Gå til innhold

Regjeringskvartalet rammet av bombe, AUF-leir på Utøya angrepet av våpenmann.


Anbefalte innlegg

Så at det var en diskusjon om hvilke våpen man trodde var brukt, av Delta, Breivik og hvilke våpen som er på bildet til Breivik.

 

Det ser ut som at Deltagruppen brukte Diemaco C8 (man ser tydelig AR-15 formen på bildene).

 

Når det gjelder Breivik så har det ikke kommet ut så mye opplysninger, personlig holder jeg en knapp på HK MP5, dette begrunner jeg med at ungdommene hadde sett våpen de mente politiet brukte, og at skytteren tilsynelatende ikke traff på avstand (i vannet) som han gjorde på land. Det står også at han eier en Glock 17 pistol. Glock 17 og MP5 bruker samme ammunisjon (9mm parabellum) og det ville da vært veldig lett å anskaffe ammunisjon.

 

Når det gjelder våpnet på bildet av Brevik (der han poserer med rifle) så er dette en M14 "mini" med diverse tilbehør, blandt annet et 552 holografisk sikte (med noe som ser ut som en forsterker bak), lys, frontgrip med utfellbar 2-fot, og en bajonett (ser falsk ut men kan godt være ekte).M14 "mini" har lavere kaliber (.223 /5.56) enn "vanlig" M14 (.308/ 7.62), men den er mer treffsikker enn en MP5, og han ville ikke hatt noe problem med å treffe på avstander mer enn 50m, en avstand der MP5`en begynner å få problemer med treffsikkerheten.

 

Dette er kun spekulasjoner, men med infoen jeg har nå så kan dette være plausibelt,hvis noen hadde noe info som kan av/bekrefte dette så hadde det vært fint.

 

Kondolerer så mye til de etterlatte og overlevende, våre tanker er med dere.

 

Det heter Mini 14, laget av Ruger. Har ingenting til felles med M14. Mini 14 fåes også som mini 30 med 7.62mm kaliber.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Interessant lesning. Jeg tror han tar feil om at ABB ikke har psykiske problemer dog, jeg har vanskelig for å se for meg noen som kan gjøre noe slikt uten det. At man ikke fremstår som helt koko, eller som et monster betyr ikke at man ikke har pyskiske problemer. Og tallige tragedier har jo lært oss at folk ofte kan framstå som relativt normale sett utenifra.

 

AtW

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Herregud, gi nå langt faen i å påføre skyldfølelse til en som akkurat har overlevd en massakre. Det er så lavmål at jeg faktisk ikke har ord.

 

hadde du hatt god samvittighet med å latt 100 ungdommer dø der ute og du var den første som stakk av i båt og lot skuddskada ungdommer på 14 svømme 700meter???

 

Gi nå faen i hedre en leder som snydde ryggen sin til og stakk uten å løfte en eneste finger for de andre

 

Hva slags samvittighet jeg hadde hatt er irrelevant, men jeg kan nok si at jeg personlig hadde vært sjeleglad for å i det hele tatt ha overlevd og ville ha gjort alt i min makt for å overleve selv.

 

Jeg tror ikke det han trenger akkurat nå er dårlig samvittighet. Men du får vel kjøre svertekampanjen din fullt ut.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

HVorfor er det moralsk forkastelig å gjøre det? Han er ikke i stand til å gjøre en dritt uansett, det hjelper ingen at han også dør.

 

han har da mer i IQ enn 75? da er han i stand til å gjøre noe

han er da et voksent menneske? da er han i stand til å gjøre noe

 

Kva?

Kva skulle han gjere i denne situasjonen? Ta springfart og HAIIAAAAAAA sparke hovudet av nakken til Breivik?

 

Vanlige voksne norske folk har på et eller anna tidspunkt blitt opplært i brannflugt eller redninger eller ting om dette (brannøvelse på skolen for eksempel, redninger i sjø for eksempel)

normale mennesker har såpass IQ i skallen at de vet en del hvordan å redde andre folk

 

[...]

 

ser du forskjellene???

