Gå til innhold

Anders Behring Breivik vurdert som tlilregnelig av rettspsykiatrene i runde 2.


Anbefalte innlegg

Ofrene sier de nå er redde for at "den høyreekstreme hatideologien til Breivik går fri".

 

Begrep som høyreekstrem, rasisme, og hatideologi, er blitt støttekrykker og hersketeknikker som kastes ut ifra venstresiden for å ødelegge legitim debatt om islam (som forøvrig er høyreradikal og konservativ) og innvandring.

 

For debatten mener jeg det er positivt at Breivik nå erklæres sinnssyk. Kanskje venstresiden nå forstår at de ikke bare kan velte ut av seg med hersketeknikker eller nevne 22 Juli når de møter en mening de ikke liker.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så langt har vel politiet konkludert med at dette er en fiktiv organisasjon og da forholder jeg meg til det.

 

Det var det CIA konkluderte med også, helt til de sto der med hæla i taket og et fly inn bakdøra. Skal ikke si at tempelridderne har eksistert sammenhengende de siste par tusen årene, men deres oppgave var å ta vare på europeere (kristne) som var i fare for å bli plyndret av muslimer, samt å bekjempe spredningen av islam. Det er jo dette ABB også driver med. Og han er ikke alene, selvom han gjennomførte terroren alene. Det er samma leksa, bare at det ikke er muslimske fundamentalister som står bak her hjemme.

Det er ingen ting som tyder på at dette er en organisasjon som eksisterer utenfor hodet til ABB. At dette er likt med Al-Qaida får du selv bevise.

 

Sier ikke at det er en organisasjon som er bygget opp like strukturert som Al-Qaida, men jeg sammenligner det med at det er en rekke mennesker som har et syn på virkeligheten som vi "normale" ikke tror på, fordi det ikke stemmer med slik vi ser verden. Vi stempler det derfor som usannsynlig. Ved å sammeligne med Al-Qaida mener jeg likhetstrekk i det å ikke oppfatte trusselen som virkelighet.

 

"Få innen amerikansk politi og etterretning hadde erfaring med islam eller særlig forståelse for den misnøyen som medvirket til at det allerede hadde vært et anngrep på WTC og til andre sammensvergelser mot USA" (Lawrence Wright, The Looming Tower, 2008).

 

Det er en sånn mangel på erfaring og kunnskap om trusselen man står overfor som gjør at man kan stemple det som ikke-eksisterende, slik CIA gjorde. Man tror det er noen få som står bak det hele, og ser ikke at det finnes mange med samme oppfatning. De trodde bombingen av WTC skyldtes en manns gjerninger, og hadde ikke hørt om Al-Quida før denne ene mannen nevnte det i avhør. Han kunne blitt stemplet som gal og med en vrangforestilling om verden. Men for han og de som delte hans oppfatninger var det virkelig. Jeg kan ikke bevise noe som helst; det klarte ikke CIA heller. Men jeg vil påpeke at det som virker far fetched for oss, ikke er det for alle.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det som er, er at han ser ikke på samfunnet slik vi andre gjør. Han sa han gjorde det ut av kjærlighet. Han er fullt klar over hva han har gjort, men han angrer ikke og han mener det var rett. Mannen er jo syk i og med han tror det pågår en krig og han er en ridder oppi alt dette. En pluss side med avgjørelsen som ble tatt er jo at han blir kalt for crazy og slengt på mentalsykehus.

 

Et stort slag i trynet for han. Jeg vipper mellom tilregnlig og utilregnlig. Han vet hva han gjorde, han planla osv, men på samme tid så lever han i en egen verden og ser på samfunnet på sin egen måte. Etter alt han gjorde så viser han null tegn til anger.

Lenke til kommentar

Ofrene sier de nå er redde for at "den høyreekstreme hatideologien til Breivik går fri".

 

Begrep som høyreekstrem, rasisme, og hatideologi, er blitt støttekrykker og hersketeknikker som kastes ut ifra venstresiden for å ødelegge legitim debatt om islam (som forøvrig er høyreradikal og konservativ) og innvandring.

