke så vanskelig, men nå er jeg blitt veldig vandt til å lete etter ting på Dustin da :)

 

http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

 

 

Hvis du ser på forrige side har jeg en link til fan splitter på dustin...

 

Denne må brukes med Hovedkort.

 

Det eg trenger til R3 og H2 er denne: http://www.komplett....BE-9D52E5984D4D

Endret av costa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når eg tenker over det kan eg ikkje bare kjøpe feks 2 samme vifter, kutte ene kabelen koble den til den andre og etter det koble dem begge samtidig i 1 3pin. ?

 

Burde vel vere ganske enkelt? Trur de vil få nok strøm og at 3 pin, 3 kabelen skal lett påvirke farta til begge vifter?

 

Noen som har erfering med slikt?

Lenke til kommentar

tro meg. du vil ikke basere deg på en manuell viftekontroller kontra den som ligger på hovedkortet. Fanxpert er lysår bedre. Via fanxpert kan du kontrollere dem basert på temperatur og sette responskurven til viftene manuelt basert på hvordan DU mener den skal være (eller velge en av de innebygde profilene).

 

I mitt tilfelle kjører jeg 2x230mm bitfenix vifter (front og topp) på en 3-pins hovedkort header via en y-splitter, og 2x140mm PWM vifter (CPU hsf+back exhaust) via CPU PWM headeren og en y-splitter til. Dette funker helt ypperlig. Tidligere brukte jeg viftekontrollen på kabinettet (som kun er et manuelt tre-trinns potmeter uten mulighet til å styre basert på komponent-temperatur), og synes viftekontrollen, samt responsområdet viftene bevegde seg på var altfor dårlig når jeg brukte den. Kabinettviftene fikk altfor mye strøm selv på laveste setting, og spant dermed langt raskere enn de trengte, ergo mer støy ved lav bruktintensitet.

 

Lite point of interest til: OM ikke fanxpert skulle holde til alt du vil bruke den til (ville tippe den er nok, men finner ikke manualen på annet en kinesist/japansk så jeg kan ikek se hvor mange av fan-headeres som er koblet opp mot fanxpert på Z77) har man også et software alternativ som heter speedfan som kan gjøre jobben, dog den er litt mer knotete å sette opp.

Endret av Locklear
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har lest litt om xan xpert 2 og ser at den er utrulig. Så kan egentlig basere meg på den fordi eg kan faktisk lage ulike vifter kurver for automatisk vifte styring slik eg liker det.

 

http://images.hardwarecanucks.com/image/mac/articles/ASUSZ77Preview/ASUSZ77Preview33.jpg

 

Gjenstår å finne ut kor mange vifter eg kan kontrollere på Z77 uansett så kan eg skaffe meg split vist ikkje. Fant desuten split på Dustin home. http://www.dustinhome.no/deltaco-stromadapter/product/5010050774

Lenke til kommentar

4 pins tviler eg kan få tak i den x) Nei men har uansett funnet ut mye om ka eg skal ende opp med. Trur det blir R3 kabinett så lenge og vidare korleis eg skal ende opp med vifte styringa vil eg funne ut.

 

Eg skal bruke 6 vifter til sammen. Og med de kan eg bruke y split til 6 vifter. Slik at eg kan styre 6 vifter med 1 kontroller via split. Skal også finne 4 vifter med molex slik at de kan få nok strøm alle når eg styrer dem via 1 kontroller.

 

Før eg tester ut styringa for 6 vifter med manuell kontrolleren skal eg teste ut fan zpert 2 og skal få tak i split kabeler slik at eg kan kontrollere 6 vifter til sammen.

Endret av costa
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Eg har kiket lenge på ulike deler og endte opp med dette. På denne lista har eg ikkje hardisk siden eg har tilgjengelig 3 uliker hardisker. Velger 8 gb istedenfor 16 fordi eg har ikkje behov for mer, i5 som eg skal overklokke og z68. Eg slipper å vente på ivy bridge siden eg ser ikkje behov for å gå til den. Ytelse messig er det små oppdatering.

post-105099-0-94702900-1334853007_thumb.png

Lenke til kommentar

Du har ikke slingringsrom til Obsidian 550D og Gentle Typhoon AP-13-vifter?

 

Har nettopp satt opp mitt nye oppsett med 550D, GT og Nosieblocker-vifter, Thermalright Archon CPU-kjøler og Thermalright Shaman GPU-kjøler. Med alle viftene på 5V via viftestyring hører jeg dem ikke i det hele tatt! No joke. Jeg har av- og på-knapp til alle viftene, og når de er innstilt på 5v, og jeg skrur dem av, hører jeg ikke forskjell selv med øret helt inntil kabinettet.

 

Kort fortalt; Obsidian 550D, 4stk GT AP-13, én stk Thermalright Archon CPU-kjøler med TY140 vifte, så kan du heller oppgradere til Shaman GPU-kjøler senere (koster 800,- :s). Viftekontroller fra NesteQ. Dette får du på techbay.no.

Lenke til kommentar

Har komt til slik oppsett mini atx og fractal mini skal bruke 5 vifter til sammen.

Eg trur eg skal klare å styre alle viftene med kontrolleren og vist eg ikkje klarer det er det ingen krise eg kan koble 2 til hovedkortet. Valgte å gå for mini istednfor vanlig atx for å prøve noke nytt. Hovedkortet er bra for gaming, i5 er bra for gaming gtx 680.

 

Trur det meste er i boks. Trur ikkje eg kan få stillare og kraftigare ytelse enn dette for samme pris. Noen som er uenig?

post-105099-0-20930600-1334875185_thumb.png

Endret av costa
Lenke til kommentar

Ser jo bra ut det der. Men seriøst, har du penger, bytt ut viftene med Gently Typhoon AP-13! På full guffe hører man bare en deilig lyd av luft i bevegelse. Faktisk ikke plagsomt i det hele tatt. Som 'added bonus' er de l-y-d-l-ø-s-e på 5-7v. En no-brainer spør du meg.

 

PS! Er FD-mini støydempet? Hva er makslengde på skjermkort, og makshøyde på cpu-kjøler?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...