 

Du får helse fint, du har nettopp møtt deg sjølv i døra. Ei brannøving inneber å forflytte folk til eit trygt område, i ordna former, og ha eit overblikk for å sjå at alle kjem med, og om nokon manglar. Ein brann er til ein viss grad forutsigbar, og flammene følgjer ikkje bevisst etter deg. Livredning i vatn samt hjerte- og lungeredning på land har eg aldri høyrt at nokon har trent på midt i ei krigssone.

 

Om du meiner det ville vere ein god idé å stille alle opp på rekke og rad for å telje om alle var til stades, sjå litt nærmare på skildringane til dei som var der.

 

Eg tykkjer eigentleg alle som meiner noko om kor dårleg Pedersen handterte situasjonen kan ta med seg tastaturet sitt, møte han i rosemarsjen i Oslo i kveld, og vise han akkurat kva de meiner. Om de er tøffe nok til å organisere oppstilling og motangrep mot Breivik utan våpen, er de tøffe nok til å ta med dykk meiningane utanfor internett.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Bare jeg som sliter med at når jeg trykker på "Gå til siste uleste post" på denne tråden, så hopper det rett til den siste (har sjekket flere ganger at jeg ikke har lest de ovenfor)?

 

Tar det eventuelt i tilbakemeldingstråden.

Jeg opplever ingen bugs her. Du bruker knappen til venstre for trådtittelen, right?

Du kan eventuelt prøve å slette småkaker og mellomlager.

Takk for tipset, fungerte dog ikke (måtte taste inn brukernavn o.l. på nytt).

Får bare leve med det.

 

Info om justis.no:

http://www.norid.no/domenenavnbaser/whois/?query=justis.no&charset=UTF-8

Lenke til kommentar

Fikk tlf fra jobben min nå på expert, at det var 1 der som var på utøya + andre er berørt. Huff, dette visste jeg ikke før i dag.

 

Det betyr at vi stenger tidlig i dag, og at jeg tar del i minnesmarkering i trondheim. Håper mange kommer, og viser respekt. Det har vært en tøff helg dette her, håper dette hjelper meg videre, så får jeg tatt et siste farvel til min venn i 12 år.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ville det vært mer ærerikt om AUF-lederen hadde klatret høyt opp i et tre, eller gjemt seg under ei kald klippe i en time?

Hvis det er mange nok som mener han bør gå av, må han selvsagt gjøre det. Foreløpig er det sikkert ingen som har lyst på ledervervet i AUF, eller har energi til å tenke på noe slikt.

Lenke til kommentar
Man kan si mye om en slik strategi, men det er ikke en gal manns verk. Det er en beregnende, ressursterk og intelligent manns verk. Anders har et mål, og han er fortsatt bare halvveis. Vi andre må lese dokumentet hans, forstå hvordan han tenker, for å bekjempe ham
Alt som har skjedd etter at bomben gikk av klokken 15.26 fredag ettermiddag har skjedd etter hans plan. Min største frykt nå er at han fortsatt spiller oss - mediene, opinionen - som et piano.
Sier Peter fra: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7726002

Skremmende å få høre at tilogmed vennen hans si at ABB fortsatt bare er halveis, og at han spiller med oss som piano. Lurer på hva slags andre planer han har laget, han må jo nesten ha noen på den andre siden av fengselet som skal "fortsette" det han nå har startet?

Endret av Andrix
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fikk tlf fra jobben min nå på expert, at det var 1 der som var på utøya + andre er berørt. Huff, dette visste jeg ikke før i dag.

 

Det betyr at vi stenger tidlig i dag, og at jeg tar del i minnesmarkering i trondheim. Håper mange kommer, og viser respekt. Det har vært en tøff helg dette her, håper dette hjelper meg videre, så får jeg tatt et siste farvel til min venn i 12 år.

Elkjøp Leangen stenger også tidlig og tar turen til toget.. Det fikk jeg akkurat vite.

Lenke til kommentar

Herregud, gi nå langt faen i å påføre skyldfølelse til en som akkurat har overlevd en massakre. Det er så lavmål at jeg faktisk ikke har ord.

 

hadde du hatt god samvittighet med å latt 100 ungdommer dø der ute og du var den første som stakk av i båt og lot skuddskada ungdommer på 14 svømme 700meter???