 

For debatten mener jeg det er positivt at Breivik nå erklæres sinnssyk. Kanskje venstresiden nå forstår at de ikke bare kan velte ut av seg med hersketeknikker eller nevne 22 Juli når de møter en mening de ikke liker.

 

Man kan ikke dømme en ideologi, så her er de litt dumme. Man kan ikke dømme folk for å tenke, man kan dømme de for å handle. Jeg liker ikke rasister, men å kaste de alle sammen i fengsel er jo facepalming stupid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Etter min mening lever vi nå i et totalitært regime. Å protestere mot innvandring kan føre til neddoping og avhenting av menn i hvite frakker.

(...)

Da har du en ganske spesiell definisjon på hva et totalitært regime er.

Og så vil jeg gjerne få se en kilde på den andre påstanden din.

 

Ja, men så skriv hva du spør om da.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Avgjørelsen, slik jeg ser den, har mange sider og kan og vil tolkes på mange måter.

 

Først og fremst har vi de som har analysert ABB. Det kan stilles spørsmål om de har produsert en rapport med en ønsket konklusjon fra oppdragsgiveren, eller om de har stått helt fritt til å komme frem til en hvilken som helst konklusjon. Bevisst eller ubevisst press fra pårørende, landets innbyggere, retten, politiet osv. Hva har de basert konklusjonen på? Ville andre kommet til en annen konklusjon? Her er det mange spørsmål, og mye vil være som det ble. I samme lys må man se ABB sitt omfattende manifest og detaljerte forklaringer som vil falle i grus om det konkluderes med at alt er en fantasi som skyldes en psykisk diagnose. Dermed punkterer man hans verden, noe som nok har vært en underliggende mål oppi alt dette.

 

Selve konklusjonen ser jeg på som todelt. Først og fremst handler det om å være politisk ukorrekt. Indirekte sender man et sterkt signal om at hvis man er imot islam og islamisering så er man paranoid. En dom skal vel teknisk sett bl.a sende ett signal til andre med samme holdning og som muligens kunne gjort noe lignende at de ikke skal forsøke seg. Konsekvensene av å være politisk ukorrekt strammes kraftig inn, og paranoidbegrepet kan og vil bli brukt mot alle andre politisk ukorrekte. Er man imot islam, religion, innvandring, homofile, venstresiden, datalagringsdirektivet osv osv er det nå blitt lettere å bli stemplet som paranoid. Man kan sikkert stemple ABB som paranoid, men alle ville vært paranoide om man planla noe slikt og var redd for å bli avslørt av f.eks pst eller møtte muslimer når man var blitt banket opp av muslimer flere ganger før. Denne biten av konklusjonen er som forventet, men man kan legge ulike ting i den. Har man en leieboer som røyker på senga kan man bli paranoid for brann, dvs at man har en grunn for å være paranoid. Her vil også tidligere opplevelser være medvirkende for å ha fått diagnosen.

 

Schizofrenibiten er problematisk. ABB kan ha dannet ulike nettverk og organisasjoner med venenr i england, tyskland, malta osv uten at dette er oppført i noe register og mottar statsstøtte. Har selv sikkert minst 50 venner og kollegaer som er med i sirkler og nettverk som er helt anonyme og uregistrert. De kan fint ha egne systemer hvor de gir hverandre medaljer og utmerkelser uten at det finnes noe oppskrevet system på dette. Dette er litt som om noen går sammen og lager en swingersklubb. Forteller man at man er med i noe sånnt så kan man fort bli stemplet som schizofren og det er umulig å dokumentere uten å dra med seg et videokamera noe som neppe er populært. En annen vinkling er at ABB kan ha startet sitt eget personlige korstog og hatt løse hangarounds som støtter opp slik at ABB regner seg som en leder mye mer enn hva de som henger rundt oppfatter seg. Har møtt endel slike i ulike borettslag hvor formannen ser på seg som en allmektig gud med rett til å drepe borettslagsmedlemmer som maler huset i en annen farge enn hva som er godkjent. ABB kan også ha følt seg som mye mer betydningsfull enn han var basert på ulike tilfeldige kontakter. En fan av en artist som får en autograf kan oppfatte seg som en personlig venn av artisten. Om ABB har hatt litt kontakt med ulike antiislamske miljøer i andre land vil han fort oppfatte seg som norsk representant for dette nettverket.

