Gå til innhold

Noen spm om ekstrapoeng når man søker skole


Master1

Anbefalte innlegg

Heisann. Går for tiden VGS, og skal studere økonomi og ledelse når jeg er ferdig med vgs, samt førstegangstjenesten. Jeg har flere spm. ang. studiepoeng med tanke på retningen jeg skal gå.

 

- Har hørt at man får 2 studiepoeng ved å ta førstegangstjenesten. Stemmer dette uansett hvilken linje jeg skal gå videre?

 

- Blir borte fra skolen 1-2 år. Hvordan er det med dette? Får man 1 poeng per år man blir eldre?

 

Hvis det er sånn at man får 2 studiepoeng som teller, er det sånn at man f.eks kan late som en karakter 4 i geofag kan regnes som karakter 6 når man regner ut snittet? Vet at det ikke fungerer slik, men blir det sånn i praksis?

 

Takker for de som tar seg tid til å svare - har helt udugelige rådgivere på skolen!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okei, tusen takk for svar, oppklarte veldig mye!

 

Edit: Har hørt at man får 4 ekstrapoeng om man går allmenn, og 2 ved å ta idrettsfag? Noen som kan bekrefte det, evt. gi en link hvor jeg kan lese meg opp?

 

Man får ikke 4 ekstrapoeng automatisk ved å gå allmenn. Det har seg slik at når man går på 2. og 3. året så har man muligheten til å velge fordypningsfag. Noen av fagene gir ekstra studiepoeng. Man kan maks samle 4 ekstrapoeng totalt.

Lenke til kommentar

Personen over meg har rett. Du kan fordype deg i realfag og få 0,5 realfagspoeng for følgende fag: Biologi 1, biologi 2, matematikk R1/S1 og Fysikk 1. Du får 1 realfagspoeng for Fysikk 2 og Matematikk R2. Fagene matematikk S2, Kjemi 1 og Kjemi 2 gir også realfagspoeng gir også poeng, men er usikker på om det er 0,5 eller 1. Maks fire poeng. Fra og med i år tror jeg også språkfag gir ekstrapoeng, men dette skal jeg ikke si sikkert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...