Gå til innhold

Hvordan bli kvitt årsavgift på TV?


vikingkylling

Anbefalte innlegg

Flyttet nylig til en bolig og fikk meg egen TV for første gang. Har jo hatt det før, men denne står på mitt navn. Men saken er at jeg får kabel-TV via huseiers abonnent inkludert i husleien, og strengt tatt har jeg null interesse av å se på TV uansett. Men nå fikk jeg en regning med "kringkastingsavgift" i posten fra NRK. De gidder tydeligvis ikke kalle det NRK-lisens lengre, men kringkastingsavgift? WTF? Jeg gir blaffen i om de nekter meg å se på TV, og de har uansett ikke noe med om jeg ser på andre kanaler. Har noen et tips hvordan jeg kan slippe å betale? Det er latterlig å betale over fire hundre spenn i året bare for å ha en TV selv om jeg ikke bruker den. Hva blir det neste? Mikrobølgeavgift fordi jeg har mikrobølgeovn? Slitasjeavgift fordi jeg leser bøker, og bøkene slites når jeg blar om sidene?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du kun bruker TV'en som monitor, altså ikke benytter den til å se fjernsynssendinger, kan du melde fra til lisensavdelingen om at fjernsynsmottakeren din ikke lenger er i bruk og at du derfor ber om å bli slettet fra lisensregisteret. Du må da samtidig stille mottakeren til disposisjon for plombering, men dette skal da være på lisensavdelingens regning. Men regelverket er slik at man må betale for perioden dersom man ikke har meldt fra før denne starter, og du slipper således først å betale fra og med neste periode.

 

Dersom de setter seg på bakbena skal du bare stå på ditt da du har regelverket på din side. Men merk at dette kun gjelder dersom du ikke ser på fjernssynsendinger via. mottaker overhodet. Det hjelper ikke å argumentere med at du ikke ser på NRK, så lenge du ser på andre kanaler.

Lenke til kommentar

Du har inngått en avtale med et statlig etablisement som i likhet med satan har tatt beslag i deg og din sjel.

Eneste utvei er nok døden.

Hjelper ikke om du konverterer til islam , kristendom e.l.(flere har prøvd)

 

Har du kjøpt en TV og oppgitt ditt riktige navn så har du oppgitt at du eier en TV, og da har du muligheten, det er nok.

Samme om du kjøper en DVD. Eller VHSspiller for den saken skyld.

Tror du får lavere hvis du har Svart/hvittTV :)

 

Har du egen adresse så sliter du med unnskyldninger!

Det er ikke en kabelTVavgift eller noe abonemang de tar betalt for, det er en statlig pålagt avgift til alle som eier TV . Om du ser på TVn eller ikke spiller null rolle.

Lenke til kommentar

"Mikrobølgeavgift fordi jeg har mikrobølgeovn? Slitasjeavgift fordi jeg leser bøker, og bøkene slites når jeg blar om sidene? "

 

Sukkeravgift, drivstoffavgift, bilavgift, CO2 avgift, O2 avgift, tobakksavgift, alkoholavgift. Kan ramse opp hele dagen hvis jeg vil.

 

Mitt forslag: Flytt til Sverige. :!:

 

On a serious note: Du kan sende skriftlig oppsigelse til NRK. Evt ringe å si at du ikke har TV eller at du har solgt den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Neida, ikke så lenge TV/mottaker til naboen din ikke står registert på deg. Du står bare ansvarlig for ditt apparat, han for sitt eget. At du har tilgang på TV-signaler er ikke ensbetydende med at du skal betale lisens. Det er hvorvidt du bruker mottakeren eller ikke som tilsier om du skal betale eller ikke.

 

Jeg betaler også for et TV-abonnement via. felleskostanader i et borettslag, men ikke lisens da jeg kun bruker TV'ene som monitorer. Eneste som hindrer meg i å se på fjernsynssendinger er at kabelen mellom veggen og TV ikke er koblet til, enn så lenge NRK ikke har ønsket å plombere apparatet. Har hatt lisenskontrollør på døra som sa at dette var helt greit, selv om han sa det var et litt uvanlig opplegg da de normalt pleide å kreve plombering.

Lenke til kommentar

Det jeg ikke ser helt er hvordan de kan plombere noe som helst. De kan ikke bare plombere mottakeren til huseieren, da han bruker den og har lov til å ha flere apparater på samme abonnement. (det har jeg gjort flere steder jeg bodde. På Riks-TV kan vi for eksempel ha to dekodere og to abonnementer, men så lenge de ble opprettet til samme husstand innen en viss tid betaler vi kun for ett abonnement.) Anyway, hva om de plomberer mottakeren hans og jeg flytter ut? Hva om de plomberer mottakeren hans, og han får en ny TV? (om jeg ikke bruker TVen min, og han kobler om litt så han bruker abonnementet jeg skulle ha.) Ikke kan de plombere TVen heller på noe som helst vis, siden de ikke bare kan plombere en kobling jeg trenger til noe annet. Så hva gjør de?

Lenke til kommentar

Aner ikke. Mottakeren står hos ham, ikke hos meg. (vi bor i forskjellig hus.) Uansett blir det vel et problem om jeg flytter ut og en annen flytter inn, og mottakeren er plombert? Men jeg betaler like greit avgiften og blir ferdig med det. Det er kjipt, men ikke verre enn en parkeringsbot eller fartsbot. Ikke at jeg har fått noen av dem. Hihi. innocent.gif

Lenke til kommentar

Ja, mener dekoder. Vi har hver vår dekoder, men den jeg bruker står hos ham. Tror jeg. Det står en liten boks under TVen, så må nok være den når jeg tenker etter. Internettet går via en kabel fra huset hans, så tenkte TVen også gjør det. Men uansett, de kan ikke bare plombere dekoderen. For det første kan jeg jo bare kjøpe en ny, og for det andre kan jeg fortsatt se på TV med en vanlig antenne. Den eneste måten å sikre at jeg ikke ser på TV uten å betale lisens må være ved å plombere koblingene bak TVen, men det går jo ikke. Og om de så skulle gjort det kan jeg jo kjøpe en annen TV uansett, f.eks brukt. (og hvordan vet de for øvrig om jeg selger TVen eller ikke?)

Endret av vikingkylling
Lenke til kommentar

Kringkastningsavgift :

I følge Forskrifter om fjernsynsmottakere § 4 må alle som har fjernsynsmottaker, videospiller med mottakerdel (tuner) eller satellittmottaker, betale kringkastingsavgift (lisens). Denne avgiften skal betales når man eier, låner eller leier en fjernsynsmottaker. På en lisens kan en lisenshaver ha så mange fjernsynsmottakere han/hun vil ha, men det forutsettes at mottakerne benyttes av vedkommende selv, ektefelle og barn. Selvforsørgende barn som har fjernsynsmottaker, må løse egen lisens.

 

Så du slipper ikke unna så lenge du bruker en tv.

 

Du skal selvsagt som alle oss andre betale du også Vikingkylling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...