 

Den neste biten går jo på om han er farlig for samfunnet. Dette har jo med når han skal komme ut. Teknisk sett sier han selv at oppdraget er over, og det er det jo. ABB var sånn sett kun en trussel før oppdraget. ABB vil muligens være en trussel mot AP og muslimer. Hvor stor vil være en vurderingssak. Delvis kan han ha utført et oppdrag som ikke førte til de store omveltningene, og dermed gi opp, delvis kan han tenkes å fortsette med noe enda større siden det han gjorde tydeligvis ikke var nok. Her må man sammenligne med f.eks pedofile som slippes ut i samfunnet igjen, selv om de er en evig trussel mot barn som er mye mer vanlig enn AP medlemmer og muslimer. En voldtekstmann slipper ut etter litt over fire år, selv om han fortsatt kan voldta, en bankraner, tyv, voldsforbrytere, osv osv alle slipper ut før eller siden. Tror neppe ABB utgjør en større trussel en dem.

 

Så har man behandlingen. Hva skal han behandles mot? Politisk ukorrekte meninger? Er man imot islamiseringen, skal man da få behandling fordi man har en politisk ukorrekt mening?

Personlig synes jeg dette blir litt som å få behandling fordi man heier på feil fotballag, noe mange fans sikkert mener ville vært på sin plass. Hvor lenge må man behandles for at motstand mot islamisering går over?

 

Behandling har man historisk sett hatt ulik mening om:

http://mintb.tb.no/artikkel.php?aid=1385&ssoAction=getAuthId

 

Sitat:

Legen Bård Brekke (1916 - 90), vurderte lobotomi som en svært alvorlig operasjon med høy dødsrisiko. Inntil 1948 døde vel 32 % av de opererte pasientene ved det daværende Gaustad Asyl. Når det likevel antas at metoden i en periode vil bli hyppig anvendt, var den store plassmangelen ved de psykiatriske sykehusene en viktig grunn.

 

Når man har en behandlingshistorie i norge som lobotomerte folk på grunn av plassmangel, så er det ikke uventet at man behandles på grunn av sine politisk ukorrekte meninger.

 

Avgjørelsen som kom idag var som forventet. Man har en gjengs oppfattelse av at ingen normal person kunne gjort noe slikt og da er det kun snakk om å henge riktig diagnose på handlingene. Etterhvert som rapporten blir analysert og gjort kjent vil nok mange av landets psykologer og psykiatikere si sitt om avgjørelsen, og det blir spennende å se i hvor stor grad man tar hensyn til avgjørelsen og rapporten i den endelige domsavsigelsen.

Lenke til kommentar

 

Etter min mening lever vi nå i et totalitært regime. Å protestere mot innvandring kan føre til neddoping og avhenting av menn i hvite frakker.

(...)

Da har du en ganske spesiell definisjon på hva et totalitært regime er.

Og så vil jeg gjerne få se en kilde på den andre påstanden din.

 

Ja, men så skriv hva du spør om da.

?

Lenke til kommentar
Indirekte sender man et sterkt signal om at hvis man er imot islam og islamisering så er man paranoid. En dom skal vel teknisk sett bl.a sende ett signal til andre med samme holdning og som muligens kunne gjort noe lignende at de ikke skal forsøke seg.

 

Dommen har ikkje falt, dette er kun ein rapport frå dei sakkyndige, som domstolen må velje om dei vil ta stilling til.

 

Du er ikkje psykisk sjuk fordi du har eit kontroversielt politisk syn, men du er sjuk når du gjev deg sjølv rett til å drepe andre som ikkje delar ditt syn. Dette er poengtert mange gonger i tråden. Kvifor er det så mange som ikkje ser skilnaden?

 

Slap in the face for de berørte.