 

Gi nå faen i hedre en leder som snydde ryggen sin til og stakk uten å løfte en eneste finger for de andre

Jeg velger å sitere Flimzes:

 

 

Jeg skrev dette i natt, og det er tydelig at det trenger å gjentas.

 

En leder kan være leder for mange forskjellige ting, det kan være reisekoordinator, det kan være politisk leder, det kan være overordnet med styreansvar.

 

Det alle ledere har felles, er at de har utdannelse og erfaring i sitt ansvarsområde. De får opplæring for hvordan de skal håndtere de relevante situasjonene som kan oppstå i deres lederstilling. En leder vil stort sett aldri opptrå utenfor dette.

 

Synes dere som plasserer ut skyld over alt, at alle reisekoordinatorer, prester, og andre politiske veiledere skal få grundig opplæring om hvordan å håndtere desperadoer, og ikke minst, skaffe seg relevant erfaring innenfor dette, før de kan kalle seg ledere?

 

Skjerp deg! Hva kunne han ha gjort?

Endret av Quote
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tenk dere den sviken de ungdommene som svømte føler ovenfor den lederen

han stakk aller først med båt og de andre måtte svømme med skuddskader. ja jeg tenker de er virkelig stolte av han ja

 

det er ikke snakk om å gi han denne skyldfølelsen eller gi han enda dårligere samvittighet men det handler om hva han gjorde som rein og holden reaksjon... ikke tenke seg til elelr noe men hva han gjorde som menneske som leder i reaksjon nivå.

 

Det er snakk om hvem han er som person og hvordan han er som Leder

 

Det viser det sanne han, det viser litt hvor han egentlig står ovenfor engasjemang og medfølelser for resten.

 

Selvfølgelig har han dårlig samvittighet nå og er lei seg og alt. noe annet ville vært ubegripelig.

 

Men at han reagerte ved å ikke tenke på de andre og være den første som stikker av og ta båten til seg selv og de andre UNGE UNGDOMMENE måtte svømme over med skuddskader, sier en del om hvordan han er som person

 

Handlinger en person gjør i ren reaksjon sier mye om hvordan den personen er (kald eller helt eller midt i mellom)

og det han gjorde viste iallefall at han er ikke den lederen som en leder SKAL VÆRE.

 

En leder UANSETT form har ansvar.. akkurat som politiet har ansvar for å stå nermere bomben enn sivilie og bombegruppen skal helt inntil bomben.

En leder som er førstemann som stikker er en sviker og en feig jævel.

 

Jeg er alikavel seff glad for at han er i livet og har ikke noe i mot han sånn sett men det han gjorde der sjokkerte meg og mange andre og er langt i fra moralsk riktig eller hva han burde ha gjort

 

Når han først skal tabbe seg ut så skulle han tabbe seg skikkelig ut au. det var hverken riktig plass eller riktig tidspunkt å tabbe seg ut på.

 

-> en person kan gjøre mange tabber i livet men når det blir alvorlig nok så gjør han ingen tabber

-> en person kan gjøre ingen tabber men når det blir alvorlig så gjør man de største og verste tabber

 

kan dere være så vennlig å kategorisere for hvilken type personer det er i de to setningen jeg skreiv der?

(kald? helt? midt i mellom? a true leader? natural skills?)

Endret av DrHawkins
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

A german newspaper article says: "Even in their deepest sorrow the norwegians don't get hysterical. They resist the hate. It is amazing to see how politicians and the whole country reacts. They are sad to the deepest thread of their souls. They cry in dignity. But nobody swears to take revenge. Instead they want even more humanity and democracy. That is one of the most remarkable strengths of that little country."

 

Stolt av landet vårt.

Fikk frysninger av å lese det.

 

Til info så stenger Kilden(i Stavanger) halv 6 idag, slik at kunder og ansatte kan delta i fakkeltoget kl 18.

Lenke til kommentar

En leder UANSETT form har ansvar.. akkurat som politiet har ansvar for å stå nermere bomben enn sivilie og bombegruppen skal helt inntil bomben.

En leder som er førstemann som stikker er en sviker og en feig jævel.

 

Sammenlignet du akkurat lederen for et ungdomsparti på sommerleir med spesialtrente bombemannskaper...?

 

Oida.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...