Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fuji X-Pro1 trenger mer enn en Lightroom fix :p

 

For de som skyter i råformat og bruker Lightroom så vil det være fint om støtten ble bedre da enkelte typer bilder ikke blir helt som de burde, spesielt hvis man gjør mye oppskarping på de i Lightroom. Så blir vel mer riktig å si at Lightroom trenger en fix og ikke Fuji X-pro1 ;)

 

Hvis du fortsatt har kameraet så ville det være mer til hjelp for andre hva du sliter med for da kanskje jeg kan peke deg i riktig retning om hvordan løse de eller minimere de. Har selv plukket opp en del tips på nettet. (F.eks at filene fra min Fuji trenger mindre oppskarping enn de fra min Canon 7D og tåler mindre før det blir artifacts i Lightroom.)

 

Hvis du ikke har kameraet og kun har lest om problemene så husk at mye overdrives på nettet, gjentas og gjentas av folk som ikke har brukt kameraet en gang til det virker som det er store problemer med det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Digital Camera Review har gjort en test som kan være interessant for de som har lagd seg et inntrykk av autofokusen og shutterlag basert på firmware 1.0, uoptimale innstillinger på kameraet (f.eks power save on) og ikke minst hylekoret av alle de som aldri har brukt kameraet. Jeg har kun brukt x-pro1 med nyeste firmware, og mine inntrykk stemmer med denne anmeldelsen:

 

http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=5013&p=2

 

Oppsummert:

- Blant de raskeste oppstartene i sin klasse

- Blant de beste i sin klasse i autofokus hastighet (0.16 sec)

- Shutterlag ingen bekymring (samme som Olympus O-MD E-M5 - altså 0.01 sec)

- Utrolig iso egenskaper. Beste de har sett fra en APS-C sensor

- Veldig bra bildekvalitet

- Dyrt

- Ingen kontinuerlig autofokus i burst modus

- Ingen diopter justering

- Treg skriving til minnekort i raw burst mode

 

De liker kameraet, men mener det er dyrt, og sammenlignet med en dSLR til samme pris lurer de på om ikke et dSLR har bedre balansert ytelse.

Lenke til kommentar

Inntrykket av shutterlag kommer ofte av at folk går fra ikke press til fullt press umiddelbart på utløseren. Da bruker kameraet ofte jækla lang tid på å blende ned å få tatt bildet i kritiske situasjoner. Løsningen er enkel: når du har de innstillingene og den fokusen du trenger, hold utløserknappen halvt nede. Da er det så godt som ingen lag. Dette funker bra til street.

 

Har lagt ut en serie bilder tatt i London's gater med dette kameraet her. XP1 er et veldig bra kamera å bruke i gata pga. formfaktoren og den lette vekta som gjør det behagelig selv etter 12 timer. 3 batterier og et 16GB minnekort og man har nok til en hel dag.

Endret av olelovold
Lenke til kommentar

Fant dette på dpreview sitt forum. RAW-konvertering med Helicon filter, visstnok det beste resultatet til nå, bedre enn OOC JPG og RPP (som har vært beste RAW-konverter til nå). Ganske imponerende.

 

5D mark III til venstre, XP1 til høyre: http://g4.img-dpreview.com/AACF7AAC19CF4A238691D74244D86C71.jpg

 

Denne konverteren har ingen problemer med colour bleeding heller visstnok.

Lenke til kommentar

Fant dette på dpreview sitt forum. RAW-konvertering med Helicon filter, visstnok det beste resultatet til nå, bedre enn OOC JPG og RPP (som har vært beste RAW-konverter til nå). Ganske imponerende.

 

5D mark III til venstre, XP1 til høyre: http://g4.img-dprevi...74244D86C71.jpg

 

Denne konverteren har ingen problemer med colour bleeding heller visstnok.

Og navn på konverteren er ?

Lenke til kommentar

Har testet dette. Man må laste ned både Helcion filter (siste versjon) og siste DCRAW som en plugin til Helcion.