 

Det er fleire som har uttrykt dette, på ulike måtar. Er de alle oppnevnt som talspersonar for ofra? Etter 22. juli uttrykte fleire offer i media at dei meinte det var rett å gje han ein rettsprosess framfor å drepe han. Kan de stadfeste at samtlege offer har endra meining?

Endret av enixitan
  • Liker 3
Lenke til kommentar

På samme måte som politiets arbeid ble sterkt kritisert etter 22. juli, blir nå denne rapporten kritisert.

 

Likhetene i begge tilfeller var at de som kritiserte verken hadde faglig bakgrunn, eller faktisk grunnlag for store deler av kritikken.

 

Folk fremstiller det jo her som om rasisme/fremmedhat etc likestilles med schizofreni. Det er neppe tilfellet. Og det vil nok klart gå frem at rapporten, som ingen av dere har lest.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

For debatten mener jeg det er positivt at Breivik nå erklæres sinnssyk. Kanskje venstresiden nå forstår at de ikke bare kan velte ut av seg med hersketeknikker eller nevne 22 Juli når de møter en mening de ikke liker.

Men syke personer kan jo være offer for propaganda og føle at de handler på et slalgs fullmakt fra et miljø eller samfunn.

 

Det er et paradoks, ville dette skjedd uten internet? Med andre ord ble internet et egnet medium til å iverksette hans syke forsett?

 

Nå er han jo diagnostisert som paranoid schizofren og da kan han ikke straffe dømmes i følge norsk lov.

 

Teoretisk litt spekulativt spørsmål:

 

Skulle nettverket som trigget hans handlinger vært dømt?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Ganske sikker på ABB har lest seg opp på hva det vil si og være utilregnelig i gjerningsøyeblikket, nok engang får han viljen sin , dette har han planlagt .

Hvor dum tror du norske psykiatere og psykologer er?

 

Det jeg spør meg:

  1. Ville en norsk muslim blitt behandlet på samme like grundige måte?
  2. Ville en ungdom fra Plata blitt behandlet på samme grundige måte?

Jeg stiller de litt teoretiske spørsmålene nå, fordi jeg vet at de vil komme?

 

Det er ikke bare tilfeldige idioter på et Interweb-forum som lurer på konklusjonen: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Schizofreni-diagnose-overrasker-kjent-svensk-psykiater-6709776.html

Interessant :thumbup:

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

Nå er vel ikke akkurat diagnosen de har stilt på ABB noe uvanlig diagnose å stille her til lands , tro meg. Det er veldig lett for en psykolog / psykiater og stille akkurat denne diagnosen bare for å ha stilt en diagnose på personen. Selv med mindre undersøkelser og vurdering av personen en det ABB har fått.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ofrene sier de nå er redde for at "den høyreekstreme hatideologien til Breivik går fri".

 

Begrep som høyreekstrem, rasisme, og hatideologi, er blitt støttekrykker og hersketeknikker som kastes ut ifra venstresiden for å ødelegge legitim debatt om islam (som forøvrig er høyreradikal og konservativ) og innvandring.

 

For debatten mener jeg det er positivt at Breivik nå erklæres sinnssyk. Kanskje venstresiden nå forstår at de ikke bare kan velte ut av seg med hersketeknikker eller nevne 22 Juli når de møter en mening de ikke liker.

 

Bullshit. I glasshus.

Lenke til kommentar

La meg se, mannen har i flere år planlagt dette alene. Klart å skaffe flere hundre tusen kroner. Skaffet våpen, skrevet manifest på 1500 sider og til og med - jeg gjentar, til og med bestilte pryd til uniformen sin fra helvetes India og gjennomførte hele galskapen sin med en slik perfeksjon at mannen selv måtte ringe politiet gjentatte ganger og INSISTERE selv på å bli arrestert.

 

Mannen ER tilregnelig, om ikke høyst begavet. Politiet derimot kunne trengt en reality check.

Media befant seg på stedet og filmet mannen i auksjon der han myrdet unger. Sivil befolkning trådde til og reddet flere liv. Hva gjør politiet og rettssystemet? Setter fyren i en komfortable celle og regner han som utilregnelig mens ungdommer blir begravd uke etter uke med kuler fremdeles i kroppen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...