Gå til innhold

Bærbar/ stasjonær PC til far. Internett.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Forslaget mitt er basert på at det er en svært god og ikke minst veldig portabel maskin til en veldig rimelig pris. En av mine roommates kjøpte seg denne, og virker å være veldig fornøyd med den. Som du sier vil han jo uansett ha en ekstern skjerm å koble til, og parrer du dette med mus og tastatur vil du få en fin løsning til hjemmebruk, samt en liten og lett maskin på under 2 kg til å ha med på reiser etc.

 

En stasjonær maskin vil typisk være enklere å oppgradere selv ved behov, og tar du utganspunkt i at du bygger selv har du mye større valgfrihet mht. komponenter - noe som også kan være relevant for en maskin i budsjettklasse. Samtidig mister du åpenbart mobiliteten en laptop tilbyr (ikke minst en 13"). Dersom din far har bruk for å ta med seg maskinen utomhus fra tid til annen ville jeg gått for en laptop.

 

a454b8ecfb8992c386b660db929f6cc2.png

Over har du et forslag fra Dustin som takler forespeilet bruk, til ca. samme pris som laptopen jeg linket til tidligere. Prosessoren er rimelig røten i forhold til alternativene, men du kan fint surfe og skrive i Windows på en slik maskin uten at prosessoren trekker brukeropplevelsen nevneverdig ned. Alternativt kan du bytte til en annen prosessor som f.eks. denne eller denne. Til 3500 kr vil Fujitsuen gi mest for pengene, men med en stasjonær maskin kan du bytte ut f.eks. hovedkort, prosessor og RAM når det begynner å bli utdatert, uten å måtte kjøpe helt ny maskin. (Du vil muligens også trenge ny Windowslisens i et slikt tilfelle)

 

Du kan også forsøke å verve ham til Linux, eksempelvis Linux Mint som fungerer helt greit også for "rookies" når det kommer til enkle oppgaver som skriving og surfing. Eventuelt kan han prøve det ut, så kan man investere i Windows dersom det viser seg å ikke funke for vedkommende.

Lenke til kommentar

Og da vil jeg gjerne foreslå å installer "den beste Linux" som finnes (min mening altså) nemlig PinguyOS. Enkel og installere, har "alt" og er bygget på Ubuntu slik at alt som fungere i Ubuntu også fungerer her.

http://pinguyos.com/

 

Her kan far surfe av gledens lyst og lese mail på web eller i Opera eller i Thunderbird.

Du kan til og med gå i pakkebrønnen og finne Stellarium (astronomi)

 

Og far kan si til kompisene sine at han er gått litt videre på PC'en og kjører Linux... :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...