 

Fra brukeren borgein på fujix-forum.com:

 

Helicon Filter for Windows (which infact is a excellent and affordable RAW converter) has been updated with the latest DCRaw code which means full X-Pro1 RAW file support:

 

http://www.heliconso...iconfilter.html

30-day evaluation available for download from this link: http://www.heliconso..._downloads.html

 

The standalone multi-threaded DCRaw converter engine for Windows is also available for free:

 

http://www.heliconsoft.com/dcraw.html

 

 

Go go, test them out!

 

IMPORTANT STEPS TO GET THINGS WORKING:

 

The version of DCRAW which is included in the installation of Helicon Filter does not support the X-Pro1 RAW files.

To get the X-Pro1 RAW files supported you have to follow this procedure:

 

1. Install Helicon Filter

2. Download the standalone multi-threaded DCRAW converter engine (link above)

3. Extract the standalone DCRAW converter engine files and copy and paste them in C:\Program Files (x86)\Helicon Software\Helicon Filter\ (or whatever your installation folder is)

4. Select YES and overwrite the current DCRAW files in the folder

5. Make sure that DCRAW is used for RAW conversion by going in Settings > Preferences > RAW > Method and choose DCRAW within the Helicon Filter application

 

Then it'll work with X-Pro1 RAF files directly.

 

There is also a Windows, Mac and Linux front-end available for DCRAW.exe for batch converting RAW files with DCRAW:

 

http://drelvan.jabpr...W/php/index.php

 

 

Fikk testet litt, det er 30 dagers prøvetid på Helcion, og det så lovende ut. Mye mer intuitivt enn Silkypix. Men nå i dag blir bildene mine plutselig skalert ned til mye mindre størrelse. Leste et sted at løsningen var å kjøpe programmet... Ser det ann litt. Skal se om jeg får brukt DCRAW med et annet program først...

 

Åkke som, når en gratis open source converter som DCRAW greier RAW filene til X-pro 1 så bra (bedre enn silkypix som følger med Fuji) i det lille jeg testet, så er det bare tull at det skal være Fuji's feil at ikke Adobe fikser dette i Lightroom's raw conververter.

 

Mer om DCRAW her:

http://www.cybercom....~dcoffin/dcraw/

Lenke til kommentar

Jeg lastet også ned Helicon Filter da den støtter mange morsomme sære format.

 

Men det er programmet som krever en seriøs CPU for å gå rundt ...

 

Jeg synes også at de har et sært brukergrensesnitt, de også. Men sammenlignet med SilkyPix, så er det klart en forbedring, ettersom det er mulig å finne ut hva de egentlig holder på med.

Lenke til kommentar

Hvis jeg batch konverterer RAW filene til Fuji'n med DCRAW til 16bits TIFF (eller noe sånn) - får jeg da med informasjonen i høylys/skygger osv... (som er borte i vanlige JPG'ene ellers)?

 

Jeg tenkte å gjøre det, for deretter importere TIF'ene til Lightroom og gjøre resten av justeringene der, farger, eksponering, få kontroll over lys skygge osv - og således få samme workflow som tidligere. Det er når Lightroom selv henter ut/dekoder bildeinformasjonen fra raw filene at problemene oppstår, ser ut til at det ikke skjer når Lightroom får presentert tif' filer som kommer fra en annen konverter. Men lurer på om jeg mister noe ekstra bildeinfo på samme måte som med jpg.

Endret av Dr.Peedee
Lenke til kommentar

Data forsvinner i det du konverterer til TIFF - spesielt det som var for lyst eller mørkt, og detaljer angående hvitbalansen.

 

 

Ville fått hvitbalansen så riktig som muligt, og fått et "flatt" bilde med lite kontrast, hvor du får med så mye dynamikk som mulig, med detaljer fra både det helt lyse og det helt mørke. Så er minst mulig av den interessante informasjonen "tapt" fra Raw-fila. :)

Lenke til kommentar

Hei,

 

Har noen grunnleggende utfordringer med min xpro1.

 

1. Den lar seg ikke koble til verken pc eller mac. Dvs. jeg kan importere bilder gjennom auto-import i pc, og i iphoto i mac men jeg finner ikke selve kameraet i Finder eller i listen av drivere osv. For alle praktiske hensyn kan ikke dette stemme. Noen som har noen lignende errfaringer eller forslag?

