Gå til innhold

Hvilken distro?


Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp bestilt en ny SSD og tenkte bruke den til linux. Jeg har tidligere brukt Ubuntu. Jeg startet å bruke Ubuntu i 2005 og har brukt det periodevis fram til kanskje 2010.

 

Problemet mitt nå er at Ubuntu har begynt med Unity eller hva det nå er, og jeg likte veldig godt GNOME (v2 sikkert?). Jeg har ingen problem med å lære meg gnome3 eller unity eller hva som brukes, men jeg vil gjerne vite om Ubuntu fortsatt er veien å gå -- så får jeg heller endre til gnome3 om nødvendig. Jeg har ingen ting i mot å bruke en mer krevende distro da jeg liker å lære nye ting, men liker det med Ubuntu at det var så brukervennlig.. det jeg liker best med Ubuntu er sikkert det at det er det eneste jeg noen gang har brukt.

 

 

Kjør på med anbefalinger. Det være Ubuntu eller andre distroer.

 

(beklager formuleringer og diverse, sitter på jobb så har ikke så mye tid til å tenke gjennom hva jeg skriver)

Endret av Zodihax
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hm, men hva om jeg liker Unity da? Kanskje jeg skulle liveCDa litt, men føler ikke jeg får skikkelig inntrykk av det.. hmf, ikke lett luksusproblem dette med distroer :)

 

 

Mye lettere før når jeg var ny og Ubuntu var naturlig for nybegynnere, men når jeg kan litt mer nå enn da og Ubuntu ikke lenger er naturlig..

Endret av Zodihax
Lenke til kommentar

Gikk for Mint. Har fått ting til å fungere (mye lettere enn hva det har vært på Ubuntu ~9.x), men liker fortsatt ikke grensesnittet noe særlig.. Finner ikke fram i den her MATE-greia jeg starta bruke, men men.. Kan vel prøve Cinnamon og se om det blir annerledes. :p

 

 

edit:

og er det noen drawback med å kjøre et script på startup som er som dette:

sudo rm [en path]*

sudo razerd

 

jeg måtte nemlig kjøre rm på den adressen, ellers ville ikke razerd starte (Adress already in use) -- men følte det ble litt jallaløsning på det hele, dunno :p

Endret av Zodihax
Lenke til kommentar

Ubuntu har en plan og en retning, mint er IMO noen sammenrørte greier for å blidgjøre alle på en gang og det ender opp med halvgode løsninger på alt, Jeg bruker ubuntu 11.10 med gnome3 og jeg stortrives med å bruke gnome 3, unity syntes jeg derimot var helt grusomt å bruke og er det første som blir erstattet på en clean ubuntu install hos meg.

Lenke til kommentar

Ubuntu og Mint er jo to av samme art. Liker man ikke det ene liker man ikke det andre, imho. Når det kommer til Ubuntu har jeg i lang tid holdt meg til 10.4 LTS siden det er litt varierende kvalitet på versjonene "i mellom". Så det er ikke perfekt noen steder.

 

Gikk for Mint. Har fått ting til å fungere (mye lettere enn hva det har vært på Ubuntu ~9.x), men liker fortsatt ikke grensesnittet noe særlig.. Finner ikke fram i den her MATE-greia jeg starta bruke, men men.. Kan vel prøve Cinnamon og se om det blir annerledes.

 

MATE greia er jo en fork av Gnome 2 som du er vant med fra før.

https://en.wikipedia..._environment%29

 

Var forresten en positiv overraskelse å finne MATE i Mint 12. Var ikke klar over dette før jeg nylig testet Mint og tilfeldigvis valgte MATE før jeg logget inn. Voila presto, "Gnome 2". Mint er akkurat det jeg skulle ønske Ubuntu var, med Gnome 3 og Mate.

Lenke til kommentar

Zodihax: Prøv Debian. Da slipper du unity og sånt crap :)

 

Der er det du som bestemmer hvordan du skal ha det, og du har null begrensninger. Alt du trenger å vite for å få til det meste, er allerede gjennomprøvd og dokumentert av andre mennesker.

Fallgruven er forøvrig stor hvis du begynner å knote med skjermkortdriverne her (snakker av egen erfaring) så ikke tull med de.

Ellers er det som å kjøre en Ferrari. Det går lynraskt!

 

Så har jeg en snodig liten sak jeg prøvde har om dagen. Mandriva faktisk..

http://www.mandriva.com/en/linux/overview/

Ganske intuitivt. Kjører KDE som default desktop. Alt fungerte out of the box bortsett fra litt trøbling med det trådløse.

Lenke til kommentar

Var ikke det en selvmotsigelse? Først sier du at Ubuntu og Mint er det samme og så sier du at Mint er det du skulle ønske Ubuntu var^^

 

Ja, det høres jo litt rart ut når du påpeker det. :)

 

Zodihax: Prøv Debian. Da slipper du unity og sånt crap :)

 

Jepp, Debian er mer ryddig. Savner av og til oppdaterte pakker dog, Wine ligger ligger litt etter i unstable sist jeg sjekket. :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har du en større USB-penn, kan du lage en multiboot USB med en rekke distribusjoner for å teste ut en rekke forskjellige distribusjoner, og ha alle tilgjengelig på en liten sak enn et hav av CD-er.

 

Om du går for Ubuntu og ikke liker Unity, er det ikke værre enn å installere gnome-shell om du heller vil ha Gnome 3 og velge dette ved innlogging. Om du trives best med det mer enkle miljøet i Gnome 2, så kan det hende du vil foretrekke LXDE eller Xfce. Mange distribusjoner har egne versjoner for disse skrivebordsmøljøene (i tillegg til at du stort sett vil finne dem i pakkebrønnene). Ubuntu har f.eks Lubuntu (LXDE) og Xubuntu (Xfce).

 

På den ene bærbare er jeg ikke så veldig nøye på hva jeg bruker. Alt av maskinvare er støttet av så og si alt av distribusjoner, og det er som regel enkle guider på nett om jeg trenger hjelp til å sette opp diverse ting jeg trenger. Ubuntu og Mint er nok de to enkleste distribusjonene jeg har kommet over (selv om jeg synes det har vært mye rot i forbindelse med Gnome-Shell og Unity), og det er enkelt å installere proprietære drivere og legge til støtte for Java, Flash, osv. i de fleste variantene av Ubuntu (L/K/Xubuntu).

Lenke til kommentar

Om du går med Ubuntu, og deretter laster ned et nytt skrivebord anbefaler jeg meta-pakkene til skrivebordene, fremfor de som er lablet "L/X"Kubuntu"". Disse tilbyr ikke mer enn en vanlig KDE/LXDE/Xfce-installasjon tilbyr virker det som, bortsett fra noen få applikasjoner du kan lett laste ned separat. Men pleier som regel å endre på ting så du slipper inn-loggings skjermen og LightDM. Dette er svært irriterende når du skal tilbake til Unity hvor ting ikke vil fungere slik som det gjorde lengre.

Endret av Sekai-ichi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...