 

2. Importerte bilder blir helt rosa i picassa (ja, noen der ute er blasfemiske nok til at de kan bruke slikt). Jeg tvinges da til lightroom for fiksing som eller hadde fungert utmerket i picassa.

 

Ellers er kameraet en herlig lykkepille som jeg blir mer og mer glad i. Virker usynlig. Har det med meg overalt om dagen.

 

Takker for all hjelp.

Lenke til kommentar

I forhold til utfordringene dine.

 

1. Bruk minnekortleser - kjøper du en USB3 utgave fra Lexar eller SanDisk, så vil få lastet inn bildene mye raskere enn fra kamera uansett. Hvis maskinen din har USB3 da.

 

2. Tror jeg ville import bildene inn i Lightroom; justert de ferdig der. Og så eksporere til JPEG for visning i Picasa. Synes kontrollene i Picasa er ulogiske og for knotete til å få ut det beste av bildene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tipper problemet er at kameraet er så nytt at systemene enda ikke har drivere til det. Prøv om du kan finne drivere på Fujis websider.

Prøver du å åpne Raw-filer i andre programmer vil det være mangelfull støtte for dette. Fujis nyere sensorer er heller annerledes konstruert enn vanlige Bayer-sensorer, og attpåtil i et lukket format, så ikke regn med full frihet i valg av programvare.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hei, Har noen grunnleggende utfordringer med min xpro1. 1. Den lar seg ikke koble til verken pc eller mac. Dvs. jeg kan importere bilder gjennom auto-import i pc, og i iphoto i mac men jeg finner ikke selve kameraet i Finder eller i listen av drivere osv. For alle praktiske hensyn kan ikke dette stemme. Noen som har noen lignende errfaringer eller forslag? 2. Importerte bilder blir helt rosa i picassa (ja, noen der ute er blasfemiske nok til at de kan bruke slikt). Jeg tvinges da til lightroom for fiksing som eller hadde fungert utmerket i picassa. Ellers er kameraet en herlig lykkepille som jeg blir mer og mer glad i. Virker usynlig. Har det med meg overalt om dagen. Takker for all hjelp.

 

Kan ikke hjelpe deg med problemet. Men har et annet tips angående mac/ipad/apple produkter og Fuji X-pro. Husk å skrivebeskyttet kortet før du putter det inn i en mac eller ipad fordi disse skriver en fil til minnekortet som gjør kameraet tregt og uresponsivt som fy... selv erfart dette. Gjør man ikke det så må du i hvert fall formatere minnekortet i kameraet etterpå :)

 

Edit:

På dette forumet her http://www.fujix-forum.com/index.php?/forum/24-x-pro1-discussion/

vil du kunne finne mange tips om kameraet, programvare og div... ikke umulig at du finner svaret ditt der.

Endret av Dr.Peedee
Lenke til kommentar

Noen bilder fra den siste uka:

 

SNIPP bilder ;)

 

 

Pimpet kameraet med soft-release og blits forrige uke:

 

 

Flotte bilder som ga meg et snev av sommerstemning midt i all regnværet i dag. :) Takk!!

 

Ellers, så akkurat en video anmeldelse av Fuji X-Pro 1 på vimeo i dag:

http://vimeo.com/46457081

 

Synes den beskriver styrker og svakheter rimelig greit. Men er litt uenig med anmelderen på en par punkter.

- Retrodesignet ser ikke dumt ut, det er praktisk i bruk og ser kult ut også.

- Misnøye med at det ikke kan bruke m4/3 objektiver blir litt malplassert når kameraet har en større sensor

- Autoiso på dette kameraet er kanskje ikke så praktisk som anmelderen hevder for alle fordi man ikke kan sette laveste lukkertid selv

- Autofokusens hastighet er ikke så gal. (Spørs om han har oppdatert objektiver og kameraets firmware ?)

 

Hvis man holder ut med måten han snakker på og skal være morsom hele tiden så gir videoanmeldelsen et godt inntrykk hva dette kameraet kan, og dermed om det passer for folk ut fra behovene. Den inneholder ikke pikselpeeping, men snarere praktisk bruk.

Endret av Dr.Peedee
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...